Instagram video indir

Piyasaların yönü

Yabancı takas oranının tarihin en düşük seviyelerine gerilediği Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi haftayı ekside tamamladı. BIST100… Bu Hafta …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Yabancı takas oranının tarihin en düşük seviyelerine gerilediği Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi haftayı ekside tamamladı.

BIST100… Bu Hafta Gözler TCMB Toplantısında Olacak… Yabancı takas oranının tarihin en düşük seviyelerine gerilediği Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi haftayı ekside tamamladı. BIST100 endeksi Cuma günü %1.65 değer kaybıyla 1,393 puana geriledi. Yurt dışı piyasalardaki pozitif havaya rağmen koronavirüs vaka sayılarındaki artış, Almanya’nın Türkiye’yi enfeksiyon riski yüksek ülkeler kategorisine dâhil etmesi, turizm sezonu konusundaki endişeler ve bölgesel gerilimler endekse satış getirdi. FED başkanı Powell’ın CBS televizyonuna verdiği röportajda güvercin tondaki açıklamalarına rağmen piyasalar salgındaki küresel toparlanmanın istikrarsızlığı nedeniyle yeni haftaya düşük risk iştahıyla başlangıç yaptı.

 

 

USDTRY… TCMB Toplantısı Haftasına Hafif Alıcılı Başladı… TCMB’nin bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Toplantısı öncesinde Cuma Günü açıklanan Piyasa Beklenti anketinde yılsonu tüketici enflasyonu %13.12’ye yükseldi. Bir önceki anket döneminde bu beklenti %11.54’tü. Enflasyon beklentilerindeki yükselişte döviz kurlarının fiyatlar üzerinde kuracağı baskı endişesi belirleyici oldu. Yurt içi piyasalarda bütün dikkat TCMB’nin bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısına odaklanırken, yeni başkan Şahap Kavcıoğlu’nun ilk toplantısı olması da faiz kararını ve karar metnini önemli kılıyor. Yurt içi piyasalar bugün cari hesap ve istihdam verisini takip edecek. Veri ajandası açısından oldukça yoğun geçecek haftada Dolar TL kuru geçtiğimiz haftaki kapanışının üzerinde işlem görüyor.

 

 

EURTRY… Yeni Haftaya Yükselişle Başladı… TCMB toplantısının takip edileceği ve veri akışı açısından oldukça yoğun geçecek hafta öncesinde Euro TL kuru geçen haftaki kapanışının üzerinde işlem görüyor. Euro TL kuru sabah saatlerinde 9.73 seviyelerinde.

 

 

EURUSD… Dolar Global Bazda Güç Kazandı… FED Başkanı Jerome Powell bir televizyon kanalına verdiği röportajda ABD ekonomisine ilişkin iyimser açıklamalarda bulundu. İstihdamın hızlanmasını beklediklerini ve ekonominin dönüm noktasında olduğunu vurguladı. Doların uluslararası değerini ölçen dolar endeksi yükselişe geçti. Geçtiğimiz haftayı 1.19 seviyesinin üzerinde kapatan Euro Dolar paritesi 1.19 seviyesinin altına geri çekildi. Euro Bölgesindeki virüs endişeleri ve aşılama çalışmalarının beklenildiği gibi hızlı gitmemesi Amerikan dolarına destek sağlıyor.

 

 

XAUUSD… Powell’ın Açıklamaları Sonrasında Geriledi… Son iki haftayı kayıpla tamamlayan altın geçtiğimiz haftayı yükselişle tamamlamayı başardı. FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD’nin ekonomik büyümesi ve istihdamı konusundaki yorumları sonrasında altın fiyatları yeni haftada geri çekildi. Spot altın uluslararası piyasalarda 1,738 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR… 460 TL Seviyesinin Altına Geri Çekildi… Dolar TL kurundaki yatay seyir ve global altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte altının gram fiyatı 460 TL seviyesinin altına geriledi.

 

 

BRENT… ABD ve İran Nükleer Anlaşma Görüşmeleri Takip Ediliyor… FED başkanı Jerome Powell’ın ABD ekonomisinin güçlü bir büyümeye doğru ilerlediği yorumlarına ABD’de aşılama çalışmaları hızlı bir şekilde ilerlemesine rağmen dünyanın geri kalanında koronavirüs vaka sayılarındaki artış petrol fiyatlarını baskılamayı sürdürüyor. Diğer taraftan İran ve ABD arasındaki nükleer anlaşma görüşmeleri de piyasalar açısından oldukça önem arz ediyor. ABD yetkilileri görüşmelerin olumlu olduğunu ama nükleer anlaşmanın yeniden imzalanması için erken olduğunu ifade ettiler. Nisan ayında %9’a yakın değer kaybeden Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 62.5 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

S&P500… ABD Endeksleri Rekor Seviyelerde… ABD endeksleri geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Powell’ın ekonomiyi enflasyon yaratmadan canlandıracakları yönündeki mesajlarının etkisiyle yeni rekor seviyelerde tamamladı. ABD’de S&P500 endeksi %0.77 değer kazancıyla 4,128 puana yükseldi. FED Başkanı Jerome Powell’ın hafta sonu verdiği röportajdaki olumlu açıklamalarına rağmen piyasalar küresel toparlanmanın istikrarı konusunda ikna olmuş değil. S&P500 endeksi yeni haftaya vadeli işlemlerde eksi bölgede başladı.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Teknik seviyeler ÇağrıMerkezin
Read More

Teknik seviyeler

BIST100 Endeksi dün +0.03% ile 1408 seviyesinde yatay kapattı.(A1 Capital) • BIST100 Endeksi dün +0.03% ile 1408 seviyesinde yatay kapattı. Gün ...
Youtube video indir