Instagram video indir

Biden ateşi körüklüyor

Senato ve Temsilciler Meclisi Demokratların kontrolüne geçmesi ile birlikte ABD covid ile mücadelede büyük bir mesafe kaydetti. Senato ve …
Biden ateşi körüklüyor ÇağrıMerkezin

Senato ve Temsilciler Meclisi Demokratların kontrolüne geçmesi ile birlikte ABD covid ile mücadelede büyük bir mesafe kaydetti.

Senato ve Temsilciler Meclisi Demokratların kontrolüne geçmesi ile birlikte ABD covid ile mücadelede büyük bir mesafe kaydetti. Bu ay içerisinde açıkladıkları 1.9 triyon $ teşvik paketinin ardından bugün 2.25 trilyon $ yeni kamu harcama paketi açıklanacak. İlk paket tüketim paketi iken yeni paket daha çok istihdam yaratacak kamu harcama paketi olacak. ABD’de aşılanma sayısının hızlanması ekonomiyi canlandırırken kamusal harcamalar daha çok tüketim ve istihdam sağlayacaktır. ABD’de son paketler ile birlikte tüketici güveni son bir yılın en yükseğine yükseldi. Trump döneminde aşırı değersiz dolar politikası, Biden ile birlikte değişiyor. Bugün Biden’ın 2.25 trilyon $ büyüklüğünde harcama paketi, Paskalya tatili olan Cuma günü tarım dışı istihdam verileri izlenecek.

Dolar/TL’de volatilite artıyor. Biden politikaları sonrasında dolar güç kazanırken, ABD ekonomisinde toparlanma dolara olan talebi artırıyor. Dolar/TL’nin geçen haftaki yükselişi yerlilerin satışı ile dengelenmesi sonrasında kurda yükselişin devam etmesi yerli satışının azalmasına ve volatiliteye neden oluyor. 8.21-8.25 destek bölgesinin korunmasını ve 8.40-8.50 aralığının hedeflenmesini bekliyoruz.

Bankalar düşüyor, sınai yükseliyor. Bankalarda tepki çabasının başarısız kalması sonrasında düşüşlerini sürdürüyorlar. Sınailer tarafından bankalarda düşüş dengelendiği için BIST üzerinde etki oldukça minimal görünüyor. Günlük bazda 1365-1400 aralığında sıkışma devam edebilir.

1470-1477 üstü long, altı short. Büyük bir düşüşün ardından 1470- 1477 direnç bölgesine kadar düşüşün geri alınması tepkininde güçlü olduğunu göstermektedir. Kısa vadede 1433 pivot olmak üzere, 1408-1470 aralığını nötr bölge olarak tanımlayabiliriz. Ana yön düşüş olmakla beraber, 1470-1477 bölgesi belirleyici olacaktır.

USD/TL’de yeni bir dalgalanma bandına geçiş yaşandı. Ana direnç niteliğindeki 8.475 dün kırılmasıyla üç aylık bir taban oluşumu tamamlandı. 8.475-9.15 aralığı orta vadeli yeni bir dalgalanma bandı oldu. Geçen hafta paylaştığımız bayrak formasyonu hedefi 9.08 geçerliliğini korurken, ara dirençlerimiz 8.6483 ve 8.837 olarak sıralanmaktadır. Ana destek 8.475 ve stop seviyesi ise 8.323’tür.

Kaynak ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasaların yönü

TCMB’nin faiz kararının takip edildiği işlem gününde Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi karışık bir görünüm sergiledi. BIST100…TCMB Kararının ...
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasaların yönü

Yurt içi ve yurt dışı piyasalar salgının seyrine ilişkin belirsizlikle risk iştahı düşük bir görünüm sergiledi. BIST100… Haftaya Ekside Başladı ...
Youtube video indir