Instagram video indir

Beijing’de yaşayan yabancıların da aşılanmasına başlandı

Çin Halk Cumhuriyeti’nde aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkent Beijing’de başlatılan kitlesel aşılama programına Beijing’de …
Beijing’de yaşayan yabancıların da aşılanmasına başlandı ÇağrıMerkezin

Çin Halk Cumhuriyeti’nde aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkent Beijing’de başlatılan kitlesel aşılama programına Beijing’de ikamet eden yabancılar da dahil edildi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkent Beijing’de başlatılan kitlesel aşılama programına Beijing’de ikamet eden yabancılar da dahil edildi. Yabancılara ilk aşı uygulaması Shanghai’da başlamıştı. Yetkili makamlardan yapılan açıklamalara göre 18 yaşın üzerindeki yabancı uyruklu kişiler aşı olmak için iş verenler ve bağlı oldukları kuruluşlar aracılığı ile randevu alabiliyor. Beijing’e bağlı sigorta kapsamında olan yabancılar aşıdan Çin vatandaşları gibi ücretsiz bir şekilde faydalanırken, sigortası bulunmayanlar 93 Yuan (115 TL) karşılığında aşılanabiliyor.
Uygulamadan ülkede bulunan yabancı gazeteci ve diplomatların faydalanmaya başladığı aktarılanlar arasında. Ülkede haziran ayına kadar nüfusun yüzde 40’nın aşılanması bekleniyor.
 
İLK DOZ AŞILAR UYGULANDI

Beijing’de İngilizce öğretmenliği yapan Wendy Young aşı olan yabancılar arasında. CRI Türk’e aşı sürecini anlatan Young, iş yeri üzerinden yapılan başvuru ile ilk doz aşısını olduğunu kaydetti. Young, “Yabancı bir ülkede olduğum için hiçbir zaman aşılanamayacağımı düşünüyordum. Duyuru ardından çok heyecanlandım. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ailemi arayıp aşılanacağımı söylediğimde çok şaşırdılar. Pandeminin ilk günlerinde onlar benim için endişeleniyordu şimdi ben onlar için endişeliyim. Umarım onlarda aşılanır ve kısa zaman içinde uçuşların açılması ile tekrar buluşuruz” ifadelerine ver verdi.
Duyurulara göre 15 Mart 2021 tarihinden itibaren SinoVac ve Sinopharm Covid-19 aşıları yaptıran ve aşı sertifikası alan yolcular için Çin’e vize başvurularında kolaylık tanınacak. Aşılama programının genişlemesi ile diğer ülkeler ile dijital aşı sertifikasyona başlanması beklenen uygulamalar arasında.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir