Instagram video indir

Yurt içinde gözler TCMB toplantısında olacak

Ekonomik görünümdeki iyileşme ve aşılama çalışmaları küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler olurken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler …
Yurt içinde gözler TCMB toplantısında olacak ÇağrıMerkezin

Ekonomik görünümdeki iyileşme ve aşılama çalışmaları küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler olurken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Piyasa Gündemi

Ekonomik görünümdeki iyileşme ve aşılama çalışmaları küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler olurken, salgın ve enflasyon kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bugün TCMB’nin faiz kararı ve piyasalarla kuracağı iletişim yakından takip edilecek olup, yurt içindeki fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz ve konsensüs beklentiler TCMB’nin faiz oranlarında değişim yapmayacağı yönünde şekilleniyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    16:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk iştahını destekleyen gelişmelerin yanında mevcuttaki risk ve endişeler varlığını sürdürüyor oluşu ile erken sıkılaşma endişeleri küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyre neden oluyor. Geçen haftadan itibaren zayıf bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi dün günü bankacılık endeksi öncülüğünde %2,24’lük güçlü bir yükselişle 1.409,19 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,09 – 8,10 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,08’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bugün 14:00’da açıklanacak TCMB Para Politikası Kurulu kararları öncesinde dün Borsa İstanbul yurtdışından pozitif ayrışarak güçlü bir yükseliş gerçekleştirdi. Ancak yükselişe işlem hacminin eşlik edemediği görüldü. BIST 100’de dünkü işlem hacmi son ayların en düşük rakamlarından biri olan 16,6 milyar TL dolaylarında kaldı. Endekste önceki günlerde de ifade ettiğimiz gibi 1.423 seviyesi geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Bugün TCMB’den gelecek açıklamalar sonrası volatilitenin yükselmesini beklediğimiz endekste burası referans seviyemiz olacak. Buranın üzerinde 1462 sonraki güçlü direnç konumunda olacaktır. Aşağıda ise ilk güçlü destek bölgesi 1.383 – 1.371 aralığında bulunuyor. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir