Instagram video indir

Kıymetlilerin tamamı yeşilde

Altın dünkü seansta 1797 dolar/ons seviyesine kadar uzanırken, son iki ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Küresel çapta artan vaka sayıları …
Kıymetlilerin tamamı yeşilde ÇağrıMerkezin

Altın dünkü seansta 1797 dolar/ons seviyesine kadar uzanırken, son iki ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

Küresel çapta artan vaka sayıları aşılama çalışmalarını gölgede bırakmaya başlamışken güveni liman altına yönelişte sürüyor. Hindistan başta olmak üzere yeni rekor vaka sayıları kaydedildiği günde piyasalar risk iştahını kaybettiği bir günü yaşadı. Dolar endeksindeki geri çekilme devam ederken, 91 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Altını güçlü kılmaya devam eden bu gelişme ABD 10 yıllık tahvil getirisindeki geri çekilmeyle birleşince altın adına pozitiflik kaçınılmaz oluyor. Dünkü seansı 1793 seviyesinden tamamlayan sarı maden önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,8 kazanç yazarak seansı tamamlamış oldu.

 

Gümüş ise dünkü seansta 26,64 dolar/ons seviyesini kaydederek son altı haftanın en yüksek seviyesinin görmesinin yanı sıra günlük bazda 2,7 kazanç elde ederek güçlü kazancıya dikkatleri üzerine çekti. 26,55 dolar/onstan seansı tamamlayan beyaz maden, paladyumun ardından günün en çok kazanan kıymetli maden olarak öne çıktı.

 

Platin de günün kazançlı çıkan bir diğer kıymetli maden olurken, 1200 dolar/onsun üzerinde tutunmayı başardı. 1190 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1217 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2,2 kazanç yazmış oldu.

 

Paladyum rallisine durmaksızın devam ederken, rekor seviye kaydederek tüm dikkatleri üzerine çekti. 2896 dolar/ons seviyesiyle rekor yükselişini sürdüren paladyum, hikayesini toparlanan ekonomilerden ve araba üreticilerin hammadde kullanım ihtiyacından almaya devam ediyor. Dünkü seansı 2880 dolar/onstan tamamlayan paladyum yüzde 4,2 kazancı seansı tamamladı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemler 0,50-1,00 dolar/onsla gerçekleşmeye devam ederken, Borsa İstanbul’da işlem hacmi düşük seyretti. Toplamada 1.064 kg altın, 20.169 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Yeni açılan pay sırası ÇağrıMerkezin
Read More

Yeni açılan pay sırası

Yeni açılan pay sırasına ilişkin bildirim yapıldı. Yeni açılan pay sırasına ilişkin bildirim yapıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP ...
Altın enflasyondan güç buldu ÇağrıMerkezin
Read More

Altın enflasyondan güç buldu

Paladyum bir ayın ardından dünkü seansta 2700 dolar/ons seviyesini aşmayı başarırken, üst üste dördüncü günü de kazançla tamamladı. Dünkü seansı ...
Youtube video indir