Instagram video indir

Gökçen: “Kamu alanlarındaki plansızlık ve liyakatsizlik, sadece bürokratik süreci dahi 4 yıla kadar uzatıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi …
Gökçen: "Kamu alanlarındaki plansızlık ve liyakatsizlik, sadece bürokratik süreci dahi 4 yıla kadar uzatıyor" ÇağrıMerkezin

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen şu ifadelei kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, her hafta çeşitli gruplardan gençlerle çalıştayların organize edildiği “Hep Birlikte” projesi kapsamında kamu kurumlarında görev yapmayı hedefleyen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu gençlerle bir araya geldi.

İİBF mezunu gençler, 2012-2019 yılları arasında sadece bu bölümlerden mezun sayısının 1 milyonu geçtiğini ifade ederek genç işsizliğinde yükselen oranlara dikkat çekti. İİBF mezunları, kurum içi uzmanlık sınavlarında aranan şartlarla açıktan alım şartlarının birbirinden farklı olmasıyla atamalar arasındaki adaletsizliğe vurgu yaparak mülakatlarda sınav puanlarından çok referansların etkili olmasından yakındı. Gençlere göre kamu personel alımlarında belirli bir takvim olmamasının yarattığı sorunlar, yıpratıcı sınav süreci ve sınavlar için yapılması gereken masraflarla birleştiğinde bugünü yaşamakta ve yarınlarını planlamakta büyük ölçüde zorlandıklarını ifade ettiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Kamu kadrolarında takvim belirsizliğinin artık yalnızca bütçe planlaması ve iş organizasyonu gerekçesiyle açıklanamayacak kadar vahim durumda olduğunu görüyoruz. Bunun çok çarpıcı bir örneği var: 2017 yılında ilanı verilen İş Müfettiş Yardımcılığı alımları, ilandan dört yıl sonra, 2021 yılında, geçtiğimiz ayın sonlarında sonuçlandırıldı. Bununla birlikte KPSS’ye hazırlanan ve bu yüzden zaten geliri bulunmayan gençler kitap masrafları, şehir dışında sınavlara gitmek için seyahat masrafları ve yüksek sınav ücretleri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Gençler kontenjan ve kadro planlaması, öngörülebilir bir mesleğe hazırlık süreci ve liyakat taleplerini dile getiriyor.” dedi.”

Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir