Instagram video indir

Biçer, yurt ve apart işletmecilerinin taleplerini dinledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de işletmecilerin sıkıntılarını dinledi. CHP Genel Başkan …
Biçer, yurt ve apart işletmecilerinin taleplerini dinledi ÇağrıMerkezin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de işletmecilerin sıkıntılarını dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de işletmecilerin taleplerine kulak verdi. Denizli’de işletmecileri ziyaret eden Gülizar Biçer, aralarında yurt ve apart işletmecilerinin bulunduğu toplulukla sohbet etti.

“Öğrenci yurt ve apart sahipleri sıkıntılarını, taleplerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de pandemi nedeniyle zorluk yaşayan apart, yurt işletmecileri, kafe ve market işletmecileriyle buluştu. Pamukkale Üniversitesi yerleşkesi civarında Kınıklı’da öğrencilere yönelik faaliyet gösteren yurt ve apart sahiplerini, market ve kafe işletmecilerini dinleyen Gülizar Biçer Karaca, “desteklerden yoksun kalan, borçlarını ödeyemez hale gelen esnaflar için özel önlem alınmadığı sürece pandemiyi en az hasarla atlatma, ayakta kalma ihtimali ne yazık ki yok” dedi.

Yurt ve market sahipleri ile kafe, apart işletmecileri pandemiden yüzde yüz olumsuz etkilendiklerini dile getirirken, öğrenci olmadığı için battıklarını, borçlar ve faizlerle boğuştuklarını, daha fazla ayakta durabilme şanslarının kalmadığını dile getirdi:

“Pandemi dolayısıyla battım”

“Öğrenci olmadığı için zor durumdayız. Öğrencilere yönelik çalışan kafe sahibiyim. 50 bin lira borç aldım, ayakta kalabilmek için şu an 150 bin TL borcum var. Kınıklı bölgesinde, üniversite caddesi olarak geçen bu bölgede 70-80 metrekare dükkan kiraları 5 bin TL’den başlıyor, 15 bin TL’ye kadar kira ödeyenlerimiz var. Pandemiye rağmen, mal sahipleri geri adım atmıyor. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Yeni uygulama geldi, 1 ay sonra abonelikler iptal ediliyor, icraya gönderiliyor. Bana kredi verselerdi ben şu an bu sorunları anlatıyor olmazdım. Oğlumun üzerine iş kurdum şu an oğlum evde, 26 yaşında intiharı dahi düşünüyor. Her yer icralık, etrafımız borç… Yüzde yüz olumsuz etkilendik pandemiden… Esnafı düşünen bütçe yok. Yurtçu, apartçı, taksici, dolmuşçu, market sahibinin herkesin sıkıntısı var. Ticaret Odası ya da Valilik, pandemi nedeniyle gelir kaybı olanları tek tek belirleyebilseydi böyle olmazdı. Ben battım. Ben gerçekten pandemi dolayısıyla battım.”

ŞU AN SIFIRIM, YARDIM DA ALAMIYORUM

“İnternetimizi dahi kapattık. Öğrenci yok. Öğrenci internet olmayan yere nasıl gelsin.Öğrenci varsa biz ayaktayız, yoksa biz yokuz. Apartlar da yurtlar da marketler de bu bölgede aynı şekilde öğrencilere yönelik… Bizim apartlarımız üniversite bölgesinde, sadece öğrenciye yönelik hizmet veriyoruz. Benim üzerimde kredi kartı dahi yoktu, 41 yaşındayım bugüne dek hiç kredi kartı kullanmadım. Şu an sıfırım. Yardım alamıyorum. Yardım kuruluşuna gidiyorum, devlet memuru olan engelli yurttaş maaşı, sigortası olmasına rağmen alabiliyor yardım ama ne bana ne eşime hiçbir gelirim, sigortam olmadığı halde yardım da verilmiyor.”

“Devlet bizlere öğrenci başına destek verebilirse bu dönemi atlatabiliriz”

“Bakanlıklara bağlı yurtlarız. 50 öğrencimiz var diyelim ki 1000 TL alıyorsak, devlet diyebilir ki öğrenci başına örneğin 100-200 TL yardım yapacağız. O zaman ayakta kalabiliriz. Öğrenciler bize hocalarının Eylülde de yüzyüze eğitimin başlamayabileceğini ilettiklerini söylüyor.”

“Ben ölmüşüm bana kredi verilmiyor”

“Diken üstündeyiz. Kimden nereden ne zaman icra, borç gelecek diye… 11 Mart 2020’de pandemi başladı. Kredi Garanti Fonundan alma hakkım var, esnafım bana hak görülmüş. 27 Martta senedim protesto oldu diye devlet bana kredi vermedi. Hiçbir şey alamadım. İş adamları bankada kredi alabilirken ben ölmüşüm ben bitmişim, bize gelince yok. “

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın işletme sahiplerini ziyaret ettiğine ilişkin özet görüntü ise şöyle:

Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir