Instagram video indir

Posta kutunuzda iyi haberler var

Dünyadan ve Türkiye’den iyi haberlerle güne başlıyoruz. Altyapı paketini arkasına alan S&P 500 4,000’ün üzerinde kapanışla yeni bir rekor kırdı …
Posta kutunuzda iyi haberler var ÇağrıMerkezin

Dünyadan ve Türkiye’den iyi haberlerle güne başlıyoruz. Altyapı paketini arkasına alan S&P 500 4,000’ün üzerinde kapanışla yeni bir rekor kırdı. 10 yıllık faizlerin gerilemesi ve doların zayıflaması ile eş anlı olarak gerçekleşen yükselişte teknoloji hisseleri başı çekiyor. Türkiye varlıkları sekiz günlük satış dalgasından sonra dünyadan pozitif ayrışıyor.

Dünyadan ve Türkiye’den iyi haberlerle güne başlıyoruz. Altyapı paketini arkasına alan S&P 500 4,000’ün üzerinde kapanışla yeni bir rekor kırdı. 10 yıllık faizlerin gerilemesi ve doların zayıflaması ile eş anlı olarak gerçekleşen yükselişte teknoloji hisseleri başı çekiyor.

Türkiye varlıkları sekiz günlük satış dalgasından sonra dünyadan pozitif ayrışıyor.
Merkez Bankası’nın beklentilerden daha şahin açıklamaları sonrası Türk lirası %2,5 değer artışıyla en güçlü gelişmekte olan ülke parası konumunda.

MSCI Türkiye %4.5 yükselişle gelişmekte olan ülkelerin üç katına yakın getiri sağladı.
Banka hisseleri ve 10 yıllık DİBS günün yıldızları konumunda. Bankalar Kasım başından beri ilk kez günlük %4’ün üzerinde yükselişle sanayi hisselerinin iki katına yakın getiri sağladı. 10 yıllık DİBS geçen hafta alış önerdiğimiz dip seviyesine göre %5’e yakın değer kazandı.

Günün sorusu: yükseliş devam eder mi? Dünya borsalarında görülen yeni zirveler ve Türk lirasındaki değer artışı Borsa İstanbul’da yükselişin devam edeceğine işaret ediyor. Son satış dalgasında çok sert satış yiyen banka hisselerinin yükselişte öncü olmasını bekliyoruz.

Yükselişin ne kadar kalıcı olacağını, yabancı yatırımcının ikna olup olmadığını Paskalya tatilinden döndüklerinde anlayacağız. Çok yüksek beklentimiz yok. Ama ümitli olmayı sürdürüyoruz.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
ABD – Türkiye gerilimi ÇağrıMerkezin
Read More

ABD – Türkiye gerilimi

Endeksler yeni haftaya pozitif başlangıç yaparken, ana dinamik olarak ABD tarafında şirket karlılıklarında artış gösterilebilir. GÜNÜN ÖNE ÇIKAN ...
VİOP 30 Endeksi ÇağrıMerkezin
Read More

VİOP 30 Endeksi

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz(İnfo Yatırım)   VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Pazartesi günü 1.420 - 1.442 fiyat aralığında ...
Youtube video indir