Instagram video indir

CHP’den “Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma Yaşamındaki Haklarımız” raporu

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma …
CHP'den "Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma Yaşamındaki Haklarımız" raporu ÇağrıMerkezin

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma Yaşamındaki Haklarımız” isimli bir rapor hazırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in açıklamasıyla ilgili ayrıntılar şu şekilde:

“Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde “Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma Yaşamındaki Haklarımız” isimli bir rapor hazırladı.

“Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma Yaşamındaki Haklarımız” Raporu, iş hayatında hakkını aramak isteyen gençler için temel bilgilerden oluşan bir rehber niteliğinin yanı sıra, gençlerle yapılan görüşmelerden aktarılan alıntıları da içeriyor. Raporda, “Türkiye’de farklı siyasi görüşlerden yüzlerce gençle yaptığımız görüşmeler sonucunda en önemli sorunlardan birinin işsizlik ve güvencesizlik olduğunu gördük. TÜİK tarafından açıklanan %25,4 oranındaki dar tanımlı genç işsizliğin çok üzerinde geniş tanımlı genç işsizliğin %40,5’e yükseldiği günümüzde, iktidardakiler ‘gençler iş beğenmiyor’ diyerek sorumluluklarını her fırsatta üzerlerinden atmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra çalışan gençlerin iş hayatında ciddi hak ihlallerine uğradıkları, sosyal güvencesiz, düşük ücretlerle, karşılıksız fazla mesailerde çalıştırıldıkları ve işinden olma endişesiyle haklarını arayamadıkları bir gerçek.” denildi.

“Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma Yaşamındaki Haklarımız” Raporu ile ilgili bir açıklama yapan Gökçe Gökçen, şu ifadeleri kullandı: “Gençlerle yaptığımız görüşmelerde en önemli üç sorunun istihdam, eğitim ve özgürlük başlıklarında yoğunlaştığını görüyoruz. Bununla birlikte istihdam sorunu, güvencesizlikle birlikte açık ara en büyük kaygıyı oluşturuyor. İşsiz kalma kaygısıyla gençler, düşük ücretlere razı ediliyor ve uzun çalışma saatleriyle birlikte yasal haklarını da kullanamaz hale gelmiş durumda. Bu çalışmayla amacımız, hakkını aramak isteyen gençlere yol gösterici bir rehber oluşturmak ve iş hayatında yaşanan sorunları 44 soru ve 44 cevapta derleyerek hak bilincini güçlendirmek. Biliyoruz ki Türkiye’de gençlerin büyük bir bölümünün yarınını burada hayal edememesi ve yurt dışında yaşamayı tercih etmesi ülkemizin en büyük beka sorununu, yalnızca o gençlerin değil, ülkemizin de geleceksizlik sorununu oluşturuyor. Geleceğimizi geri almak ve bu ülkede hayaller kurabilmek için insanca yaşayıp insanca çalıştığımız günleri inşa edeceğiz. Bu düşüncelerle 1 Mayıs İşçi Bayramımız şimdiden kutlu olsun.”

“Gençlerin Güvencesizliği: 44 Soruda Çalışma Yaşamındaki Haklarımız” raporu:

https://cdn.chp.org.tr/iys/eposta/Attachment/genclerin-guvencesizligi-44-soruda-calisma-yasamindaki-haklarimiz.pdf
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
İBB ailesinin acı günü ÇağrıMerkezin
Read More

İBB ailesinin acı günü

Yakalandığı Kovid-19 hastalığına yenik düşen 30 yaşındaki İBB çalışanı Özgün Öztürk, göz yaşları eşliğinde toprağa verildi. İBB Başkanı Ekrem ...
Youtube video indir