Instagram video indir

Piyasaların yönü

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün karışık bir görünüm sergiledi. BIST100… 1,400 Puan Seviyesini Aşmakta Zorlanıyor… Borsa İstanbul’da BIST100 …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün karışık bir görünüm sergiledi.

BIST100… 1,400 Puan Seviyesini Aşmakta Zorlanıyor… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün karışık bir görünüm sergiledi. 1,370-1,400 bandı aralığında dalgalanan BIST100 endeksi günü %0.29 değer kaybıyla 1,392 puandan tamamladı. Asya piyasalarındaki olumlu görünüm ve ABD vadelilerinin artı bölgede işlem görmesi yeni işlem gününe yurt içi piyasalarında da artıda başlayabileceğine işaret ediyor. Bugün yurt içi ve yurt dışında PMI verileri piyasa gündeminde öne çıkarken, 1,420 ve 1,450 seviyeleri direnç, 1,340 puan seviyesi destek noktası olarak takip edilecek.

 

 

USDTRY… Güne Hafif Alıcılı Başladı… Dolar TL kuru dün oldukça dalgalı bir görünüm sergiledi. 8.40 seviyelerine kadar yükselen Dolar TL kuru akşam saatlerinde 8.22 seviyelerine kadar geriledi. Dolar TL kuru yeni işlem gününe hafif artıda başlarken yönünü 8.30 seviyesine çevirdi. Dolar TL kuru içsel faktörlere ek olarak doların global bazda güç kazanmasıyla da alıcılı bir görünüm sergiliyor.

 

 

EURTRY… TL Varlıklar Majör Para Birimleri Karşısında Zayıf Bir Görünüm Sergiliyor… Euro TL kuru yeni işlem gününe alıcılı başladı. Dün akşam saatlerinde 9.67 seviyelerine kadar gerileyen Euro TL kuru 9.75 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar uluslararası piyasalardaki güçlü görünümünü sürdürdükçe gelişen piyasa ülke para birimlerinin majör para birimleri karşısında baskı altında kalmaya devam etmesi beklenebilir.

 

 

EURUSD… Dolar Uluslararası Piyasalarda Güçlenmeye Devam Ediyor… Gerek hızlı aşılama gerek destek paketleriyle birlikte ABD ekonomisinin toparlanma konusunda diğer ekonomilerden olumlu ayrışacağı beklentileri ağır basıyor. Euro Dolar paritesi ABD ekonomisinden gelen toparlanma sinyalleri ve Euro Bölgesindeki kapanmaların etkisiyle 1.17 seviyelerine kadar geriledi. Euro bölgesindeki yükselişe geçen koronavirüs vaka sayıları Euro varlıklar üzerinde baskı kurmakta. ABD başkanı Biden’ın dün altyapı yatırım harcamaları planını açıkladı. ABD 10 yıl vadeli tahvil getirileri, ABD ve Avrupa tarafında açıklanacak PMI verileri paritenin yön bulma çabası açısından takip edilecek başlıklar olarak karşımıza çıkmakta.

 

 

XAUUSD… Altın Fiyatları Biden’ın Altyapı Harcamaları Paketiyle Toparlandı… Spot altın fiyatları Biden’ın 2.25 trilyon dolarlık altyapı harcamaları paketinin detaylarını açıklamasıyla birlikte son 9 ayın en düşük seviyelerinden toparlandı. ABD doları global bazda güçlü bir görünüm sergilese de 10 yıl vadeli tahvil faizleri dengelenme çabası içerisinde. 2.25 trilyon doların enflasyonist baskı yaratacağı, bunun da altına olan talebi artıracağı beklentileriyle birlikte altının ons fiyatı 1,715 $ seviyesine yükseldi.

 

 

GLDGR… Bugün Ons Fiyatındaki Yükselişten Destek Buldu… Altının gram fiyatı Dolar TL kurundaki gerilemeye rağmen, ons fiyatından destek buldu. Gram altın yeni işlem gününde 465 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… OPEC+ Toplantısı İzlenecek… Bugün gerçekleştirilecek OPEC+ toplantısı öncesinde Brent petrolün varil fiyatı vadeli piyasalarda 63 $ seviyelerinde işlem görüyor. Koronavirüs aşılamalarının devam etmesine rağmen vaka sayılarının artışa gitmesi ve Avrupa tarafında alınan kapanma kararları petrol talebine ilişkin belirsizlikleri artırıyor. Petrol fiyatlarındaki yüksek oynaklık ve koronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte OPEC+’in bu toplantıda da üretim kesintilerini devam ettirmesi beklenebilir.

 

 

S&P500…Biden’ın Altyapı Harcamaları Planı Doping Etkisi Yarattı… ABD başkanı Joe Biden’ın açıkladığı altyapı harcamaları paketi ABD hisse senedi piyasalarına doping etkisi yarattı. 2.25 trilyon dolar tutarındaki ve “Amerikan İstihdam Planı” adı verilen yatırım paketi ulaşım, temiz su, hızlı internet ve imalat sektörünü kapsıyor. S&P500 endeksi gelen alımların etkisiyle günü %0.36 değer kazancıyla 3.973 puandan tamamladı.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir