Instagram video indir

Bakakalırım giden dünyanın ardından

Dünya borsaları düşük hacimle yeni zirveler yapmaya devam ediyor. Ekim ayından beri en uzun yükselişini yaşayan ABD hisselerin Mart 2020 dip …
Bakakalırım giden dünyanın ardından ÇağrıMerkezin

Dünya borsaları düşük hacimle yeni zirveler yapmaya devam ediyor. Ekim ayından beri en uzun yükselişini yaşayan ABD hisselerin Mart 2020 dip seviyelerine göre getirisi %85’i aştı. Vadeli piyasalar yükselişin devam edeceğine işaret ediyor.

Dünya borsaları düşük hacimle yeni zirveler yapmaya devam ediyor. Ekim ayından beri en uzun yükselişini yaşayan ABD hisselerin Mart 2020 dip seviyelerine göre getirisi %85’i aştı. Vadeli piyasalar yükselişin devam edeceğine işaret ediyor.
Ancak tüm gemileri yüzdüren bir hareketle karşı karşıya değiliz. ABD ile artan gerginliği ve finansal koşulların sıkılaşmasını satan Çin borsası Şubat ayında gördüğü zirvenin %13 altında işlem görüyor. Japonya ve Hindistan’da vaka sayılarındaki artış ve bazı ülkelerde aşılamanın yavaş ilerlemesi nedeniyle Asya borsaları haftaya %1’e yakın kayıpla başladı.
Türkiye varlıklarında dünyadan bağımsız satışlar devam ediyor. Üçüncü dalgadan en çok etkilenenler arasında olmamamız ve Rusya’nın Ukrayna’yı tehdit etmesi nedeniyle ABD’nin iki savaş gemisini Kara Deniz’e göndereceğini açıklaması geçen hafta Borsa İstanbul’daki kayıpları artırdı. Erdemir son günlerde pozitif ayrışan az sayıda hisse arasında yer alıyor. MSCI Türkiye sene başından beri %21 kayıpla en kötü performans gösteren gelişmekte olan ülke endeksi konumunda.
ABD vadelilerindeki yükselişe paralel Borsa İstanbul’da hafif alıcılı bir açılış bekliyoruz. Yükselişin ne kadar kalıcı olacağı yabancı yatırımcının hareketine bağlı olarak belirlenecek. Endeks için 1.350 destek 1.400-1.430 seviyeleri direnç olarak öne çıkıyor. Satış devam ederse 1,350 seviyesini zarar durdur olarak kullanılmasını öneriyoruz.
Haftaya görece iyi haberlerle başlıyoruz. Sağlık Bakanılığının açıkladığı Covid 19 rakamları ümit verici. Vaka sayıları ve can kaybındaki %10’a yakın gerileme alınan önlemlerin sonuç vermeye başladığını gösteriyor. Ancak Sinovac aşısının salgına karşı yeterince etkili olmadığı yönünde haberler kafaları karıştırıyor. Sağlıklı bir değerlendirme yapmak için can kaybıyla ilgili demografi verilerine ihtiyaç var.
Şirket cephesinde Akbank’ın sendikasyon kredisini makul bir maliyetle ve yüksek bir oranla çevirmesi öne çıkıyor. Bankacılık sektörü için sınırlı olumlu haber olarak görüyoruz. Beklentiden güçlü gelen Mart ayı otomotiv üretim ve ihracat verisi günün diğer iyi haberi. Ford Otosan verileri hem çeyrek hem aylık bazda artış gösteriyor. Tofas aylık bazda artış gösteriyor, çeyrek bazda geriliyor. İki hisse de iyi tepki verebilir. Ford Otosan ilk tercihimiz olmaya devam ediyor. Teknik bültende alış yönünde Şok ve Şişe öne çıkıyor. İlk çeyrek beklentileri çok güçlü olan çelik sektöründeki olası geri çekilmeleri alış fırsatı olarak görürüz.

Haberler & Makro Ekonomi
Otomotiv sanayi üretimi Mart’ta %19 büyüdü
OSD’nin açıkladığı Mart ayı verilerine görei otomotiv sanayi üretimi Mart ayında güçlü iç pazar satışları ve ihracat büyümesi ile yıllık bazda %19 artışla 123 bin adete ulaşarak, 1Ç21’de üretim hacmini yıllık bazda %1.3 artışla 346 bin adete taşıdı. Sanayiinin Mart ayında ihracat hacmi zayıf otomobil ihracatına rağmen güçlü ticari araç ihracatının katkısıyla yıllık bazda %14 artışla 96 bin adete ulaştı. 1Ç21 ihracat hacmi ise yıllık bazda %5.5 düşüşle 261 bin adete ulaştı. 1Ç21’de Ford Otosan ihracat hacmini yıllık bazda %28 artışla 85 bin adete arttırmayı başarırken, Tofaş’ın ihracat hacmi yıllık bazda %16 düşüşle 33 bn adete geriledi.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Yeni açılan pay sırası ÇağrıMerkezin
Read More

Yeni açılan pay sırası

Yeni açılan pay sırası bildirimi yapıldı. Yeni açılan pay sırası bildirimi yapıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada ...
Youtube video indir