Instagram video indir

Beijing, paylaşımlı bisiklet sayısını 800 binle sınırlandırıyor

Beijing Belediyesi Ulaştırma Komisyonu, altı kentsel bölgesinde trafiğe çıkacak olan paylaşımlı bisikletlerin sayısının en çok 800 bin olması …
Beijing, paylaşımlı bisiklet sayısını 800 binle sınırlandırıyor ÇağrıMerkezin

Beijing Belediyesi Ulaştırma Komisyonu, altı kentsel bölgesinde trafiğe çıkacak olan paylaşımlı bisikletlerin sayısının en çok 800 bin olması konusunda karara vardığını açıkladı.

Beijing Belediyesi Ulaştırma Komisyonu, altı kentsel bölgesinde trafiğe çıkacak olan paylaşımlı bisikletlerin sayısının en çok 800 bin olması konusunda karara vardığını açıkladı. Kentte paylaşımlı bisiklet hizmetini Meituan Bike, Hello Global ve şoförlü araç hizmetinin devi Didi Chuxing’in bisiklet şubesi Qingju veriyor. Bunların her biri, başkentin merkezi bölgelerinde hizmete sokacakları bisiklet sayısını, sırasıyla 400 bin, 210 bin ve 190 bin ile sınırlama sözü verdi. 

Komisyon, söz konusu kararı, paylaşımlı bisiklet sektörü için adil, açık ve rekabetçi bir ortam yaratmayı hedefleyerek aldığını belirtti. Paylaşımlı bisiklet hizmetleri ayrıca kentin banliyö bölgelerinde de teşvik ediliyor; buralarda da kullanımda bulunacak bisiklet sayısı ilgili yerleşim birimi yetkililerince saptanmak durumunda olacak. 

2020 yılında Beijing’de dolaşımda 844 bin adet paylaşımlı bisikletin bulunduğu kaydedildi. Bunlar 690 adet yolculuk için kullanılmış olup ortalama günlük yolculuk sayısı 1,89 milyon olarak gerçekleşti bu sayı 2019 yılına kıyasla yüzde 13,4 oranında bir artış ifade etti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir