Instagram video indir

ViOP bülten

Nisan vadeli endeks kontratı Cuma günü akşam senası da dahil 1466 ile 1483 puanları arasında dalgalanarak günü %0,15’lik yükselişle 1473 uzlaşma …
ViOP bülten ÇağrıMerkezin

Nisan vadeli endeks kontratı Cuma günü akşam senası da dahil 1466 ile 1483 puanları arasında dalgalanarak günü %0,15’lik yükselişle 1473 uzlaşma fiyatından tamamladı.

BIST – 30 Yakın Vade

Nisan vadeli endeks kontratı Cuma günü akşam senası da dahil 1466 ile 1483 puanları arasında dalgalanarak günü %0,15’lik yükselişle 1473 uzlaşma fiyatından tamamladı. Sözleşmede akşam senası kapanışı ise uzlaşma fiyatının üzerinde 1475,75 seviyesinden gerçekleşti. Yurtdışı piyasaların ağırlıklı olarak kapalı olduğu Cuma günü net bir hareket oluşmadı. Bugün de Asya ve Avrupa tarafı ağırlıklı kapalı iken ABD’de piyasalar açılacak. İçeride ise 10:00’da açıklanacak mart ayı enflasyonu kritik olacak. Veri sonrası hareketlilik yaşanabilir. Geçtiğimiz hafta da ifade ettiğimiz gibi sözleşmede kısa vade için 1478 ve devamında 1522 seviyeleri güçlü dirençler konumunda. Buralar geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmaya devam edeceğiz. Aşağıda ise ilk destek 1460 civarında olup bu seviyenin altında 1430 önemli destek noktası olarak izlenebilir.  

Dolar/TL Yakın Vade

Nisan vadeli Dolar/TL kontratı gün içerisinde 8,1350 ve 8,3099 seviyeleri arasında hareket ederek günü %0,45’lik yükselişle 8,2950 seviyesinden tamamladı. Geçen hafta içerisinde TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun sıkı para politikasının korunacağı yönünde verdiği mesajlar, hafta ortasından itibaren Türk Lirası’nı destekleyen bir gelişme oldu. Cuma günü gün içerisinde Türk Lirası değer kazanımını devam ettirirken, ABD’de güçlü gelen tarım dışı istihdam rakamının doları desteklemesine bağlı olarak TL gün içi kazançlarını geri verdi. Ekonomi yönetiminden gelebilecek açıklamalar ve iç siyasetteki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Bugün yurt içinde mart ayı enflasyon rakamı TL’nin seyri ve merkez bankasının kararları üzerinde belirleyici olacağından yakından izlenecektir. Ayrıca bugün 15:00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki değerlendirme toplantısı ve 18:00’da gerçekleştirilecek AK Parti MYK’nın toplantısı takip edilecektir. ABD tarafında ise fabrika siparişleri, dayanıklı mal siparişleri ve ISM hizmet PMI rakamı açıklanacaktır. Kontrat işleme kapandığı sırada 93,03’lü seviyelerden işlem gören küresel dolar endeksi bu sabah itibariyle 93,02 seviyelerinden, kontrat işleme kapandığı sırada 8,16’lı seviyelerden işlem gören Dolar/TL kurunun ise sabah 08:30 sularında 8,22 seviyelerinden işlem gördüğünü izliyoruz.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasaların yönü

Yükselişe Başlayanlar.. BERA , BIZIM , ENJSA , KORDS , AYEN , BANVT , DESA , DGATE Düşüşe Başlayanlar.. UTPYA BIST100…Nisan Ayına Pozitif Risk ...
Youtube video indir