Instagram video indir

E-Devlet Üzerinden Adınıza Şirket Açılmasını Engelleyin

E-Devlet adıma şirket açılması hizmeti ile dolandırıcılık konusunda önlem alınabiliyor. Bu hizmeti kullanarak, kişiler MERSİS’te kimlik numaraları üzerine kısıt koyarak iradeleri dışında şirket veya işletme ortağı / yetkilisi olarak eklenmelerini engelleyebiliyor ve bu kısıtı kaldırabiliyor. İşte, E-Devlet üzerinde Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS) olarak yer alan ‘Adıma şirket açılmasın’ hizmeti hakkında detaylı bilgiler
E-Devlet Üzerinden Adınıza Şirket Açılmasını Engelleyin ÇağrıMerkezin

E-Devlet adıma şirket açılmasın hizmeti, birkaç adımda erişime açılabiliyor. Öncelikle aşağıdaki link aracılığıyla yapılacak olan girişin akabinde, “Yeni Başvuru” butonuna basılması gerekiyor. Ardından kısıtlama getirmek istediğiniz “ortak ya da yetkili” seçeneklerinden birisinin seçilmesiyle birlikte son adıma geçiliyor. Her ikisini işaretleyerek ticaret sicili işlemlerinde kimlik bilgilerinizin kullanılarak bir şirket veya işletmeye ortak veya yetkili olarak kaydedilmenizi engelleyebilirsiniz. 

T.C. Kimlik numaranız ile şirket açılmasını engelleyin

Haberiniz olmadan T.C. kimlik numaranız ile şirket açılma işlemlerine artık e-devlet üzerinden engelleme yapabiliyorsunuz. Böylece haberiniz olmadan hiçbir şekilde adınıza bir şirket açarak mağdur durumda kalmayacaksınız.

  • E Devlet’e aşağıdaki link üzerinden giriş yapın,
  • https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-ortak-yetkili-olunmasina-yonelik-kisitlama-islemleri-mersis veya,
  • E-Devlete giriş yapın,
  • Kurumlar başlığını seçin,
  • Ticaret Bakanlığı başlığını seçin,
  • Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS) sekmesine tıklayın,
  • Sağ üstten Yeni Başvuru sekmesini seçin,
  • Bilgilerinizi doldurun ve Ortak ve Yönetici olamaz seçeneğini seçin.

ADIMA KAYITLI ŞİRKET SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Adınıza kayıtlı şirket sorgulaması yapmadan önce bilgileri eksiksiz ve yanlışsız doldurmanız gerekiyor. Görüntülenen durum ile ilgili Ticaret Sicili Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

1. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sorgulama sayfası 

2. Gelir İdaresi Başkanlığı sorgulama sayfası 

3. Edevlet sorgulama sayfası 

E-DEVLET’TEN ŞİRKET SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden üzerime kayıtlı şirket sorfulaması kolayca yapılabilir. E-Devlet’de “Hizmetler” sekmesinde “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı” başlığı altında “Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler” seçeneğine tıklayarak anında tüm kayıtları görebilirsiniz.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir