Instagram video indir

TL varlıklar günün ilk yarısında ayrışıyor

Haftanın ikinci işlem günü ilk yarısında global piyasalarda Avrupa ve ABD tahvil piyasasında toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor …
TL varlıklar günün ilk yarısında ayrışıyor ÇağrıMerkezin

Haftanın ikinci işlem günü ilk yarısında global piyasalarda Avrupa ve ABD tahvil piyasasında toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor.

Haftanın ikinci işlem günü ilk yarısında global piyasalarda Avrupa ve ABD tahvil piyasasında toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor. Özellikle, ABD on yıllık tahvil getirisinde yaşanan sınırlı yukarı yönlü eğilim küresel piyasalarda kısa vadede dolar endeksinde toparlanma isteğini desteklediği görülüyor. Küresel piyasalarda günün ilk yarısında fiyatlamalara baktığımızda, doların G-10 para birimleri karşısında değer kazandığı izlenirken, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlediğini görüyoruz. Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı performansına bakıldığında ise TL’nin negatif ayrıştığı izleniyor. Diğer taraftan, Avrupa borsalarının birçoğunun güne pozitif başlangıç yaptığı görülürken, ABD endeks vadeli işlem sözleşmelerinde gün içerisinde zayıf seyir devam ediyor. Yurtiçinde 5 yıllık ülke CDS risk priminin 442 değerine gerilemesi endeks açısından olumlu olarak görülse de Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve Tahvil piyasasında yaşanan çıkışlar endeks fiyatlamalarını baskılamaya devam ettiği izleniyor.

Satır Başları:

 Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde günün ilk yarısına doğru negatif ayrışıyor… Güne yatay bir başlangıç yapan endeksin gün içerisinde 1430-1445 bölgesi aralığında hareket ettiği görülüyor. Tatil dönüşü Avrupa borsalarının günün ilk yarısında birçoğunda değer kazanımlarının yaşandığı izlenirken, BİST-100 endeksi negatif ayrışıyor. Günün geri kalanında yurtiçinde sakin veri akışı takip edilecek olup, küresel piyasalarda gelişmeler ve risk iştahının seyri izlemeye devam edeceğiz.

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mart ayına ilişkin enflasyon değerlendirmesini yayımladı. Raporda, Enflasyondaki yükseliş enerji, hizmet ve temel mallardan kaynaklanırken, gıda grubunda enflasyon geriledi. Gıda enflasyonu taze meyve ve sebze fiyatları öncülüğünde bir önceki aya kıyasla yavaşlarken, işlenmiş gıda enflasyonundaki güçlü artış eğilimi bir miktar hız kesmekle birlikte devam etti denildi. Üretici fiyatları başta petrol ve endüstriyel metaller olmak üzere uluslararası emtia fiyatlarındaki yükseliş, Türk lirasında yakın dönemdeki görünüm ve bazı ürünlerde süregelen arz sıkıntılarının etkisiyle güçlü bir artış kaydederek yükseliş eğilimini sürdürdüğü belirtildi.

 AB Komisyonu, Air France için 4 milyar euroluk kurtarma paketini onayladı

 Euro Bölgesi’nde açıklanan Sentix Yatırımcı Güveni piyasa beklentisinin üzerinde 13,1 düzeyinde gerçekleşti.

 Günün geri kalanında, Yurtiçinde piyasalarda TCMB tarafından açıklanacak olan Reel Efektif Döviz Kuru takip edilecek. Global piyasalarda ise ABD’de İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı verisi izlenecek. Gün içerisinde, IMF ile Dünya Bankası’nın gerçekleştirdiği Bahar Toplantıları kapsamında Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Dünya Bankası Başkanı David Malpass’ın açıklamaları takip edilecek. Ayrıca, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu ve Küresel Finansal İstikrar Raporu’nun yayınlanması bekleniliyor.

BIST-100

Güne yatay bir açılış ile başlayan BIST100 öğleden önce 1430-1445 bölgesi aralığında hareket ettiği ve fiyatlamaların anlık olarak 1435 seviyeleri civarında geçtiği görülüyor

Destek: 1422 – 1411

Direnç: 1447 – 1452

Şirket Haberleri:

Escort Teknoloji Yatırım A.Ş. (ESCOM): Şirketimiz E-kitap ve sesli kitapların dijital bir platform içerisinde bireysel satış, kurumsal satış, toplu satış ve eğitim sektörü gibi farklı sektör ve şirketlere içerik paketi olarak dijital ortamda satılması ve pazarlanması işiyle iştigal eden Virgül Dijital Yayıncılık ve Prodüksiyon Anonim Şirketi ile %12,5 pay karşılığında 500.000 TL tutarında yatırım sözleşmesi imzalanmıştır. Halen Android market’de Boodio uygulamasıyla (https://boodio.app) kullanıcılarını E-kitap/Sesli Kitaplarla buluşturan Virgül Dijital Yayıncılık ve Prodüksiyon A.Ş’nin hızla büyüyen sesli kitap pazarında önemli bir oyuncu olacağına inanıyoruz

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MIPAZ): Daha önce muhtelif tarihlerde ayrıntılı olarak kamuya açıkladığımız üzere; geçmişte 98.702 m2’lik (%68,42) kısmı Şirketimiz’e ait durumdayken, “orman vasfıyla” Hazine’ye devrine karar verilen, Pendik İlçesi, Kurtdoğmuş Köyü 1155 no’lu Parsel’de bulunan 144.266 m2 lik “Arazi” ile ilgili olarak, “haksız fiil” nedeniyle açtığımız dava T.C. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 37’nci Hukuk Dairesi’nin gerekçeli kararında belirtildiği üzere tazminat hakkı uygun görülmekle birlikte, dava konusu taşınmazın “arsa” veya “arazi” vasfında olup olmadığının tespit edilmesi gerekçesiyle yeniden görülmesine karar verilmişti. Dava’nın 06.04.2021 (bugün) tarihli duruşmasında tahkikatın tamamlandığı, dosyanın karar aşamasında olduğu ve gelecek celsenin HMK’nın 186.maddesi uyarınca sözlü yapılacağı hususlarının taraflara bildirilmesine ve bu nedenle duruşmanın 06.07.2021 tarihine bırakılmasına karar verilmiştir. Devam eden yasal süreçlerle ilgili olarak gelişmeler oldukça kamuya bilgilendirme yapılacaktır.

RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş. (RTALB): Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO) ile SARS- Cov-2(2019-nCov)RT-qPCR tanı kitinin temini hususunda akdedilen Sağlık Market Tıbbi Malzeme Çerçeve Anlaşması kapsamında, 28.01.2021 tarihinde verilen 800.000 adet ürün siparişinin teslimatı bugün itibarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu anlaşma kapsamında teslimi gerçekleşen tanı kiti sayısı toplam 4.800.000’e ulaşmıştır.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. (TRILC): Gerek yatırımcı ilişkileri kanalı ile gerek web sitesi gerekse sosyal medya üzerinden çok fazla sayıda benzer sorular gelmesi sebebi ile KAP aracılığı ile genel bir bilgilendirme duyurusu yapma ihtiyacı doğmuştur. İzahnamemizde belirttiğimiz konular üzerine çalışmalarımız gayret ve titizlik içerisinde sürdürülmekte olup içinde bulunduğumuz sektörün insan sağlığını esas alması ve ikili anlaşmalarda hem teknik olarak hem de hukuki anlamda bir çok unsurda mutabakat gerektirmesi sebebi ile süreçler uzayabilmektedir. Anlaşmalar imzaları tamamlanmadan önce hiçbir şekilde kesinlik kazanmamakla birlikte 29.03.2021 tarih ve 2021/014 nolu yönetim kurulu kararı ile Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Berat Battal’a verilen yetki doğrultusunda görüşmeler ilerletilmekte olup, şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmamış olduğunu saygılarımızla arz ederiz .

USDTRY

Gün ortasında 8,1440 seviyesinden işlem gören USD/TRY kur fiyatlamalarında TL’de yaşanan değer kayıplarının etkisi ile birlikte yukarı yönlü seyrin devam ettiği izleniyor. Dolar kurunda ilk direnç 8,2070 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 8,0800 – 8,0000

Direnç: 8,2070 – 8,2500

EURTRY

Şu saatlerde 9,6251 seviyelerinde hareket eden EUR/TRY kurun, öğleden önceki işlemlerde en yüksek 9,6424 ve en düşük 9,5729 seviyelerini gören kurda yukarı yönlü seyrin devam ettiği izleniyor. Kur için ilk direnç 9,6900 seviyesi olarak izlenebilir.

Destek: 9,5500 – 9,5000

Direnç: 9,6900 – 9,7200

EURUSD

Paritenin şu saatlerde 1,1818 seviyelerinde hareket ettiğini izliyoruz. Öğleden önceki işlemlerde en yüksek 1,1823 ve en düşük 1,1795 seviyelerini gören EUR/USD paritesi yatay seyrediyor. Parite için yukarı yönlü hareketlerde ilk direnç 1,1840 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,1800 – 1,1770

Direnç: 1,1840 – 1,1860

ALTIN

Ons altın öğleden önce en yüksek 1.738 en düşük 1.727 seviyelerini gören değerli metal şu saatlerde 1.731 seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons altın için ilk direnç seviyesi 1.740 seviyesi takip edilebilir.

Destek: 1.700 – 1.690

Direnç: 1.740 – 1.744

BRENT

Haftanın ikinci işlem gününde Brent petrol günün ilk yarısında en yüksek 63,46 en düşük 61,98 seviyelerini gördü. Şu saatlerde 63,32 seviyesinde hareket eden emtiada günün ilk yarısında pozitif havanın devam ettiği izleniyor.

Kaynak İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Altın analizi ÇağrıMerkezin
Read More

Altın analizi

Geçtiğimiz hafta dolar endeksinde gevşeme hareketleri ve ABD hazine tahvil faizlerinde yaşanan aşağı yönlü hareketlenmeler ile birlikte altın ...
Youtube video indir