Instagram video indir

Söz merkezde

FED Başkanı Powell, Washington Ekonomi Kulübü’nün etkiliğinde para politikaları ile değerlendirmelerde bulundu. FED Başkanı Powell, Washington …
Söz merkezde ÇağrıMerkezin

FED Başkanı Powell, Washington Ekonomi Kulübü’nün etkiliğinde para politikaları ile değerlendirmelerde bulundu.

FED Başkanı Powell, Washington Ekonomi Kulübü’nün etkiliğinde para politikaları ile değerlendirmelerde bulundu. FED’in birçok üyesinin 2024’e kadar bir faiz artırımı düşünmediğini ama varlık alım hızının çok daha önce azaltılacağını açıkladı. Powell kısa vadede gelecek güçlü ekonomik verilerin FED’in politika kararı üzerinde etkisi olmayacağını bir kere daha vurgulamış oldu. Gelişen piyasalarda güçlenme devam ediyor, son dönemde paralel hareket ettiğimiz Rusya piyasaları Karadeniz’de jeopolitik gerilimin düşmesi ile birlikte bu hafta en fazla yükselen borsası oldu. Dün Türkiye 10 yıllık tahvil faizleri 23 Mart’tan bu yana ilk kez %18’in altına geriledi, banka hisseleri %3.57 oranında yükseldi, dolar/Tl ay başındaki seviyelere yöneldi. Dün piyasalarda yaşanan olumlu fiyatlamalara rağmen işlem hacimleri oldukça düşük kaldı. Bunun nedeni satıcıların TCMB toplantısını bekleyişle geçmeleri, alıcıların ise son bir haftadır satışta olan piyasada olumlu ortamı değerlendirmesiydi. TCMB 14:00’de politika faizini sabit tutması ve karar metninde gerektiğinde ek sıkılaştırmaya gidilecektir yer vermesi durumunda; BIST’in 1435-1445 bölgesine, bankacılık endeksinin 1150 direncine ve dolar/Tl’nin 7.98’e gerilemesini bekleyebiliriz.

Sürpriz olmazsa hedef 7.98 olabilir. TCMB’nin 29 Nisan’da yayınlayacağı enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon hedefini yukarı revize etmesi beklenirken bugün ne politika faizinde ne faiz karar metninde bir değişiklik olmaması muhtemeldir. 29 Nisan’da artan enflasyon hedefi sonrasında ki 6 Mayıs toplantısında da faiz değişikliği olmaması muhtemeldir. Fakat piyasalar son yaşanan gelişmeler ışığında görüp hareket etme eğiliminde olacaklardır. Bu yüzden ilk etapta hedef 7.98 olabilir.

Satıcılar çekilince meydan alıcılara kaldı. BIST 100’de işlem hacmi oldukça düşük, bankalarda hacim ise oldukça tatminkardı. TCMB’nin piyasaları olumlu etkileyecek bir karar piyasaya yeni bir alıcı getirmese bile satıcıların beklemeye geçmesi BIST’in gücünü toparlamasını sağlayabilir. 1400-1445 aralığında hareket edilmesini ve 1435-1445 hedef olmasını bekliyoruz.

Satış baskısı kırıldı, dirençlere dayanıldı. Düşen kanalın kırılması ile birlikte yeniden yatay kanal direnci 1476’ya yönelim yaşandı. Bugün 1471 ara direnç olmak üzere 1476-1479 direnç bölgesinin test edilmesini bekliyoruz. Gün içi destek seviyemiz 1457’de bulunuyor.

USD/TL’de 8.0931 görüldü. Dün 8.146 desteğinin kırılması düşen kanal oluşumunu onaylanması anlamına gelecektir ki o zaman 8.04 seviyesi ana hedef olabilir, demiştik. Dün dip seviyesinin yenilenmiş olması düşen trend desteğini ön plana çıkaracaktır. Geri çekilmenin bu durumda 8.025’e kadar devam etmesini ve bu noktada dengelenme olmasını bekleyebiliriz.

 

Kaynak ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
VİOP 30 Endeksi ÇağrıMerkezin
Read More

VİOP 30 Endeksi

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz. (İnfo Yatirim)      VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Salı günü 1.451 - 1.488 fiyat aralığında ...
Youtube video indir