Instagram video indir

ViOP bülten

Nisan vadeli endeks kontratı dün akşam senası da dahil 1418,50 ile 1450 puan arasında dalgalanarak, günü %0,17’lik düşüşle 1443 uzlaşma …
ViOP bülten ÇağrıMerkezin

Nisan vadeli endeks kontratı dün akşam senası da dahil 1418,50 ile 1450 puan arasında dalgalanarak, günü %0,17’lik düşüşle 1443 uzlaşma fiyatından tamamladı.

BIST – 30 Yakın Vade

Nisan vadeli endeks kontratı dün akşam senası da dahil 1418,50 ile 1450 puan arasında dalgalanarak, günü %0,17’lik düşüşle 1443 uzlaşma fiyatından tamamladı. Dün TL’deki değer kaybının etkisi ile gün içinde aşağı yönlü hareketlerin dikkat çektiği sözleşmede TCMB Başkanı’ndan gelen açıklamaların TL’deki değer kaybını sınırlaması ile birlikte toparlanma dikkat çekti. Bugün de izleyeceğimiz ana gösterge TL’deki hareketler olmaya devam edecek. Birkaç gündür ifade ettiğimiz gibi sözleşmede kısa vade için 1478 ve devamında 1522 seviyeleri güçlü dirençler konumunda. Buralar geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmaya devam edeceğiz. Aşağıda ise dün altı test edilen 1430 seviyesinin altında olacak kapanışlar teknik görünümün bozulmasına ve satışların sertleşmesine neden olacaktır. 

Dolar/TL Yakın Vade

Mart vadeli Dolar/TL kontratı gün içerisinde 8,1400 ve 8,4361 seviyeleri arasında hareket ederek günü %1,66’lık bir yükselişle 8,3262 seviyesinden tamamladı. Vaka sayılarındaki artış ve salgın kaynaklı endişelere bağlı olarak doların küresel çapta değer kazandığı ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin baskı altında kaldığı görülüyor. TCMB’deki başkan yardımcısı değişiminin ardından dün Türk Lirası’nda değer kayıpları ön plana çıkarken, TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun faizin enflasyon üzerinde oluşturulacağına yönelik açıklamaları ve sıkı duruşun para politikasının korunacağı mesajları sonrasında TL kayıplarını belirli ölçüde geri aldı. Ekonomi yönetiminden gelebilecek açıklamalar ve iç siyasetteki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Bugün yurt içinde dış ticaret dengesi ile ekonomik güven endeksi, ABD tarafında ise ADP istihdam değişimi ile bekleyen konut satış rakamları açıklanacaktır. Kontrat işleme kapandığı sırada 93,25’li seviyelerden işlem gören küresel dolar endeksi bu sabah itibariyle 93,40 seviyelerinden, kontrat işleme kapandığı sırada 8,32’li seviyelerden işlem gören Dolar/TL kurunun ise sabah 08:25 sularında 8,32 seviyelerinden işlem gördüğünü izliyoruz.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Altın analizi ÇağrıMerkezin
Read More

Altın analizi

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1728 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında piyasalar Cuma günü ABD kanadından gelen beklentilerin ...
Youtube video indir