Instagram video indir

Üç günlük bayram tatili, Çin’e 4 milyar dolarlık turizm geliri bıraktı

Üç günlük Qingming Festivali, Çin’de iç tüketimin bir kez daha hızla artmasına yol açtı. 3-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Qingming tatilinde …
Üç günlük bayram tatili, Çin’e 4 milyar dolarlık turizm geliri bıraktı ÇağrıMerkezin

Üç günlük Qingming Festivali, Çin’de iç tüketimin bir kez daha hızla artmasına yol açtı.

3-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Qingming tatilinde Çinliler bahar aylarını evlerinin dışında geçirdi. Verilere göre, ülkenin çeşitli yerlerinde turizm, lokantacılık ve sinema piyasalarındaki tüketim önemli ölçüde artıyor.
 
Çin Ulaştırma Bakanlığı’nın istatistiklerine göre, 3 Nisan’dan 5 Nisan’a kadar süren Qingming tatilinde 100 milyonu aşkın seyahat gerçekleştirildi ve elde edilen turizm geliri 27 milyar yuan (4 milyar 312 milyon dolar) oldu. Ulusal demiryollarında 5 Nisan’da dönüş yolcu akışı zirveye çıktı. 14,25 milyon yolcunun hareket halinde olduğu tahmin ediliyor. Qingming tatilinde günlük gönderilen ortalama yolcu sayısı 10 milyonu aştı.
 
Bu yılki Qingming Festivali sırasında ülke çapında 102 milyon kişi yurt içi seyahatler yaptı ve 27 milyar 169 milyon yuanlık yerli turizm geliri elde edildi. Turizmin coşkusu, lokantacılık ve otelcilik gibi tüketimde de önemli bir toparlanmayı teşvik etti. Qingming tatilinin ilk iki gününde, Net Union online takas platformunda (NUCC) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48,9 artışla toplam 1,72 trilyon yuanlık çevrimiçi ödeme işlemleri gerçekleştirildi. Bazı lokantacılık işletmelerinin işlem değeri geçen yılın aynı dönemine göre bir kattan fazla arttı. Ülke çapında film, televizyon ve eğlenceler ile ilgili online ödeme işlemlerinin miktarı bir önceki yıla göre 2 kattan fazla arttı.
 
Yine gişe rekorları kırıldı

Çin film pazarı bu tatil sezonunda iyi bir performans gösterdi. Yeni filmler, yeniden gösterimler ve Bahar Bayramı sezonundaki filmler aynı anda vizyona girerek izleyicilere pek çok seçenek sağladı.

Çin Film Endüstrisi Geliştirme Özel Fon Yönetim Komitesi Ofisi’nin verilerine göre, 5 Nisan 19:00 itibariyle, 2021 Qingiming Festivali sezonunda Çin sinemasının toplam gişesi 770 milyon yuanı aştı. Bunlar arasında yerli film “Kız Kardeşlerim” (Çince: Wo De Jie Jie, İngilizce: Sisters ) 400 milyon yuandan fazla gişe hasılatı ile en büyük potansiyele sahip film konumuna girdi.
 
Bu yıl Qingming Festivali’nde Ctrip platformu üzerinden araç kiralama rezervasyonlarının sayısı yüzde 155 arttı; iç hat uçak bileti siparişlerinde de çift haneli büyüme kaydedildi. 2019’daki Qingming tatiliyle karşılaştırıldığında, otel rezervasyonları yüzde 20’den fazla arttı.
Aynı zamanda müzeler, kütüphaneler ve diğer kamusal kültür mekanları ile tarihi ve kültürel semtler rağbet görüldü. Bu kısa tatil boyunca yüzde 93,4 oranındaki turist kültür ve eğlence etkinliklerine katıldı.

Baidu arama verileri, Qingming Festivali sırasında “müze” aramalarının aylık yüzde 82 arttığını ve “Sanxingdui Müzesi”nin en çok aranan destinasyonlar arasında ilk sırada yer aldığını gösteriyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir