Instagram video indir

Çin’de Sanya sahiline 870 tane dev yapay kaya yerleştirecek

Çin’in güneyindeki tropikal Sanya kenti, sahip olduğu popüler turistik destinasyon kimliğini pekiştirmek amacıyla, 8 Nisan Perşembe günü, yapay …
Çin’de Sanya sahiline 870 tane dev yapay kaya yerleştirecek ÇağrıMerkezin

Çin’in güneyindeki tropikal Sanya kenti, sahip olduğu popüler turistik destinasyon kimliğini pekiştirmek amacıyla, 8 Nisan Perşembe günü, yapay deniz kayalarının sahile yerleştirilmesine yönelik projeyi başlattı.

Çin’in güneyindeki tropikal Sanya kenti, sahip olduğu popüler turistik destinasyon kimliğini pekiştirmek amacıyla, 8 Nisan Perşembe günü, yapay deniz kayalarının sahile yerleştirilmesine yönelik projeyi başlattı. Söz konusu proje, Hainan Üniversitesi ve Sanya’daki Çin’in en iyi dalış yerlerinden biri olan Wuzhizhou adası tarafından ortaklaşa organize edildi.  
 
Hainan Üniversitesi Oşinografik Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Wang Aimin, projenin başlatılma töreni sırasında yaptığı açıklamada nisan ayından itibaren toplam 30 bin metreküp hacminde 870 adet yapay kayanın deniz parkına yerleştirileceğini bildirdi. 
 
Yapay deniz kayalıkları dünyanın pek çok yerinde okyanus sahillerinin ekolojik yapısını desteklemek üzere kullanılıyor. Bunlar, suda yaşayan organizmalar ve yerel balıklar için fazladan bir habitat oluşturuyor. Wang, 2020 yılı sonu itibarıyla çıkarılan bir bilançoya göre 1526 yapay kayanın, batırılmış gemilerden oluşan 21 kayalık yapının ve büyük bir volkanik kaya yığınının Wuzhizhou adasının deniz parkına yerleştirildiğini duyurdu.
 
Öte yandan, Wuzhizhou adasının turizm yönetici yardımcısı Ding Feng, deniz ekosisteminin ve mercan oluşumlarının kayalar sayesinde geliştiğine işaret etti. Nitekim resmi verilere bakılırsa, Wuzhizhou adası deniz parkında mercan örtüsü oranı 2010 yılında eksi yüzde 15’ten 2021’de artı yüzde 23’e çıktı. Bölgedeki balık popülasyonu da bu dönemde iki misli artış gösterdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir