Instagram video indir

Yurt içinde mart ayı enflasyon rakamları

Ekonomi yönetimden gelebilecek açıklamalar ile iç siyasetteki gelişmeler TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır. Piyasa Gündemi Ekonomi …
Yurt içinde mart ayı enflasyon rakamları ÇağrıMerkezin

Ekonomi yönetimden gelebilecek açıklamalar ile iç siyasetteki gelişmeler TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır.

Piyasa Gündemi

Ekonomi yönetimden gelebilecek açıklamalar ile iç siyasetteki gelişmeler TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır. Bugün 15:00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki değerlendirme toplantısı ve 18:00’da gerçekleştirilecek AK Parti MYK’nın toplantısı takip edilecektir. Ayrıca bugün yurt içinde açıklanacak mart ayı TÜFE rakamı öne çıkarken, piyasadaki genel beklentiler aylık bazda %1,04 oranında bir artış olması yönünde şekilleniyor (Gedik Yatırım: %1,10). 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – TÜFE / ÜFE Önem: Yüksek
•    17:00 ABD – ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Cuma günü küresel çapta birçok piyasa tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam rakamı beklentilerin üzerinde güçlü bir artış kaydetti. Güne pozitif bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi gün içerisinde dalgalı bir seyir kaydetti ve cuma gününü %0,25’lik bir yükselişle 1.430,19 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma günü tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında birçok borsa tatil nedeniyle kapalı olurken, açık olan piyasalarda yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsaları Paskalya tatili nedeniyle bugün de kapalı olacak. Endeks kapanışında 8,15 – 8,17 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,22’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeksin haftalık kapanışı ilk önemli direnç olarak izlediğimiz 1.423’ün hemen üzerinde 1.430 seviyesinden gerçekleşti. Buranın üzerinde tarihi zirvelerden başlayan ve önceki hafta görülen dip seviyelere kadar olan hareketin düzeltmesinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 çok daha güçlü bir direnç konumunda olacaktır. Burası geçilemediği ve üzerinde kapanışlar görülmediği sürece yukarı yönlü hareketleri tepki olarak izlemeye devam edeceğiz. Aşağıda ise endeksin yeniden 1.423 seviyesinin altına sarkması yukarı yönlü hareketleri zayıflatabilir. Buranın altında 1.383 çok daha kritik bir destek noktası olacak. Hafta içinde bu seviyenin altına sarkılması yeniden önceki hafta görülen diplerin test edilmesine neden olabilir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Jantsa'dan SPK başvurusu ÇağrıMerkezin
Read More

Jantsa’dan SPK başvurusu

Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kar dağıtımı kapsamında bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK'ya başvuru yaptı. Jantsa Jant Sanayi ve ...
Youtube video indir