Instagram video indir

iPhone 13 satışları tavan yaparken, iPhone SE düştü!

iPhone 13 ‘ün 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin veriler gelmeye başladı. iPhone 13 satışları geçmiş yıllara göre hala zirvede.
iPhone 13 satışları tavan yaparken, iPhone SE düştü! ÇağrıMerkezin

JP Morgan analisti Smaik Chatterjee tarafından hazırlanan raporda, iPhone 13 satışları geçmiş yıllara kıyasla zirveye oynuyor. iPhone SE tarafındaki talep ise istenilen seviyeyi karşılayamıyor.

Amerika’daki verilere göre satılan telefonların %60’ını Apple telefonlar oluşturuyor. Peki iPhone 13 ailesi için durumlar ne şekilde?

iPhone 13 satışları Apple’ın yüzünü güldürüyor

iPhone serisinin Verizon, AT&T ve T-Mobile satışlarının yüzde 60’ını oluşturduğunu ifade eden not, iPhone SE için düşük talebin altını çizdi. JP Morgan analisti Samik Chatterjee Apple’ın satış dinamiklerine dikkat çekti.

iPhone 13 satışları tavan yaparken, iPhone SE düştü! ÇağrıMerkezin
iPhone 13 satışları tavan yaparken, iPhone SE düştü! 8

Önceki dönemlerle kıyaslandığında iPhone 13 akıllı telefonu iPhone 13 Pro Max‘ı geride bıraktı. Tüm serinin en çok satılan modeli olan iPhone 13, Apple tarafında yüzleri güldürmeyi başardı.

iPhone SE tarafında ise yatırımcıları üzecek gelişmeler yaşıyor. Orta seviye modelin beklenen talebin altında kalması ve üçüncü nesil İphone SE ‘nin satış rakamlarının da çok parlak olmayacağını gösteriyor.

iPhone 13 satışları tavan yaparken, iPhone SE düştü! ÇağrıMerkezin
iPhone 13 satışları tavan yaparken, iPhone SE düştü! 9

Pandemi yüzünden oluştan stok yetişmemesi sorunları da artık Apple tarafından çözülmüşken, dört iPhone 13 modelinin tamamı ABD’deki mağazalarda stok sorunu yaşamıyor. Ancak iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max stoklarında “yüksek talep sonucu” sarsılma olabileceği düşünülüyor.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir