Instagram video indir

Shanghai İşbirliği Örgütü büyükelçileri, Xinjiang’ı ziyaret etti

Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Genel Sekreteri Vladimir Narov ve 20’nin üzerinde ülkenin Çin’deki büyükelçileri ve diplomatlarından oluşan heyet …
Shanghai İşbirliği Örgütü büyükelçileri, Xinjiang’ı ziyaret etti ÇağrıMerkezin

Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Genel Sekreteri Vladimir Narov ve 20’nin üzerinde ülkenin Çin’deki büyükelçileri ve diplomatlarından oluşan heyet, 30 Mart ila 2 Nisan günleri arasında Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti.

Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Genel Sekreteri Vladimir Narov ve 20’nin üzerinde ülkenin Çin’deki büyükelçileri ve diplomatlarından oluşan heyet, 30 Mart ila 2 Nisan günleri arasında Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret etti. Ermenistan, Tacikistan, Belarus, Nepal, Azerbaycan, Moldova, İran, Pakistan ve Rusya dâhil birçok ülkenin Çin’deki diplomatları, ziyaretin ilk durağı olarak, Xinjiang’da terör ve aşırıcılıkla mücadele temalı sergiyi gezdi. Heyet, Kaşgar ve Aksu’da farklı etnik grup mensupların evlerine de konuk oldu.
 
Xinjiang İlahiyat Enstitüsü’nün yanı sıra Urumçi ve Kaşgar’daki camileri ziyaret eden heyet, bölgede din görevlilerinin yetiştirilmesi, dini faaliyetlerin yürütülmesi ve vatandaşların din ve inanç özgürlüğünün güvence altına alınması konularındaki çalışmaları yerinde gözlemledi. Heyet üyeleri, Çin hükümetinin terör ve aşırıcılıkla mücadele etmek için harcadığı çabaları desteklediklerini ifade etti.
 
Pakistan’ın Beijing Büyükelçisi Moin ul Haque, “Sergi aracılığıyla Çin hükümetinin terör ve aşırıcılığa karşı verdiği mücadeleye dair daha derin bilgi edindik. İnsanlığın ortak düşmanı olan terörizmle mücadele konusunda Çin hükümetinin yanındayız” ifadesini kullandı. İran’ın Beijing Büyükelçisi Muhammed Keşhavarzade, “Bölgedeki vatandaşların camilerde namaz kıldığını gördüm. Çin karşıtı Batılı medya kuruluşlarında çıkan Xinjiang’la ilgili haberler asılsız. Kendi gözlerimle gördüklerim önemli. Gördüğüm ise Xinjiang’ın Çin’in diğer bölgelerinden büyük farkının olmadığı” dedi.
 
Maldivler’in Beijing Büyükelçi Yardımcısı Sobah Rasheed, “Xinjiang’a yaptığımız ziyarette bölgedeki vatandaşların yaşam seviyesinin yükseldiğini, ekonominin hızla geliştiğini ve çeşitli etnik gruplara mensup vatandaşların yaşamlarını ve üretimlerini mutluluk içinde sürdürdüklerini gördüm” diye konuştu.
 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir