Instagram video indir

Piyasaların yönü

 Sabah saatlerinde pozitif bir görünüm sergileyen yurt içi piyasalar öğle saatlerinde gelen satışların etkisiyle haftanın ikinci işlem gününü %1 …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

 Sabah saatlerinde pozitif bir görünüm sergileyen yurt içi piyasalar öğle saatlerinde gelen satışların etkisiyle haftanın ikinci işlem gününü %1.49 değer kaybıyla 1,421 puandan tamamladı.

BIST100… Hafta Başlangıcındaki Kazançlarını Geri Verdi… Sabah saatlerinde pozitif bir görünüm sergileyen yurt içi piyasalar öğle saatlerinde gelen satışların etkisiyle haftanın ikinci işlem gününü %1.49 değer kaybıyla 1,421 puandan tamamladı. Aşılama çalışmalarının hız kazanması gelişmiş piyasa ülkelerindeki pozitifi görünümü desteklerken, IMF’nin global büyüme tahminlerini %5.5’ten %6’ya yükseltmesi piyasaların risk algısını kuvvetlendiriyor. IMF Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini değiştirmedi. Yurt içi piyasalarda kur, CDS risk primi sakin bir seyir izlese de mevcut faiz seviyeleri yükselişleri sınırlıyor. Yurt dışı piyasalar yeni işlem gününde karışık bir görünüm sergilerken, endeksin dünkü satışlarını devam ettirmesi ve 1,395 seviyelerine kadar geri çekilmesi beklenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1,450 ve 1,460 seviyeleri direnç noktası olarak takip edilecektir.
 
 
USDTRY… Yatay Bir Görünüm Sergiliyor… Amerikan doları Nisan ayında global bazda güç kaybederken, Dolar TL kuru 8.10-8.15 bandına sıkıştı. Kur, faiz ve CDS risk primi sakin bir görünüm sergilerken Dolar TL kurundaki yatay seyrin bugün de devam etmesi beklenebilir.
 
 
EURTRY… TL Varlıklar Dengelenme Çabası İçerisinde… TL varlıklar majör para birimleri karşısında denge kurma çabası içerisine girdi. Euro TL kuru sabah saatlerinde 9.69 seviyelerinde işlem görüyor.
 
 
EURUSD… Dolar Global Bazda Güç Kaybetti… Dolar endeksi geçtiğimiz haftalarda son 5 ayın zirvesine tırmandıktan sonra, ABD tahvil faizlerindeki gerilemeyle birlikte 92 seviyesine geri çekildi. Yellen IMF’nin gerçekleştirdiği toplantıda ABD’deki güçlü büyümenin dünyanın geri kalanına olumlu yansıyacağını ifade etti. ABD cephesinden gelen güçlü ekonomik veriler riskli varlıklara yönelik iştahı artırmayı sürdürüyor. 1.1880 seviyelerine kadar yükselen Euro Dolar paritesi yeni işlem gününde hafif ekside 1.1870 seviyelerinde işlem görüyor. Yatırımcılar bugün FED’in politika kararlarına dair detayları anlamak için Mart ayı toplantı tutanaklarını takip edecek.
 
 
XAUUSD… Dolardaki Zayıflamaya Bağlı Olarak Yükseldi… Ons altın, tahvil faizlerindeki yataya yakın seyir ve Amerikan dolarının global bazda zayıflamasından destek buldu. Altın yatırımcısı Mart ayı FED toplantısının detaylarının yazdığı toplantı tutanaklarına odaklandı. Tahvil faizlerindeki keskin yükselişlere direnç gösterip kazançlarını koruyabildiği takdirde güvenli liman altına olan duyulan güvenin devam etmesi beklenebilir.
 
 
GLDGR… Ons Fiyatındaki Yükselişi Takip Etti… Global altın fiyatlarındaki yükseliş gram altına destek sağlıyor. Dolar TL kurunun dar bir bant içerisine sıkıştığı bu hafta gram altın 455 TL seviyelerinde işlem görüyor.
 
 
BRENT… Global Ekonomik Büyüme Beklentilerinden Destek Buldu… Global ekonomik büyüme beklentileri ve petrol talebine yönelik iyimserlikle birlikte Brent petrolün varil fiyatına destek sağlıyor. ABD’de güçlü bir büyüme beklenirken, Avrupa’daki toparlanma hız kazanıyor. Diğer taraftan koronavirüs vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak üretim konusundaki belirsizlik fiyatların dalgalanmasına yol açıyor.
 
 
S&P500… ABD’de Endeksler Karışık Bir Görünüm Sergiledi… ABD’de S&P500 endeksi güne karışık seyirle başladıktan sonra günü hafif ekside tamamladı. S&P500 endeksi %0.10 değer kaybıyla 4,074 puana geriledi.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Teknik seviyeler ÇağrıMerkezin
Read More

Teknik seviyeler

BIST100 Endeksi dün +0.18% değer kazanarak 1378 seviyesinde kapatti. BIST100 Endeksi dün +0.18% değer kazanarak 1378 seviyesinde kapatti. Gün ...
USDTRY analizi ÇağrıMerkezin
Read More

USDTRY analizi

Dolar endeksinin hafta içerisindeki performansına baktığımızda gevşeme hareketleri sergilediği görülüyor. Dolar endeksinin hafta içerisindeki ...
Youtube video indir