Instagram video indir

RDR 2 Türkçe Yama Nasıl İndirilir ve Yüklenir?

RDR 2 Türkçe Yama Nasıl İndirilir ve Yüklenir? ÇağrıMerkezin

Pek çok oyuncunun severek oynadığı Red Dead Redemption II oldukça iddialı bir hikaye ve nefes kesen grafikler ile birlikte geliyor. Peki ama yeterli yabancı dil bilgisine sahip değilseniz ve hikayeden kopmak istemiyorsanız neler yapacaksınız? Bu rehberimizde RDR 2 Türkçe Yama nasıl indirilir ve nasıl yüklenir sorularına daha yakından göz atacağız.

Red Dead Redemption II Türkçe Yama Nedir?

Bulunduğumuz noktada söylememiz gereken şey, en azından şu an için, Red Dead Redemption II için Türkçe dil desteği bulunmuyor. Yani bunu direkt olarak ayarlar menüsüne girerek halletmeniz ne yazık ki mümkün değil.

RDR 2 Türkçe Yama Nasıl İndirilir?

  • Hemen buradaki bağlantıya tıklayarak dosyayı indirin.
  • Hata almanız durumunda yandaki ok işaretine tıklayın ve ‘Sakla’ butonuna basın.

Öncelikli olarak hemen yukarıdaki bağlantı aracılığı ile RDR 2 Türkçe Yama dosyalarını indirmeniz gerekiyor.

İndirme işlemi başarılı bir şekilde tamamlandığında, hemen aşağıdaki kurulum adımlarına geçiş sağlayabilirsiniz.

RDR 2 Türkçe Yama Nasıl Kurulur?

  • Cihazınıza inen RAR dosyasını açın.
  • Dosyada yer alan programı çalıştırın.
  • Programın kurulum şifresi: Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi www.rockstargames.com/eula adresinde bulunur.
  • Kurulum adımlarını tamamlayın..
  • Daha sonra oyunu başlatabilirsiniz.

(.RAR) uzantılı dosyayı bilgisayarınıza indirdikten sonra uygun bir program aracılığı ile çıkartmanız ve çalıştırmanız gerekiyor.

Program kurulum sırasında sizden bir şifre isteyecek. Hemen yukarıdaki şifreyi girerek kuruluma devam edebilirsiniz.

Kurulum adımları başarılı bir şekilde tamamlandığında, buna yönelik bir bildirim alacaksınız. Ardından, programı kapatarak oyunu başlatabilirsiniz.

Yama Hakkında Uyarılar

  • Yama bilgisayarınız ya da koruma yazılımınız tarafından zararlı yazılım olarak algılanabilir. Bu durumda koruma ayarlarını kurulum bitene kadar kapalı hale getirin.
  • Rockstar Launcher ile yapılan çalıştırma işlemlerinde Rockstar Launcher’ı yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor.
  • İndirmekte olduğunuz yama Turuncu Levye tarafından barındırılmaz ve dağıtılmaz. İndirme yaptığınız üçüncü parti internet sitesinden ya da indirme dosyasından dolayı gördüğünüz zararlardan ötürü herhangi bir sorumluluk kabul etmiyoruz.

Ufak bir hatırlatma olması adına Turuncu Levye olarak üçüncü parti taraflarca geliştirilen yazılımları indirmeniz, yüklemeniz ya da çalıştırmanız sırasında doğabilecek sorunlarda sorumluluğumuzun bulunmadığını vurgulayalım.

Peki siz bu yama hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Red Dead Redemption 2 (RDR2) hakkında

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve gerçekten “Rockstar” dokusu taşıyan harika bir oyundur. İlk kez 2018 yılında piyasaya sürüldü fakat yılın oyunu ödülünü güçlü bir rakip olan God of War’a kaptırdı. Yine de RDR2 gönüllerimizin şampiyonudur! Dutch van der Linde önderliğinde bir grup kanun kaçağının yasalar ve eski düşmanlarla olan mücadelesini temel alana bir hikayesi var. Bu çete farklı sebeplerden ötürü sürekli bölgeler değiştirerek kıtadan kurtulmaya çalışıyor. Hatta geçenlerde yine bu çetenin gittiği Braithewaite Manor’un Minecraft’ta tasarlandığı haberini yapmıştık. Geliştirici Rockstar, GTA V gibi muhteşem bir açık dünya oyunu geliştirdiği için bu konuda bu oyun da muhteşem. Detaylarla bezeli dünyasında oyuncuya hem tehlikeler, hem de güzellikler vaat ediyor.

İlk yılını PlayStation 4’te tamamlayan oyun, daha sonra PC platformuna da geldi. Özellikle PC platformuna taşındıktan sonra platformun nimetlerinden faydalanmaktan da geri kalmadı. Öyle ki birçok mod, yama ve oyun için yapılmış özgün içerikler birer birer yayınlanmaya başladı. Oyun içerisinde resmi olarak bir Türkçe dil desteği bulundurmuyor. Bu da ayarlar kısmından oyunun dilini kendi dilinize çeviremeyeceğiniz anlamına geliyor. İşte bu nedenle RDR2 Türkçe yama çalışmaları da karşımıza çıkmaya başladı. Her ne kadar oyunun yayıncısı Take Two, bu konuda inat etse de bugün Red Dead Redemption 2 için bu tür yamalara ulaşmak mümkün. Eğer bu yamaların nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, hemen alt taraftaki paragrafı da okumayı ihmal etmeyin.

Türkçe yama nedir? Nasıl çalışır?

Oyunların orijinal dilini dilimize çeviren bu dosyalar birçok oyunda karşımıza çıkar. Geliştirici tarafından dilimize resmi olarak destek vermeyen oyunlar için yetenekli oyuncular tarafından yapılır. Dil bilgisi yüksek bu oyuncular oyunun dil dosyalarına ulaşır ve çeşitli programlar yardımıyla oyundaki metinleri alırlar. Genelde İngilizce dilinden yapılan bu çeviriler, metinlerin Türkçe karşılıklarıyla değiştirilmesiyle sonuçlanır. İşin sonunda oyun tamamen Türkçe olarak oynanabilir hale gelir. Genelde geliştiriciler bu tür içeriklere karışmaz, hatta destekleyenler de olur ancak RDR2 Türkçe yama konusu biraz daha sancılıydı. Yayıncı Take Two, bu konuda bizi biraz kızdıran adımlar atmıştı. Şimdi ise “Charlesherman” tarafından yayınlanan yeni mod sayesinde rahatlıkla kurulup oynanabilir durumda.

RDR2 Türkçe yama kurulumu nasıl yapılır?

Red Dead Redemption 2’deki ana ve yan görevlerin tamamını kapsayan bu yeni yama daha öncekilerden oldukça iyi. Daha önce altyazı şeklinde oyunu yerelleştiren yamalarla da karşılaşmıştık. Burada %100 Türkçeleşmiş bir RDR2 deneyimi sizi bekliyor.

RDR2 Türkçe yama hali hazırda NexusMods üzerinde yayınlanmış durumda. Charlesherman tarafından yayınlanan bu yeni yama oyunu tamamen Türkçeleştiriyor ve dil bariyerine takılan oyuncularımız için güzel bir çözüm sunuyor. Söz konusu yamayı yükleme işlemini aşağıdaki adımları takip ederek tamamlayabilirsiniz. Tabi bu modun da bazı kusurları var ve bütün bunlardan da kurulum işlemini bitirdikten sonra bahsedeceğiz. Bu kusurlar oyun deneyiminizi tamamen mahvedecek türden olmadığı için indirme ve kurma işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

5 adımda RDR2 Türkçe yama kurulumu

  • NexusMods sayfasından dosyayı indirin (Buraya tıklayabilirsiniz)
  • İndirdiğiniz RAR dosyasını açın
  • İçindekileri oyunun kurulu olduğu klasöre taşıyın
  • RDR2_TR.exe dosyası göreceksiniz, bunu çalıştırın
  • Karşınıza çıkan iletideki “Tamam” butonuna basın
  • Kurulum tamamlandı, iyi oyunlar!

RDR2 Türkçe yama kurulum işlemi bu kadardı. Ancak oyuna girdiğinizde bazı sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz bulunuyor. Sonuçta bunun bir üçüncü parti yazılımı olduğunu unutmayın. Geliştiricinin kendi yaptığı bir şey olmadığı için bazı sorunlarla karşılaşmanız mümkün. Şimdi dilerseniz gelin Charlesman’ın hazırladığı yamayı kurduktan sonra yaşayabileceğiniz bazı sorunların çözümlerinden bahsedelim.

Yamayla ilgili bazı sorunlar ve çözümleri

  • Eğer fontlarda Türkçe karakterlerin yerine farklı karakterler (soru işareti, kare vb.) görünüyorsa, oyunu Rockstar Launcher ile başlatmayı deneyin. Bunun sorununuzu çözmesi gerekiyor.
  • Sorunların önüne geçmek için oyunu kurduğunuz klasörün isminde Türkçe karakterler kullanmamaya özen gösterin. Örneğin D:/Oyunlar/En Sevdiğim/RDR2 şeklinde yüklediyseniz, buradaki “En Sevdiğim” klasörünün ismini “En Sevdigim” olarak değiştirin.
  • RDR2 Türkçe yama oyununuzda yüklüyken, çevrimiçi modlara girmeyin. Bu bazı sorunlara sebep olabiliyor. Ban yeme ihtimaliniz var.
  • Trainer modu ile birlikte çalışmıyor. Eğer oyunun hikayesini Türkçe oynamak istiyorsanız Trainer modunu bir süreliğine kaldırmak durumundasınız. Nexus’ta forumlarda kullanıcıların da dert yandığı bir sorun bu. Bazı çözümleri olsa da en azından hikayeyi tamamen bitirip keyfini yaşayana kadar tavsiyemiz bu modu yalnız kullanmanız.

İşte bu kadar! Artık sorunsuz bir şekilde Red Dead Redemption 2 oyununu Türkçe diliyle oynama keyfinin tadını çıkartabilirsiniz. Tabi şunu da belirtmekte fayda var, burada kullandığınız üçüncü parti taraflarca geliştirilen bu yazılım bizim ürünümüz değil. Bu nedenle doğacak sorunlar konusunda herhangi bir mesuliyetimiz yok.

Geçen yılın sonunda da bazı çalışmalar görmüştük

Aynı zamanda daha önce yapılan RDR2 Türkçe yama çalışmalarından da bahsetmek gerekiyor. Oyunun yayıncısı Take Two’nun işleri zorlaştırmasıyla kullanıcılar farklı yöntemlere başvurmaya çalışmıştı. Daha önce yapılan bir çalışma, yayıncının istediği gibi “oyun dosyalarına doğrudan müdahale etmeyerek, üçüncü parti bir yazılım aracılığıyla karşımıza çıkmıştı. Dizi ve filmlerde gördüğümüz altyazı sistemini, RDR2 için de kullanıyordu. Tabi haliyle bazı eksiklikleri de vardı. Özellikle makine çevirisi olması ve altyazıların hem İngilizce hem de Türkçe dilinde alt alta gösterilmesi kullanıcılar için büyük sorun olmuştu. Dilerseniz aşağıdaki videodan o çalışmanın nasıl göründüğünü izleyebilirsiniz.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir