Instagram video indir

Yakınlardaki Paket Servisi Yapan Kafeler

Yakınlardaki Paket Servisi Yapan Kafeler hangileri, İstanbul paket servisi yapan kafeler, İzmir paket servisi yapan kafeler
Yakınlardaki Paket Servisi Yapan Kafeler ÇağrıMerkezin

Hafta sonu restoranlar ve kafeler açık mı, saat kaça kadar açık?

Lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yeme-içme yerleri cumartesi ve pazar günleri sadece paket servisi yapıyor. Lokanta ve kafeler, diğer günler ise renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde Ramazan ayına kadar açık olacak.

Corona virüs önlemleri kapsamında başta sosyal mesafe olmak üzere gereken tedbirlere uyulmama ihtimali nedeniyle lokanta ve kafeler geçtiğimiz aylarda kapatılmış, normalleşme adımları kapsamında ülkenin büyük bölümünde lokanta ve kafeler yeniden iş yerlerinde müşteri kabul etmeye başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün düzenlenen kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 81 ile corona virüsü genelgesi gönderildi.

KAFE VE LOKANTALAR AÇIK MI?

* Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerleri; Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilerek ve HES kodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edebileceklerdir.

* Ancak bu işyerlerinde aynı masada; düşük ve orta risk grubunda bulunan illerdeki iş yerlerinde en fazla 4 kişinin, yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki iş yerlerinde en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecek.

* Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

* Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

Son Dakika: Hafta sonu restoran ve kafeler, paket servis haricinde hizmet veremeyecek

KAFE VE LOKANTALAR KAPATILACAK MI?

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ramazan ayında hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız” diyerek alınan tedbir kararlarını duyurdu.

* Sadece Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak.

* Yine Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız.

* Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek, ayrıca bunlara kişi başı 1500 TL nakdi ödeme yapacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan koronavirüs vakaları üzerine yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Bu kapsamda; restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri, sokak kısıtlaması olan hafta sonunda paket servis haricinde hizmet veremeyecek.

Daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede; restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ila 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel al hizmeti verecek şekilde açık olabileceği belirtilmişti.

Yakınlardaki Paket Servisi Yapan Kafeler

Yakınlardaki paket servisi yapan kafeler nasıl bulunur? Bu soru çoğu kişi tarafından merak ediliyor. Bunu yapmak oldukça kolay. Örneğin çok acıktıysanız ve paket servisi yapan lokantaları arıyorsanız yapmanız gereken sadece kısa bir arama yapmak. Size en yakın kafe ve restoranları Google sizin için listeler.

  • Telefonunuzdan internet tarayıcısını açın.
  • Google’a giriş yapın.
  • Örneğin yemek siparişi verecekseniz yemek yazın.
  • Yakınınızda yemek satışı yapan yerler listelenecektir.
  • Bunların arasında Paket Servisi uyarısı varsa bu yerler ev ya da işyerlerine paket servisi yapıyorlardır.
  • Bu yerlerin iletişim kanalını kullanarak siparişinizi verebilirsiniz.
  • Hizmet saatleri de yine ekranda listelenmektedir. Hizmet saatleri içerisinde olan yerlerden sipariş verilebilir.

Yemeksepeti gibi çeşitli mobil uygulamalardan da yakınınızdaki paket servisi yapan yerlere bakabilirsiniz. Buralardan yemek siparişi ve benzeri siparişlerinizi verebilirsiniz.

Yemeksepeti Yakındaki Paket Servisi Yapan Yerler

Yemeksepeti yakındaki paket servisi yapan yerleri görüntülemek için en iyi alternatif uygulamalardan biridir. Bu uygulamadan hem sipariş verebilir hem de menüleri görüntüleyebilirsiniz. Yemeksepeti uygulamasını ücretsiz bir şekilde uygulama mağazasından telefonunuza yükleyebilir ya da internet sitesinden kullanabilirsiniz. Ayrıca yeni kayıt yapanlara ve bazen de mevcut kullanıcılarına çeşitli indirim kodları vermektedir. Örneğin 50 TL ve üzeri siparişlerinize 15 TL indirim yapabiliyor. Bu durumda ise sadece 35 TL gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor.

  • Yemeksepeti uygulamasını yükle,
  • Uygulamaya giriş yap,
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra yakınlardaki paket servisi yapan yerleri görüntüleyebilirsiniz.

Yakınlardaki Paket Servisi Yapan Kafeler İstanbul

Yakınlardaki paket servisi yapan cafeler İstanbul ilinde de bu aramayı yapabilirsiniz. Ancak arama yapmadan önce arama yaptığınız uygulamada konumunuzun güncel olup olmadığına dikkat edin. Çünkü bazen bu güncelleme yapılamayabiliyor. Bu durumda ise gerekli güncellemeleri yapmak ya da Getir, Yemeksepeti gibi uygulamaları kullanarak sipariş oluşturmak olacak.

İstanbul gece paket servisi yapan lokantaları da yine bahsettiğimiz Yemeksepeti uygulamasından görüntüleyebilirsiniz. Çoğu işletme Yemeksepeti ile anlaşma yaptığından yakınlarda bir yer bulabilirsiniz.

Yakınlarda Paket Servis Yapan Restoranlar Ankara

Ankara yakınlarda paket servisi yapan restoranlar neresi diye merak ediyorsanız yine bahsettiğimiz gibi Google’da arama yapabilir ya da Yemeksepeti uygulamasından inceleyebilirsiniz. Yemek sepeti uygulaması çeşitli indirimler ve menü gibi seçenekler sunduğundan dolayı bu uygulamayı kesinlikle telefonunuzda bulundurmanızı öneririz.

Bu uygulamaya giriş yapıp adres bilgisini seçerek en yakında hangi restoranlar olduğunu ve menülerde hangi yemeklerin olduğunu inceleyebilirsiniz. Ayrıca gün içerisinde yani gece yarısı olmadan sipariş vermeyi düşünüyorsanız Getir uygulamasını da öneririz. Bu uygulamayı telefonunuza yükleyip, kısa sürede kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra yemek ya da market alışverişlerinizi bu uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Ödemeyi direkt olarak uygulamadan yaptığınız için kuryeye herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Getir uygulamasına kayıt olurken adres bilgilerinizi eksiksiz şekilde gererseniz siparişiniz gelirken adresten dolayı gecikme yaşamazsınız. Bu u Uygulamayı Google Play ve App Store’dan telefon ya da tabletinize yükleyebilirsiniz.

Restoran ve kafeler kademeli normalleşme kapsamında müşteri kabul ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından, Kovid-19 sürecinde, haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini paylaştı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıkladı

Bu kapsamda yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatlerinde belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00’e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.

İçişleri Bakanlığının kademeli normalleşme genelgesine göre yeme içme yerlerinin müşteri kabul etmeye tekrar başlaması ile ülke genelinde lokanta, kafe, çay bahçesi ve kahvehanelerde yoğunluk yaşandı.

Genelge kapsamında pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günlerinde 07.00-21.00 saatleri arasında masada servis yapabilecek olan işletmeler, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis yapabilecek.

İşletmeler pazar günleri ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir