Instagram video indir

Piyasalarda bugün

Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.(İnfo Yatırım) Ne Oldu? Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 38.553 artarak 4 …
Piyasalarda bugün ÇağrıMerkezin

Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.(İnfo Yatırım)

Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 38.553 artarak 4.429.969’a yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.801 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 347 kişi artarak 38.385’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.073.644.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Biden’ın, Erdoğan ile görüşmesinde, iş birliğinin genişletilmesi, anlaşmazlıkların etkili yönetimi ve yapıcı ikili ilişki vurgusu yaptığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’ Dışişleri Bakanı Blinken’la, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan görüştü.

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 Olayları’nı “soykırım” olarak niteledi. Biden, aynı zamanda “büyük felaket” ifadesini de kullandı.

İletişim Başkanı Altun: Biden yönetiminin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak etiketlemesini kati surette reddediyoruz, en sert şekilde telin ediyoruz.

Joe Biden’ın Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1915 yılındaki Ermeni tehcirini “soykırım” olarak nitelemesi sonrası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu ifadeyi “kabul edilemez” olarak tanımladı, Türkiye’nin önümüzdeki ay ve günlerde ABD’ye yanıt vereceğini ifade etti.
TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Bugün rezerv konusu tartışılırken o günkü şartları göz önüne getirmemiz gerekir. 2020’ye girdiğimizde dünyada da gelişmiş ülkelerde de doğrudan ve portföy yatırımlarının azaldığını görüyoruz. Türkiye’nin de buradan aldığı pay ister istemez azalmış görünüyor.

Kavcıoğlu: 2020 sonu itibariyle reel rektörün döviz pozisyon açığı, 208 milyar dolardan 157 milyar dolara indi.

Kavcıoğlu: Merkez Bankası dünyanın en şeffaf merkez bankalarından biridir. Gizli kalsaydı, biz kimseye 128 rakamını söylemedik. Bu arkadaşlar bu sayıyı nereden aldılar?

Kavcıoğlu:Kur düşük olduğu için döviz alım müdahaleleriyle oluşturulan bir rezerv var, 130 milyar dolara kadar çıkan. Yurt dışından gelen dövizlerin alım ihaleleriyle oluşturuyorsunuz bunu. Türkiye 2020’de de bunu yapmıştır. Şuraya gitmiş, bunun hesabına geçmiş; bu ifadeler doğru değil.

Kavcıoğlu: 2003’e kadar rezerv yok. Şu an 90 milyar dolar brüt rezervimiz var. Rezervin açılımı da önemli. Yaklaşık %40’ı üzerinde Türkiye’nin kendi altın rezervi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Merkez Bankası, MASAK ve SPK’nın kripto paralara yönelik düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını ve yeni düzenlemenin en kısa süre içinde hayata geçirileceğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin Johnson & Johnson’ın geliştirdiği Corona virüsü aşısının kullanımına yeniden başlanmasını tavsiye etmesi üzerine, ABD sağlık yetkilileri aşının uygulanmasının durdurulması kararını kaldırdı.

Kısa çalışma ödeneğini 3 ay uzatan karar Resmi Gazete’de yayınlandı.
Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna sınırına yapılan askeri yığınağın geri çekileceğini açıkladı.
ABD Dışişleri: Rusya’nın Ukrayna sınırından askerlerini çekme kararından sonra durumu yakından izlemeyi sürdüreceğiz.

İran, ABD’yi ihtiyacından fazla Covid-19 aşını stoklamakla suçladı
Thodex’ten sonra Vebitcoin de çöktü.

Rusya Merkez Bankası faiz oranı 50 baz puan artırarak %5’e çıkardı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacakken, Almanya’da İFO Endeksi, ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri açıklanacak.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden 14 Haziran’da görüşecek.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Joe Biden Haziran ayında bir araya gelebilirler.
ABD Başkanı Biden, ilk yurt dışı ziyaretini Haziran ayında İngiltere ve Belçika’ya gerçekleştirecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Resmi Gazete başlıkları ÇağrıMerkezin
Read More

Resmi Gazete başlıkları

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar (Karar ...
Youtube video indir