Instagram video indir

Zayıf $ teması

ECB faiz kararı öncesinde zayıf $ teması etkin olurken, ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1.60 altında hareket sürmektedir. GÜNÜN ÖNE ÇIKAN …
Zayıf $ teması ÇağrıMerkezin

ECB faiz kararı öncesinde zayıf $ teması etkin olurken, ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1.60 altında hareket sürmektedir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
20 Nisan        
04:30 AUD Para Politikası Toplantı Tutanakları    

 

 

“PİYASANIN ROTASI”

Zayıf $ Teması…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 141,422,640 – tedaviye pozitif cevap veren 88,657,558 – ölü sayısı 3,020,113 kişiye ulaşmıştır.

ECB faiz kararı öncesinde zayıf $ teması etkin olurken, ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1.60 altında hareket sürmektedir.

Piyasanın genel algısında mutant virüslere rağmen ABD ekonomisinde hızlı toparlanmanın süreceği ve şirket karlılıklarının artacağı beklentisi yer almaktadır.

Türk varlıklarında zayıf $ teması ve CDS’ın 400 altında olması TRY göreceli değerlenmesinde etkili olmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan açıklamalarda bulundu;

  • Ne kadarlık döviz satımı, alımı gerçekleştirilmiş hepsini görebilme imkanınız var, tamamen açık ve şeffaf. Elektronik işlem platformlarında piyasa yapıcı yerli ve yabancı bankalar yer alıyor, buralarda herhangi bir şahıs yok. Taraflar kesinlikle birbirlerini bilmiyorlar, işlem gerçekleştikten sonra hangi bankanın, ne aldığını görebiliyorsunuz. Burada kesinlikle yasal olmayan bir durum söz konusu değil, kesinlikle bir yolsuzluk söz konusu değil. Bu işin gerçek sahibi Merkez Bankası’dır, teknik düzeyde bir açıklama yapmadan Benim bir açıklama yapmamın TCMB’nin bağımsızlığı üzerinde bir gölge oluşturabileceğini düşünerek açıklama yapmadım, TCMB’den teknik açıklama geldiği için ben de açıklama yaptım
  • Siz bu yöntemi tartışabilirsiniz ama kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız. Kimsenin burada yolsuzluk yapması söz konusu değildir.” ve Merkez Bankası’nın döviz satışı ile ilgili verileri açıklamasında yarar olduğunu belirtmiştir.

Haftanın genelinde takip edilecek başlıklar;

  • ECB Faiz Kararı: ECB kararını 21 Nisan Perşembe günü saat 14.45’te açıklayacaktır. GCM Yatırım Araştırma olarak beklentimiz 3 faiz oranında herhangi bir değişiklik yapılmaması yönündedir.  Faiz kararı sonrasında ECB Başkanı Lagarde saat 15.30’da basın toplantısında konuşacaktır. Lagarde tarafında güvercin duruşun sürmesi ve enflasyon konusunda güvercin tonlamanın azalmasını bekliyoruz.  
  • BoC Faiz Kararı: BoC faiz kararını 21 Nisan Çarşamba günü saat 17.00’de açıklayacaktır. %0,25 seviyesinde olan faiz için herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

Fiyatlama dinamikleri;

  • S&P500 endeksi 4171 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak 4000 üzerinde kalıcılık pozitif olabilir.
  • ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,5535 seviyesinde bulunurken, 10 yıllık başa baş tahvil faizi (enflasyon algısı için takip!) %2,3672 seviyesinde bulunmaktadır.
  • EURUSD paritesi 1,2027 seviyesinde bulunmaktadır.
  • Dolar temasında  (klasik $ endeksi) 91 seviyesine yakın hareket devam etmektedir. (psikolojik algı 92 seviyesi üzeri veya altı!)
  • Altın $1789 seviyesi ile $1700 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
  • Gümüş $26.17 seviyesi ile $25 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
  • Altın / gümüş rasyosu 68.36 seviyesinde bulunmaktadır.
  • USDTRY paritesi 8,0616 seviyesi ile 8 psikolojik seviyesi üzerinde bulunmaktadır.
  • Türkiye 5 yıllık CDS 396.728 ile 400 seviyesi altında bulunmaktadır. 

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Temettü ve Temettü Verimi ÇağrıMerkezin
Read More

Temettü ve Temettü Verimi

Piyasalarda salgın nedeniyle volatilite hala yüksek kalmaya devam etse de borsanın yatım cazibesini koruduğu görülüyor. Nitekim Merkezi Kayıt ...
Piyasa analizi ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasa analizi

BİST100 endeksinde güne pozitif yönde başlanmasını ve gün içinde 1.400 direncinin hedeflenmesini beklemekteyiz.(Piramit Menkul) BIST100 endeksi ...
BIST 100 teknik görünüm ÇağrıMerkezin
Read More

BIST 100 teknik görünüm

Endeks küresel piyasalarda oluşan risk alma iştahına paralel olarak yükseliş eğiliminde. Endeks küresel piyasalarda oluşan risk alma iştahına ...
Youtube video indir