Instagram video indir

Piyasaların yönü

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi yabancı satışlarıyla birlikte 1,300 puana kadar geri çekilirken, TL varlıklar üzerindeki satış baskısı devam …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi yabancı satışlarıyla birlikte 1,300 puana kadar geri çekilirken, TL varlıklar üzerindeki satış baskısı devam etti.

BIST100… Borsa İstanbul’da Yabancı Satışı Devam Etti… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi yabancı satışlarıyla birlikte 1,300 puana kadar geri çekilirken, TL varlıklar üzerindeki satış baskısı devam etti. BIST100 endeksi gün içerisinde %4’e yakın değer kaybettikten sonra gelen tepki alımlarının etkisinde günü %2.55 değer kaybıyla 1,330 puandan tamamladı. Global piyasalar 2 günlük satışın ardından tepki alımlarının etkisinde yükselirken, yurt içi piyasalar negatif ayrıştı. Global piyasalardaki toparlanma ve risk iştahındaki yükseliş sebebiyle endeksin güne tepki alımlarıyla başlayabileceği beklenilse de, ABD ve Türkiye ilişkileri diğer taraftan koronavirüs vaka sayılarının kısmi kapanmaya rağmen artmaya devam etmesi, yeni önlemlerin alınabileceği ihtimalini artırıyor ve endeks üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturuyor.

 

 

USDTRY…TL Varlıklar Satış Baskısı Altında… TL varlıklardaki satış baskısı devam etti. Dolar TL kuru gün içerisinde 8.09-8.20 arasında dalgalandı. ABD ile ilişkiler, jeopolitik gerilimler ve koronavirüs pandemisi kaynaklı gelişmeler gündemde öne çıkıyor. Yeni işlem gününün sabah saatlerinde Dolar TL kuru 8.30 seviyelerine yöneldi.

 

 

EURTRY… Yeniden 10 Seviyesine Yöneldi… TL varlıklar majör para birimlerine karşı zayıf bir görünüm sergiliyor. Euro TL kuru sabah saatlerinde 9.97 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… ECB Toplantısı Takip Edilecek… ECB’nin faiz kararını açıklayacağı haftanın dördüncü işlem günü öncesinde Euro Dolar paritesi 1.2030 seviyelerinde dengelenme çabası içerisinde bulunuyor. ECB’nin faizleri değiştirmesi beklenilmezken, basın toplantısında gelecek açıklamalar paritedeki yön arayışı açısından dikkatle takip edilecektir.

 

 

XAUUSD… Ons Altın Kritik Seviyelerde… ABD’de 10 yıl vadeli tahvil getirisi Kasım ayından bu yana ilk kez 50 günlük ortalamasının altına gerilemesi ve doların zayıf bir görünüm sergilemesiyle birlikte altın fiyatlarındaki alıcılı seyir devam ediyor. Spot altın 1,803 dolar seviyesindeki 100 günlük hareketli ortalamasına yaklaşırken, bu seviyenin üzerinde bir kapanışın güçlü bir al sinyali üretmesi beklenebilir. Geri çekilmelerde ise 1,775 $ seviyeleri ara destek noktası olarak takip edilecektir.

 

 

GLDGR… Yükselişini Sürdürdü… Global altın fiyatlarındaki yükseliş ve Dolar TL kurundaki yukarı yönlü eğilimden destek bulan gram altın 476 TL seviyelerine kadar yükseldi. Dolar TL kurundaki yükselişin devam etmesinin gram altın fiyatlarını yukarı taşımaya devam etmesi beklenebilir.

 

 

BRENT… Talep Kaynaklı Endişelerle Geriledi… Stoklardaki artış ve koronavirüs vaka sayılarındaki yükselişin petrol talebini baskılayacağı endişesiyle birlikte Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 64 $ seviyesine geriledi.

 

 

S&P500… İki Günlük Düşüşün Ardından Toparladı… Global piyasalarda risk algısı değişti. ABD’de S&P500 endeksi iki günlük üst üste düşüşün ardından yükselişe geçti. S&P500 endeksi Çarşamba gününü hammadde, enerji ve finans hisselerindeki yükselişin öncülüğünde %0.93 değer kazancıyla 4,173 puandan tamamladı. ABD tahvil faizlerindeki geri çekilme devam etti.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
USDTRY analizi ÇağrıMerkezin
Read More

USDTRY analizi

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 8.17 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde hafta içerisinde hafif aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmış ...
Youtube video indir