Instagram video indir

Cisco’dan Webex’e özel yeni veri merkezi

Cisco Webex gibi dijital iş birliği araçlarının kullanımı, pandeminin başlangıcından bu yana yüzde 74 arttı. Tek başına Webex, yılın ilk …
Cisco’dan Webex’e özel yeni veri merkezi ÇağrıMerkezin

Cisco Webex gibi dijital iş birliği araçlarının kullanımı, pandeminin başlangıcından bu yana yüzde 74 arttı. Tek başına Webex, yılın ilk çeyreğinde 600 milyona yakın katılımcıya ulaştı. Cisco, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya (EMEAR) bölgesinde Cisco Webex’i kullanan müşterilerine hizmet sağlayacak yeni veri merkezini, haziran ayında Frankfurt’ta devreye sokuyor.

CISCO Avrupa Birliği (AB) ile Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya (EMEAR) bölgesinde Cisco’nun iş birliği platformu Webex’i kullanan müşterilerine hizmet sağlayacak yeni bir veri merkezini Almanya’nın Frankfurt şehrinde hizmete sokmaya hazırlanıyor. Frankfurt’taki yeni veri merkezinin 2021 Haziran ayının sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda tüm sektörlerden aktörlerin katılımıyla, uzaktan çalışmanın kapsamı daha da genişledi. Uzaktan çalışmaya geçiş, dağıtık ekiplerin ağa bağlı kalmasını sağlama ihtiyacıyla birlikte, bulut tabanlı iş birliği platformlarına olan talebi de artırdı. Bunun sonucunda, Cisco Webex gibi dijital iş birliği araçlarının kullanımı, pandeminin başlangıcından bu yana yüzde 74 artış gösterdi. Tek başına Webex, yılın ilk çeyreğinde 600 milyona yakın katılımcıya ulaştı.

Webex’e 400’den fazla geliştirme

Çalışmanın geleceğinin kesinlikle hibrit olacağını ifade eden Cisco Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Reem Asaad şunları söyledi: “İş birliği teknolojileri, coğrafya, dil veya teknoloji kullanma yeterliliğine bakılmaksızın, dijital ortamda çalışanlara güç verecek. Bu alandaki inovasyonlar şaşırtıcı düzeyde hızlı ilerliyor. Cisco olarak, Eylül 2020’den bu yana Webex için, güvenlik ve gizlilik ilkeleriyle desteklediğimiz 400’ü aşkın yeni geliştirmeyi kullanıma sunduk.”

Webex, çalışanların yeniliklere ayak uydurarak bulundukları her yerden üretkenliklerini korumasına yardımcı olma konusunda çok başarılı bir geçmişe sahip. Pandeminin başlangıcından bu yana Webex, işletmeleri desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda hükümetlerin uzaktan yönetmeye, doktorların hastalarıyla güvenli bir biçimde görüşmeye ve eğitmenlerin öğrencilerine uzaktan ders vermeye devam etmesi için vazgeçilmez bir platform oldu. 

Cisco, Aralık 2020’de sanal toplantılar için 10 kat daha iyi deneyim vizyonu kapsamında yeni bir dizi Webex inovasyonu duyurdu. Dil bariyerini ortadan kaldırmak, gerçek anlamda küresel, hibrit bir iş gücü sağlama yolunda önemli bir adım. Mart 2021’den itibaren, Webex müşterileri 100’ü aşkın dilden İngilizceye gerçek zamanlı çeviri önizlemesi yapabilecek.

Yenilikçi veri merkezi teknolojileri

2021 yılında Cisco, müşterilere daha fazla esneklik sağlamak için Cisco Webex veri merkezlerini büyütüp birleştiriyor. Bu çalışmaların bir parçası olan Almanya-Frankfurt’taki yeni veri merkezi, bölgede mevcut veri merkezlerini tamamlayarak, AB’de veri barındırmaya yönelik yeni fırsatlar sunacak.

Cisco’nun Frankfurt’taki yeni veri merkezi, şirketin son teknolojilerinin sergilendiği bir vitrin niteliğinde. Bu teknolojilerden biri, ses veya video aktarımı veya video konferans gibi, yüksek bant genişliği gerektiren uygulamalar için ideal bir çözüm olarak veri merkezine yüksek verimliliğe sahip bağlantı özellikleri sağlayan Cisco ASR yönlendirme platformu. 

Uçtan uca Cisco Firepower koruması

Veri merkezinde Cisco Uygulama Odaklı Altyapı (ACI) tüm bileşenleri güvenli ve son derece ölçeklendirilebilir bir biçimde bağlarken, yönetim ve sorun giderme kabiliyeti sunuyor. Mimarinin diğer önemli bileşeni ise sektör standardında, x86 mimarili sunucuları ağ ve depolama olanaklarıyla birleştiren Cisco Birleşik İşlem Sistemi’dir (UCS). Çözüm için gereken sunucu kapasitesinin tamamını sağlayan UCS, talebe bağlı olarak otomatik işlem ölçeklendirme olanağı sunabiliyor. Bunun yanında, uygulama ve hizmetlerin dijital olarak sağlanmasına ilişkin izleme ve bilgi edinme kabiliyeti için Cisco ThousandEyes’ın internet ve bulut zekâsı platformu kullanılıyor.

Gelişmiş güvenlik için, mimarinin tamamı uçtan uca Cisco Firepower koruması altındadır. Son derece dayanıklı ve esnek yeni veri merkezi, güç kaynakları, dahili bileşenler ve soğutma sistemleri dahil olmak üzere sistem bileşenleri için Cisco’nun, enerji verimliliğini artıran ve %100 yenilenebilir enerjiyle çalışan ürün ve teknolojilerini bir araya getirecek.

Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir