Instagram video indir

Hiç Param (Peşinat) Yok Nasıl Ev Alırım Diyenlere 5 Çözüm

Hiç Param (Peşinat) Yok Nasıl Ev Alırım Diyenlere 5 Çözüm ÇağrıMerkezin

Biz insanlar olarak belki de en temel ihtiyaçlarımız arasında bir ev sahibi olmak geliyor. Konut piyasası bundan 4 -5 yıl öncesine kadar ülkemizde oldukça uygunken maalesef şu anda rakamlar ciddi anlamda tavan yapmış durumda. Bununla birlikte sürekli fiyatların düşeceği yönünde bir beklenti olmasına rağmen; tırmanmaya devam ediyor. Bu ev almak isteyenlere ciddi anlamda işini zorlaştırıyor diyebiliriz. Ancak yine tamamen tüm yolların kapandığını söylemek de çok doğru olmayacaktır. Onlinekrediler.net olarak bu yazımızda siz değerli okurlarımızdan; ev almak istiyorum ama param yok diyenler için 5 çözüm önerisi sunmaya çalışacağız.

Ev Almak İsteyenlere : Paranız Yoksa Alternatif Yöntemleri Araştırın

Ülkemizde ortalama bir konut satış değerinin 300 bin TL ile 400 bin TL arasında seyrettiğini düşünürsek; bu miktarı tek bir seferde ödemek ve bir ev satın almak oldukça zor bir iş olacaktır. Kısacası ülkemizdeki gelir dağılımına bakacak olursak; herkesin bunu yapması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla ortaya alternatif bazı yöntemler koymak gerekiyor. Ancak bu konuda yapılabilecek bir şeyler var bunu unutmayın. Özellikle kiracı olanlar için ev alma meselesi özellikle ön plana çıkıyor. Bunun sebebi ise; her ay zaten düzenli olarak ödedikleri kira parası ile kendi satın aldıkları konutun taksiti ödeyebilme imkanından kaynaklanmaktadır. Bu konuda herkesin tercihine göre; gerek konut kredileri, gerekse de faisiz olarak ev satın alabilecekleri bazı yöntemleri deneyebilirler. Şimdi sırasıyla bu yöntemlerden size kısaca bahsedelim.

Peşinatım Yok Nasıl Ev Alabilirim

Evet her kiracı için aslında en büyük sorunlardan birisi de peşinat için verecek bir hazır birikmiş parası olmadığı için bankadan konut finansmanı ve kredisi çekememesidir. Aslında ilgili kişilerin ellerinde en azından bir peşinatları olsa, bankadan konut kredisi alarak, kira öder gibi ev sahibi olmalarının önü açılmış olacaktır. Ancak yine de peşinatınız olmasa da kira öder gibi ev sahibi olabilmeniz mümkündür. Şimdi kısaca ev almak istiyorum ama param peşinatım yok diyenlere çözüm önerilerimizi sırasıyla sunalım.

1- TOKİ ile Ev Sahibi Olmak

Bu konuda ilk tavsiyemiz sizlere TOKİ evleri olacaktır. Her ilde TOKİ ‘nin konut yaptığı bölge değişiklik gösterebiliyor. Kimi çok merkezi muhitlere yapılıyorken kimisi ise şehir merkezine daha uzak yerlere yapılabiliyor. Tabii ki konutun fiyatı da buna göre değişebiliyor. Bu yazıyı okuduğunuza göre muhtemelen maddi açıdan çok rahat tercih yapacak durumda olmadığınızı kabul ederek; biraz daha ucuz fiyatlı TOKİ projelerine göz atabilirsiniz. TOKİ projelerine, TOKİ ‘nin resmi internet sayfası olan www.toki.gov.tr adresinden bakabilirsiniz. Burada TOKİ ‘nin projeleri güncel olarak sunulmaktadır. Ayrıca TOKİ evleri konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da; dar gelirli kişiler için özel olarak dizayn edilen ve fiyatları diğer TOKİ evlerine göre oldukça olan evlerdir. Hatta bu konutlardan satın alabilmeniz için muhtaçlık anlamında bazı şartları da taşımanız gerekecektir. Örneğin bu şartlardan birisi; kişi adına herhangi bir kayıtlı evin bulunmamasıdır. Ayrıca bu konutu satın alacak kişiler kiraya verememekte ve kendilerinin oturması gerekmektedir.

TOKİ ‘den Ev Almanın Şartları

TOKİ ‘nin genel anlamda konut satışı ile ilgili şartlarına bakacak olursak; sistemin içerisinde öncelikle herhangi bir faiz ödemesi olmadığını görmekteyiz. Ancak faiz ödemesi olmamakla birlikte belirli dönemler içerisinde TEFE/TÜFE, enflasyon gibi bazı hususlara göre taksitlere zam yapılmaktadır. Bundan dolayı da genelde vatandaşlar bankalara yönelebilmektedir. Hali hazırda TOKİ tarafından da dönemsel olarak bankalar ile anlaşma yoluna gidilerek bir kampanya düzenleyerek, toplam ödemede indirim yapılabilmektedir. TOKİ ‘de vade süreleri de oldukça uzundur. 240 aya varan vadelerle evinizi alabilirsiniz. TOKİ ‘den ev alabilmek için bir miktar peşinatınızın olması gerekmektedir. Özellikle dar gelirli aileler için bu peşinat miktarı oldukça düşük rakamlarda seyretmektedir.

TOKİ ‘den Aldığım Evi Satabilir miyim

Özel şartlara sahip olarak TOKİ ‘den ev alanlar haricindeki kişiler satın aldıkları evin borcu bitmemesine rağmen satışını gerçekleştirebilmektedir. Tabii ki  öncelikle borcun kapatılması gerekecektir. Borç devri konusunda özel istisnalar bulunmaktadır.

2- Emin Evim ile Faizsiz Bir Şekilde Evinizi Alın

Faizsiz ev almak isteyenler bir diğer çözüm noktası da hiç şüphe yok ki; sektörde uzun süredir faaliyet gösteren Emin Evim şirketi. Emin Evim şirketi ilk etapta kişileri otomobil sahibi yapmaktayken, sonrasında aynı sistemi konut satışlarına da entegre etmiş ve bugüne kadar bir çok kişiyi ev sahibi yapmıştır. Üstelik en son kampanyası ile vade sürelerini de 200 aya uzatmış ve böylelikle özellikle dar gelirli vatandaşlara daha rahat bir şekilde konut alınmasına imkan sağlamıştır. Ayrıca inşaat sektöründe de çeşitli projeleri bulunmaktadır.

Sistem Nasıl İşliyor

Emin Evim sisteminde herhangi bir peşinat ödemesi yapmadan da sisteme dahil olabilirsiniz. Ancak organizasyon ücreti olarak adlandırılan ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu ücret ise; alacağınız nakit desteğinin miktarına ve biraz da seçeceğiniz vade türüne göre değişebiliyor. Kendi cebinize göre ayarlayacağınız bir vade süresi ve aylık taksit miktarı ile sisteme dahil olduktan sonra; ister çekilişli sisteme isterseniz de çekilişsiz siteme dahil olarak, konut satın almak için paranızı ne zaman alacağınızı öğreniyorsunuz. Sonrasında ise; ödeme gününüz geldiğinde beğendiğiniz konutu satın alıyor ve yine taksitlerinizi Emin Evim ‘e ödemeye devam ediyorsunuz. Sistemin içerisinde faiz ya da vade ile ilgili herhangi bir ücret artışı da yok.

Ya Taksitleri Ödeyemezsem

Emin Evim ‘de taksitleri ödeyememe durumunda (teslimat öncesi) herhangi bir problem yaşamıyorsunuz, sadece teslimat sürenizi 1 ay uzatmış oluyorsunuz. Teslimat sonrası yaşanacak gecikmeler için ise ceza ödemeleri bulunuyor. Ayrıca sistem içerisinde kira yardımı adı altında; parasını ilk olarak alanların, sonradan alacaklara yardım etmesi yönünde bir taksit indirimi de bulunuyor. Konu hakkında bir Emin Evim uzmanından daha detaylı bilgi almanız yararınıza olacaktır.

Sistemden Çıkış Mümkün mü

Eğer sisteme girdikten belli bir süre sonra çıkmak istiyorsanız, bunun mümkün olduğunu da hatırlatalım. Ödediğiniz aylık taksitlerinizi tam olarak geri alıyorsunuz ancak organizasyon ücretinin ise belli bir miktarı size geri ödeniyor.

3- Fuzul Ev ‘den Faizsiz Ev İmkanı

Fuzul Evim sistemi de yine faizsiz olarak ev sahibi olmak isteyenlere imkan sunan finansman şirketlerinden birisi. Sistem olarak genel itibariyle birbirlerine benzeyen bu şirketlerin, ana düşünce yapısında; sistemde faiz olmaması, yardımlaşma sisteminin kurulması ve sırasıyla kişilerin konut sahibi olmalarının sağlanması yatıyor. Ayrıca Fuzul Ev  ‘in de inşaat sektöründe aktif olarak bulunduğunu hatırlatalım.

4- Bir Evim ile Evinizi Faizsiz Alın

Bir Evim firması, sektörün en yeni firmalarından birisi olmasına rağmen kısa süre içerisinde adını duyurmayı başarmış ve yine yardımlaşma yöntemi ile kişilerin konut sahibi olmalarını sağlamaktadır. Her geçen gün Bir Evim şubelerinin sayısı artmaya da devam etmektedir. Sistem hakkında yine detaylı bilgi için size en yakın Bir Evim şubesini; firmanın internet sitesi olan www.birevim.com ‘dan bulabilirsiniz.

5- Konut Kredileri

Kredi kullanma konusunda herhangi bir problemi olmayanlar ya da sakınca görmeyenler için ise; konut alma noktasında alternatif çözümlerden birisi de konut kredileridir. Konut kredileri şartları; bankadan bankaya çok fazla değişkenlik gösterebilmekte olup, bu konuda iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Sitemiz üzerinden her ay düzenli olarak konut kredisi kampanyalarını bu bölümden takip edebilirsiniz.

Kiracılar İçin Ev Almak Mantıklı mı

Bu konuyu da çok kısa bir şekilde sizlere izah edelim. Hâli hazırda 1.000 TL ‘ye bir evde kirada oturduğunuzu düşünelim. Ev sahibi olmak istiyorum param yok diyebilirsiniz ancak bu noktada her ay zaten 1.000 TL kira ödediğinizi de unutmayın. Bunun üzerine belkide 300 – 500 TL daha ekleyerek, kendi evinizin borcunu ödeyebilirsiniz. Atladığınız bir nokta var ki onlar; sizin maaşınız sürekli artarken bu taksitler sürekli sabit kalacak, bunun yanı sıra bu borcunuz iyi kötü 10 – 15 yıl içerisinde bitecek ve artık kendi eviniz olmuş olacaktır. Tüm isteklerinizi bir kenara koyup, öncelikle kiracılıktan kurtulmayı hedeflemelisiniz. Ve bunun için de buna göre hareket etmelisiniz. Ev ararken kriterlerinizi daha düşük tutmalı ve sizin için en uygun olacak bir konut satın almalısınız. Gerekirse sonraki evinizi istediğiniz gibi alabilirsiniz.

DEVLET DESTEKLİ TOKİ KONUTLARINA BAŞVURU YAPARAK DAİRE ALMA YÖNTEMİ

Hiç paranız olmadan ev nasıl alınabilir sorusuna verilebilecek diğer bir cevap is TOKİ konutları olacaktır. TOKİ konutları Devlet kontrolünde dar gelirliler için çeşitli büyüklüklerde bazen şehir merkezlerine bazen daha kırsal alanlara yapılan toplu konutlardır.

TOKİ konutları çekiliş usulu ile verilmektedir. Bölgenizde bir TOKİ konut projesi var ise bu projeye başvuru için belirli tarihler belirlenir bu tarihler arasında ev almak istiyorum diyen kişiler belirlenen cüzzi tutardaki başvuru ücretini yatırarak başvurusunu yapar daha sonra ise çekiliş yapılarak ev almaya hak kazanan kişiler belirlenir ve evleri teslim edilir. Sistemi basit şekilde anlatmak gerekirse bu şekilde işler. Geri ödemeleri ise faizsiz ve oldukça düşük tutarlarda uzun vadelidir.

TOKİ başvurularını takip etmek için https://www.toki.gov.tr/illere-gore-projeler sayfasını ziyaret ederek bölgenizi ve şehrinizi girerek sorgulama yapabilirsiniz.

Tabiki TOKİ konularına başvurmayı düşünüyorsanız bazı özel şartları var ailenizin belirli bir gelirin altında muhtaçlığı olması gerekmektedir. Ayrıca aile bireyleri üzerine taşınmaz bir gayrimenkul bulunmaması gerekmektedir. Bunlar en önemli olanları diğer hususları yine TOKİ resmi sayfasında bulabilirsiniz.

Ev Seçiminin Yapılmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Ev Bütçenizi Net Olarak Belirleyin

 Aklınıza Yatan Tüm Ev Seçeneklerini Ön Elemeden Geçirin

 Almak İstediğiniz Evde Aracı Olup Olmadığını Kontrol Edin

 Evin Krediye Uygunluk Şartlarını Araştırın

 İstenilen Fiyat ile Piyasa Değerini Kıyaslayın

 Evin Üzerinde İpotek veya Haciz Kaydı Olup Olmadığını Sorun

 Evin Boyası Yeni Yapıldıysa Rutubet Olup Olmadığına Dikkat Edin

 Ulaşım Seçeneklerini ve Sosyal Alanlara Yakınlığını Değerlendirin

 Apartman Düzeni ve Komşuluk İlişkilerini Araştırın

 Alınacak Evde Kiracı Varsa Kira Sözleşmesi Şartlarını Değerlendirin

Konut Kredisi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Bankaların Kredi Seçeneklerini Karşılaştırın

 Ödeme Planınızı Kendi Bütçenize Göre Oluşturun

 Alınan Dosya ve Sigorta Masrafı Detaylarını Öğrenin

 Kredi Kartı, Otomatik Ödeme Talimatı Verme Gibi Yan Ürünleri Sorun

Tapu İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 Gerekli Evraklarınız Hazır Olarak Gidin

 Evi Tapuya Aldığınız Fiyat Üzerinden Beyan Edin

 Tapu Harcının Kim Tarafından Ödeneceğini Önden Konuşun

*Bu checklisti sayfamızın sonunda yer alan linkten PDF olarak indirebilirsiniz.

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
USDTRY analizi ÇağrıMerkezin
Read More

USDTRY analizi

TÜİK Mart ayına ait ekonomik güven endeksini açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye’de ekonomik güven Mart ayında 98.9 seviyesine yükseldi. TÜİK Mart ...
KAP duyurusu ÇağrıMerkezin
Read More

KAP duyurusu

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) duyuru yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) duyuru yaptı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:II, No 15.1 ...
Youtube video indir