Instagram video indir

Ticaret Bakanı Pekcan’dan ABD’deki yeni ticaret yönetimi ile ilk resmi temas

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, ABD’de yeni yönetim değişikliğinin ardından 18 Mart 2021 tarihinde görevine başlayan ABD Ticaret Temsilcisi …
Ticaret Bakanı Pekcan’dan ABD’deki yeni ticaret yönetimi ile ilk resmi temas ÇağrıMerkezin

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, ABD’de yeni yönetim değişikliğinin ardından 18 Mart 2021 tarihinde görevine başlayan ABD Ticaret Temsilcisi Sayın Katherine Tai ile videokonferans yöntemiyle bugün bir görüşme gerçekleştirecektir.

-Pekcan, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile görüşme gerçekleştirecek

-Görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, pandeminin  dünya ticaretine olumsuz etkilerine yönelik atılacak adımlar,   ticaretin kolaylaştırılması ve iş ortamının geliştirilmesi gibi konular ele alınacak

 

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, ABD’de yeni yönetim değişikliğinin ardından 18 Mart 2021 tarihinde görevine başlayan ABD Ticaret Temsilcisi Sayın Katherine Tai ile videokonferans yöntemiyle bugün bir görüşme gerçekleştirecektir.

 

Göreve başlamasından çok kısa bir süre sonra, ABD Ticaret Temsilcisi

Sayın Tai’nin ilk görüşmek istediği ülkeler arasında Türkiye’nin yer alması,  ticari ilişkilere verilen önemin de bir yansıması olma özelliğini taşımaktadır.

 

Pekcan, Tai ile görüşmesinde iki ülke arasındaki  ticari ilişkilerin yanı sıra, ticaret hacminin dengeli bir şekilde artırılması, ticaretin kolaylaştırılması ve iş ortamının geliştirilmesi, DTÖ’deki çalışmalar, Covid-19 pandemisinin dünya ticaretine olumsuz etkilerine yönelik atılacak adımlar gibi konular ele alınacak.

 

-Türkiye-ABD Ticari ilişkileri

 

Türkiye’nin ABD’ye ihracatı pandemiye rağmen  2020 yılında %13,5 artarak 10,1 milyar dolara ulaşmıştır. Geçen yıl ABD ile ticaret hacmi 22,1 milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir.

 

ABD’de yeni yönetimin göreve başlamasının ardından, ABD Başkanı Sayın Joe Biden ticaret konularını yönetmesi için ABD Ticaret Bakanlığına Gina Raimondo, ABD Ticaret Temsilciliğine ise Katherine Tai’ye görev verirken, Ticaret Bakanı Pekcan, iki mevkidaşını kutlayarak, ABD ile mevcut  ticaret hacminin artırılması için başlatılmış olan çalışmaları sürdürmek yönündeki kararlılığı aktarmıştı.

Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Resmi Gazete başlıkları ÇağrıMerkezin
Read More

Resmi Gazete başlıkları

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları ile İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik ...
Youtube video indir