Instagram video indir

Piyasaların yönü

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi yeni haftaya Dolar TL kurundaki ve ABD tahvil faizlerindeki gerilemenin de etkisiyle değer kazancıyla başladı …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi yeni haftaya Dolar TL kurundaki ve ABD tahvil faizlerindeki gerilemenin de etkisiyle değer kazancıyla başladı.

BIST100… Haftaya Artıda Başladı… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi yeni haftaya Dolar TL kurundaki ve ABD tahvil faizlerindeki gerilemenin de etkisiyle değer kazancıyla başladı. Endeks %0.83 değer kazancıyla 1,442 puana yükseldi. ABD 10 yıl vadeli tahvil faizlerindeki normalleşme çabaları gelişen piyasa ülke para birimleri için satış baskısını hafifletirken, ABD endeks vadelileri hafif satıcılı bir görünüm sergiliyor. Çin’in bankalara krediler konusunda frene basılması uyarısı global risk iştahını baskılıyor. AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen bugün Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. BIST100 endeksinin yeni işlem gününde yataya yakın bir açılış yapması ve artı bölgede kalmaya çalışması beklenebilir. Veri akışı açısından sakin geçecek günde piyasalar IMF’nin Global Ekonomik Görünüm raporunu takip edecek.

 

 

USDTRY… 8.10 Seviyelerine Geri Çekildi… TL varlıklar majör para birimleri karşısındaki kayıplarını geri alma çabasına girerken Dolar TL kuru yeni işlem gününde sakin bir görünüm sergiliyor. Dolar TL kuru veri akışının sakin geçeceği işlem gününde 8.11 seviyelerinde yataya yakın işlem görüyor.

 

 

EURTRY… TL Varlıklar Sakin Bir Görünüm Sergiliyor… Euro TL yeni işlem gününe yataya yakın bir başlangıç yaptı. Euro TL kuru 9.58-9.59 bandında işlem görüyor. AB Konsey ve Komisyon başkanları Türkiye’yi ziyaret edecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TSİ 13:30’da bir görüşme gerçekleştirecekler.

 

 

EURUSD…1.18 Seviyelerine Yükseldi… Global risk iştahının toparlanmasıyla birlikte Amerikan doları dün diğer majör para birimlerine karşı güç kaybetti. 1.1823 seviyelerine kadar yükselen Euro Dolar paritesi yeni işlem gününde Amerikan Dolarındaki toparlanma çabalarıyla birlikte 1.18 seviyelerine yükseldi. ABD’de PMI verileri son yılların en yüksek seviyesine çıkarken, ekonomik toparlanma beklentilerinin sürdüğüne işaret etti. IMF ve Dünya Bankası’nın ortaklaşa düzenleyeceği etkinlikte ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın yapacağı konuşma yatırımcılar tarafından takip edilecek.

 

 

XAUUSD… Tahvil Faizlerindeki Gerilemeden Destek Buldu… ABD tahvil getirilerindeki %1.70 seviyesinin altına gerilemesi ve doların global bazda güç kaybetmesiyle birlikte altının ons fiyatı yükselişe geçti. Altının ons fiyatı yeni işlem gününün ilk saatlerinde 1,737 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR… 450 TL Seviyelerine Tutundu… Dolar TL kurundaki gerilemeye rağmen uluslararası altın fiyatlarındaki yükseliş gram altını 450 TL seviyesinin üzerinde tutuyor. Gram altın yeni işlem gününde yataya yakın bir seyir izliyor.

 

 

BRENT… Nükleer Anlaşma Görüşmeleri Takip Ediliyor… Viyana’da gerçekleştirilerek “Nükleer Anlaşma” toplantısı öncesinde, anlaşmanın yeniden yürürlüğe girme ihtimalinin düşük olduğu beklentileri petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskıladı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen OPEC+ toplantısı, nükleer anlaşma görüşmeleri ve koronavirüs vaka sayılarındaki yükseliş petrol fiyatlarındaki oynaklığı artırıyor. Dün 61 $ seviyelerine kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde alıcılı bir görünüm sergiliyor.

 

 

S&P500… ABD Endeksleri Ekonomik Toparlanma Beklentilerinden Destek Buldu… ABD’de toparlanmanın devam ettiğine işaret eden ve rekor seviyelere yükselen PMI verileriyle birlikte S&P500 endeksi %2.64 değer kazancıyla 4,078 puan seviyelerine kadar yükseldi. ABD başkanı Joe Biden’ın yatırım harcamalarını finanse edebilmek için vergi artışlarını gündeme getirebileceği beklentileri endeksin vadeli işlemlerde hafif satıcılı bir görünüm sergilemesine neden olsa da risk iştahı gerilemiş değil.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Teknik seviyeler ÇağrıMerkezin
Read More

Teknik seviyeler

BIST100 Endeksi dün +2,2% değer kazanarak 1409 seviyesinde kapatti. Gün içerisinde 29 puanlık band içerisinde hareket etti. • BIST100 Endeksi dün ...
Piyasanın durumu ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasanın durumu

BIST 30 Endeksi son işlem gününde %0.65 yükseliş ile 1,473 seviyesinden günü tamamladı. ENDEKS NASIL PERFORMANS GÖSTERDİ? BIST 30 Endeksi son ...
Youtube video indir