Instagram video indir

Piyasanın durumu

BIST 30 Endeksi son işlem gününde %1.26 düşüş ile 1,414 seviyesinden günü tamamladı. ENDEKS NASIL PERFORMANS GÖSTERDİ? BIST 30 Endeksi son işlem …
Piyasanın durumu ÇağrıMerkezin

BIST 30 Endeksi son işlem gününde %1.26 düşüş ile 1,414 seviyesinden günü tamamladı.

ENDEKS NASIL PERFORMANS GÖSTERDİ? BIST 30 Endeksi son işlem gününde %1.26 düşüş ile 1,414 seviyesinden günü tamamladı. Gün içi en düşük 1,414 seviyesini gören BIST 30 Endeksi, en yüksek 1,437 seviyesini gördü.

HİSSELER ENDEKSİ NASIL ETKİLEDİ? Son işlem gününde endeks genelinde azalışların çoğunlukta olduğunu izledik. EREGL (0.95 puan) ve BIMAS (0.23 puan) endekse en çok pozitif katkı sağlayan şirketler konumunda bulunurken, TCELL (-2.6 puan) ve KCHOL (-2.41 puan) endekse negatif katkı sağlayan şirketler oldu.

YABANCI AKTİVİTESİ NASIL? BIST 30 hisselerinde yabancı payı azalışlarının çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Toplam 30 hissenin 24 tanesinde yabancı payı azalışı görüldü. Yabancı payı günlük bazda en fazla artan hisseler %1.44 ile TTKOM ve %0.89 ile TCELL olurken, en fazla azalan hisselerin ise %16.52 ile GARAN ve %8.62 ile EKGYO olduğu göze çarpıyor.

HACİM NE YÖNDE İLERLİYOR? BIST 30 Endeksi’nde işlem hacminin son bir aylık ortalamasının altında olduğunu görüyoruz. BIST 30 Endeksi’nde 4 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasının üzerine yükselirken, geriye kalan 26 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasına kıyasla ortalama %38 azaldı. Diğer yandan hacmi artış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı %-0.86 seviyesindeyken, hacmi azalış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı %-1.81 seviyesinde gerçekleşti.

HİSSELERİN MOMENTUM TRENDİ NASIL? RSI göstergesini incelediğimizde BIST 30 Endeksi hisselerinin 2 tanesinin yukarı yönlü trend bölgesi olan 50 ile 70 seviyesi aralığında yer aldığını görüyoruz. Hisseler özelinde ise EREGL ve PETKM hisselerinin en yüksek RSI göstergesine sahip olduğunu görüyoruz.

DÜNDEN BUGÜNE ÖNE ÇIKANLAR Akıllı grafikleri incelediğimizde pozitif tarafta BIMAS, EREGL ve PETKM dikkat çekiyor. Negatif tarafta ise GUBRF, TAVHL ve YKBNK ön plana çıkıyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Küresel piyasalar ÇağrıMerkezin
Read More

Küresel piyasalar

Haftanın son işlem gününde Kutsal Cuma tatili sebebiyle çoğu küresel piyasaların kapalı olduğu günde ABD vadeliler beklentiden güçlü gelen Mart ...
Youtube video indir