Instagram video indir

Piyasaların yönü

Yurt içi ve yurt dışı piyasalar salgının seyrine ilişkin belirsizlikle risk iştahı düşük bir görünüm sergiledi. BIST100… Haftaya Ekside Başladı …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Yurt içi ve yurt dışı piyasalar salgının seyrine ilişkin belirsizlikle risk iştahı düşük bir görünüm sergiledi.

BIST100… Haftaya Ekside Başladı… Yurt içi ve yurt dışı piyasalar salgının seyrine ilişkin belirsizlikle risk iştahı düşük bir görünüm sergiledi. Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi salgın önlemleri ve jeopolitik gelişmelere yönelik fiyatlamalarla birlikte haftanın ilk işlem gününü %1.24 değer kaybıyla 1,375 puandan tamamladı. Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve ülkelerin Türkiye uçuşlarına kısıtlama kararı alması hisse senedi piyasaları üzerinde baskı kuruyor. 1,390 puan seviyesinin altında kalıcılığın sağlanması durumunda 1,340 puan seviyesindeki destek noktasının gündeme gelmesi beklenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1,400 ve 1,440 puan seviyeleri endeksin direnç noktaları olarak takip edilebilir. Koronavirüs salgını kaynaklı gelişmeler, Bakanları kurulu sonrasında alınması muhtemel tedbirler, bölgesel gerilimler gündemde öne çıkıyor. Veri akışı açısından ise yurt içinde perakende satışlar ve sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD tüketici enflasyonu verisi takip edilecek.

 

 

USDTRY… Dolar TL Kuru Yatay Bir Görünüm Sergiledi… TCMB toplantısının gündemin en önemli maddesi olduğu haftada Dolar TL kuru sakin bir seyir izliyor. Dün 8.20 seviyesini test ettikten sonra geri çekilen Dolar TL kuru günün geri kalanında 8.15 seviyelerinde dengelenme çabası içerisine girdi.

 

 

EURTRY… 9.70 Seviyesinin Hemen Altında İşlem Görüyor… TL varlıklar majör para birimlerine karşı direnç gösterme çabası içerisinde. Euro TL kuru 9.70 seviyesinin hemen altında işlem görüyor.

 

 

EURUSD… ABD Tüketici Enflasyonu Verisi Takip Edilecek… Koronavirüs kaynaklı endişeler nedeniyle global piyasalar yeni haftaya risk iştahı düşük başladı. Amerikan doları güvenli liman talebiyle güç kazanırken, Euro Dolar paritesi 1.19 seviyesinin altına geriledi. Dolar ABD hazine tahvili getirilerindeki sakinleşmenin ardından son üç haftanın dibinden geri dönüş çabası içerisinde. Piyasalar bugün Euro Bölgesi ZEW ekonomik hissiyatı ve ABD’de tüketici enflasyonu verisini takip edecek.

 

 

XAUUSD… FED Tarafından Gelen Açıklamalar ve Tahvil Getirilerindeki Yükselişin Etkisinde Geriledi… ABD’de tahvil getirileri altının yönünü tayin etmeyi sürdürüyor. ABD Hazinesi’nin 10 yıl vadeli tahvil ihalesinden sonra getirilerde hafif yukarı yönlü bir hareket görülürken, bugün yapılacak 30 yıl hazine tahvili ihalesi daha önemli hale geldi. St.Louis FED başkanı Bullard, aşılama çalışmalarının bu seyirde gitmesi halinde belirli bir noktadan sonra tahvil alımlarında azaltmaya gitme tartışmalarının başlayabileceğini belirtti. Hafta başlangıcından bu yana %1’e yakın değer kaybeden ons altın tüketici enflasyonu verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle yönünü tekrar yukarı çevirebilir.

 

 

GLDGR… Ons Fiyatındaki Düşüşün Etkisinde 452 TL Seviyelerine Geriledi… Geçtiğimiz haftayı ons fiyatı ve Dolar TL kurundaki hareketlerin etkisinde yükselişle tamamlayan gram altın yeni haftanın ilk işlem gününde zayıf bir görünüm sergiledi. Ons fiyatı gram altın üzerinde aşağı yönlü baskı kurarken, TL’deki normalleşme çabaları gram altının 452 TL seviyelerine kadar gerilemesine neden oldu.

 

 

BRENT… Çin’deki Toparlanma Sinyalinden Destek Buldu… Çin’de açıklanan ticaret verilerinin beklentilerin ötesinde bir toparlanmaya işaret etmesi enerji fiyatlarına yukarı yönlü destek sağladı. Vaka sayılarındaki yükseliş ve Avrupa tarafında aşılama konusundaki yavaş seyire rağmen Brent petrolün varil fiyatı 63 $ seviyesinin üzerine çıktı. ABD ekonomisinde görülen hızlı toparlanma beklentilerine karşın piyasa katılımcılarının temkinli bir duruş içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu sebeple enerji fiyatlarının bir süre daha dar bir bant içerisinde hareket etmesini bekleyebiliriz.

 

 

S&P500… Haftanın İlk İşlem Gününü Yataya Yakın Ekside Tamamladı… ABD endeksleri bilanço sezonu öncesinde hazine ihaleleri ve tüketici enflasyonu verilerine odaklandı. S&P500 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.02 değer kaybıyla 4,128 puandan tamamladı.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Günün gelişmeleri ÇağrıMerkezin
Read More

Günün gelişmeleri

Gözler bugün açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. TÜFE’de aylık bazda % 1.04 artış beklenirken TÜFE’nin yıllık bazda % 16.11 ...
Piyasanın durumu ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasanın durumu

BIST 30 Endeksi son işlem gününde %1.26 düşüş ile 1,414 seviyesinden günü tamamladı. ENDEKS NASIL PERFORMANS GÖSTERDİ? BIST 30 Endeksi son işlem ...
Youtube video indir