Instagram video indir

FX Piyasaları

Dolar /TL’de de bekleme modunun devam edebileceğini ve kurda 8,12 – 8,25 arasında bant hareketi yaşanabileceğini düşünüyoruz. ( Ziraat Yatırım …
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

Dolar /TL’de de bekleme modunun devam edebileceğini ve kurda 8,12 – 8,25 arasında bant hareketi yaşanabileceğini düşünüyoruz. ( Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Bu sabah Asya’daki satış baskısının küresel piyasalardaki risk iştahına sınırlı etki yaptığını izliyoruz. Çin’in kredi büyümesinde yavaşlamaya gidebileceği endişeleri, Dolar güçlenmesi ve son zamanlarda Asya genelinde görülen vaka sayıları Çin’in negatif ayrışmasına yol açmış ancak özellikle ABD borsalarında yükseliş eğilimi devam etmişti. Halihazırda ABD ekonomisine yönelik iyimser beklentiler sürüyor. Diğer yandan, Avrupa’da bürokratik ve arz kaynaklı sorunlar nedeniyle aşıya ulaşım konusunun yavaş yavaş aşılmaya başlandığı gözleniyor ki vaka sayılarındaki kısmi düşüş işaretleri de olumlu bir gelişme. Dolayısıyla, Avrupa Bölgesi için de kötümserliğin sonuna gelindiği söylenebilir. Bu kapsamda risk iştahındaki görüntünün Dolar’a destek vermesini beklemiyoruz ki yukarıda belirttiğimiz gibi Avrupa’daki aşı vs. kaynaklı olumsuz fiyatlamaların geride kalmış olabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla, DXY kaynaklık kur üzerinde bir baskı beklemiyoruz. Bu haftaki TCMB toplantısını (Politika faizinde bir değişiklik beklenmiyor) bir süredir bekleyen Dolar /TL’de de bekleme modunun devam edebileceğini ve kurda 8,12 – 8,25 arasında bant hareketi yaşanabileceğini düşünüyoruz. Ek olarak, yurtiçinde salı günü gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı da yakından izlenecektir.

FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

 

 

EUR/USD: Fed Başkanı’nın konuşması dışında ABD TÜFE ile perakende satışlar ve Almanya ZEW endeksi bu haftanın öne çıkan verileri iken, Avrupa’da aşı tedariğinde yaşanan sıkıntıların yavaş yavaş aşılması ve vaka sayılarındaki kısmi düşüş eğilimi parite tarafında Avro’nun etkisini hissettirmesiyle sonuçlanabilir. Bu kapsamda, bu sabah paritede yaşanan hafif düşüş eğiliminin sınırlı kalabileceğini ve paritenin 1,1840 desteğinin üzerinde tutunabileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda, 1,1795 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir. Öte yandan, olası yükselişlerde 1,1915 ve 1,1940 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.

 

FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

 

XAU/USD: Fed Başkanı Powell’ın ABD ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını söylemesi zaten ekonomideki toparlanma beklentileri ile belirgin bir şekilde güçlenmeyen değerli madende ektisini hissettirmiş gözüküyor. Değerli maden bu sabah satıcılı. Diğer yandan, Avrupa’da aşı ve vaka sayıları Avro’yu destekleyici etki yapabilecekken Dolar endeksinde (DXY) net bir güçlenme şu aşamada beklemiyoruz. Bu kapsamda, değerli maden 20 ve 50 günlük ortalamaları arasında bant hareketi yapabilir ki 1.731 – 1.758 bölgesi hareket alanı olarak izlenebilir.

 

FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

 

FX Raporu’muzun pdf halini görüntülemek için tıklayınız…

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir