Instagram video indir

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2022

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2022 ÇağrıMerkezin

Almanya Vizesi İçin Gerekli Olan Genel Belgeler

Almanya vizesi için gerekli evraklar, çalışan, şirket sahipleri, emekli, öğrenciler için gerekli belgeler. Schengen vizesi ile girilebilen Avrupa ülkeleri vize evrakları ve vize işlemlerinde kendi içinde küçük değişiklikler göstermektedir. Almanya, Fransa, İsviçre, İtalya, Hollanda Schengen ülkesi olmasına rağmen evrak ve prosedür de değişiklikler göstermekte olması sizi şaşırtmasın.  Eşsiz tarihi ve güzellikleriyle Berlin, Köln, Düseldorf, Frankfurt, Hamburg ve birçok güzel destinasyon sizi bekliyor. Almanya vize başvurusu belgelerinizi getirin ve vizenizi yarım asırlık tecrübemize ve sektör profesyoneli çalışanlarımıza teslim edin.

  • Pasaport
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
  • Almanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( Yeni Tarihli ve Anne Baba Bilgilerini de İçeren)
  • Gidiş-Dönüş Uçak Rezervasyonu ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Masraflarına Dair Belgeler ​
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi ( Tarafımızca Temin Edilmektedir.)
  • Mesleki Belgeler

Almanya Vize Kategorileri

Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre farklı vize türlerine başvurmalıdır. Almanya vizesi, ülkeye yapılacak seyahatlerin süresine göre de ayrı sınıflandırılmaktadır. Almanya Konsolosluğu tarafından uygulanan vize çeşitleri aşağıdaki gibidir;

Almanya Kısa Süreli (C Tipi) Vize

Almanya’ya, resmi, turistik, ticari, gelir getiren faaliyet, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma, konferansa katılma, spor veya kültürel etkinliğe katılmak amacıyla seyahat etmek isteyen kişileri kapsayan Schengen vizesi “C Tipi” vize kategorisine girmektedir.

Almanya Turistik Vizesi – Almanya Ticari Vizesi – Almanya Aile Ziyareti Vizesi bu kategoride yer almaktadırlar.

Almanya Uzun Süreli Ulusal (D Tipi) Vize

Almanya’da kesintisiz olarak 90 günden fazla konaklamak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) ikamet için verilen vize tipidir. Almanya Ulusal Vizesi (D Tipi vize) başvuruları yalnızca Almanya Konsolosluğu’na ve Almanya Büyükelçiliği’ne birebir başvuru yapılarak alınabilir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi – Almanya Çalışma Vizesi – Almanya Erasmus Vizesi bu kategoride yer almaktadırlar.

Almanya Transit Vize

Türkiye´den hareket edip Almanya üzerinden üçüncü bir ülkeye transit geçiş yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Havaalanı Transit Vize başvurusunda bulunmalıdır. A Tipi Vize sahipleri, havalimanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak suretiyle seyahat ederler.

Almanya Transit Vizesi

Transit seyahatler Frankfurt/Main ve Münih Havalimanlarında ve belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havalimanlarında mümkündür.

Almanya Vizesi Biyometri işlemi

Vize başvuruları esnasında parmak izi, biyometrik fotoğraf gibi verilerin alınması için uygulanan Biyometri İşlemi, 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Almanya vizesi için de uygulanmaktadır. Almanya vizesi başvurusunda bulunan kişiler, vize başvurularının bir parçası olarak Biyometri İşlemi (parmak izi taraması) yaptırmak zorundadırlar. Bu işlem kimlik sahteciliğinin engellenmesi amacıyla yapılmaktadır.

Biyometri işlemi ile ilgili önemli noktalar şunlardır;

  • 2 yaşın altındaki çocuklardan fiziksel olarak parmak izi almak mümkün olmadığı için biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.
  • Ülke ve Hükümet temsilcileri ve siyasi liderler Almanya’ya yaptıkları resmi ziyaretler için biyometri işlemine tabi tutulmazlar.
  • Biyometrik veriler 5 yıl boyunca geçerli kabul edilmekte ve saklanmaktadır. Dolayısıyla, son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almış ve bu işlem sırasında parmak izini vermiş kişiler biyometri işleminden muaf tutulmaktadırlar.
  • Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişiler, bu durumlarını destekleyen tıbbi bir rapor ibraz etmek şartıyla biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.
  • Biyometri işlemleri ile ilgili herhangi bir hata yaşanmaması için parmak izi tespitine giden kişilerin parmaklarında parmak izi tespitinin yapılmasına engel olacak, kesik, hasar ya da süs(kına) bulunmamalıdır.

Almanya Vize ücreti

Almanya Vize ücreti ve Almanya vize harç bedelleri Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmekte olup, seyahat amacı ve seyahatin süresine göre değişebilmektedir. Kısa süreli vize başvuruları ve uzun süreli (D vize – Ulusal Vize) taleplerinde ücretler farklılık gösterebilmektedir. Almanya vize ücreti için başvurudan önce Almanya Konsolosluğu ile iletişim kurulması tavsiye edilir çünkü Almanya vize ücretleri Konsolosluk yetkisi dahilinde güncellenmektedir. Bununla birlikte Almanya Konsolosluğunun, vize işlemleri için akredite ettiği kurumlar harç bedellerinin yanında vize koordinasyon ücretleri de almaktadırlar. Vize ücreti Euro karşılığı TL olarak nakit olarak ödenmektedir.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya vizesinin çıkış süresi Konsolosluğa bağlı birimler tarafından randevudan sonra ortalama 22 gün olarak belirtilmektedir. Bununla birlikte vizenin çıkış süresi Almanya Konsolosluğunun değerlendirme süresine bağlıdır. Ayrıca Almanya Konsolosluğunun kapalı olduğu günler ve resmi tatil günleri bu 22 günlük süreye dahil değildir. Almanya vize işlemlerinin kısa veya uzun sürede sonuçlanması Almanya Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Almanya vize işlemlerinize seyahatinize en fazla 3 en az 1 ay kala başlamanız tavsiye olunur.

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya vizesi, Almanya Konsolosluğu ile koordineli bir şekilde çalışmakta olan Almanya vize başvuru merkezlerine yapılan başvurularla alınabilecektir. Almanya Konsolosluğu, Almanya vize işlemlerinde vize uyum koşularının eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi koşulu ararken, eksiksiz bir şekilde vize müracaatında bulunulmalıdır.

Üçüncü Ülke Vatandaşları İçin Almanya Vizesi

Türkiye’de oturma izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Almanya vizesi başvurularını Türkiye’den yapabilmektedir. Bu kişiler Almanya vizesi başvurusu esnasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ibraz ettiği evraklara ek olarak Türkiye’de oturma izni olduğuna dair evraklarını ibraz etmelidir. Bu kişiler Türkçe bilmiyorsa işlemlerini bir tercüman refakatinde yapmalıdır. Almanya vizesi konusunda Irak ve Suriye vatandaşlarının Türkiye’den başvuru yapması ile ilgili bazı özel uygulamalar söz konusudur.

iDATA – Resmi İnternet Sitemize Hoş Geldiniz

iDATA, Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu ve Almanya Büyükelçilik/Konsolosluklarının vize başvuruları için resmi olarak yetkilendirdiği kurumdur. Almanya ve İtalya Vize başvuru işlemlerine ait tüm bilgilere ülke seçiminizi yaparak ulaşabilirsiniz.

Almanya Vize Başvurusu – Tüm Gerekenler – Visa Center

Almanya vize başvurularında öncelikle kişinin randevu alması gerekmektedir. Randevu işlemlerini ücretsiz bir şekilde internet sayfasından yapabilmektesiniz. Türkiye’de bulunan vatandaşların Almanya’ya çıkabilmek için vize başvurularında bulunması gerekmektedir. Vize başvuruları genellikle; 1. Aile ziyareti 2. Eğitim 3. Öğrenci 4. Turistik Ticari olmak üzere çeşitli amaçlar içerm…

Almanya’ya giriş ve vize işlemleri ile ilgili güncel …

A. Schengen Vizesi
Lütfen harici hizmet sağlayıcımız iDATA’nın Online Randevu Sistemi üzerinden randevu alınız. Önümüzdeki 3 hafta içinde Almanya’da acil bir randevuya katılma zorunluluğu kanıtlanabildiği takdirde (örn. mahkeme duruşmasına tanık olarak davet edilme gibi), Schengen vizesi başvurul…

iDATA

İTALYA SCHENGEN VİZE BAŞVURULARINDA ÖNCELİĞİNİZ VAR! Covid-19 kısıtlamaları sonrasında, öncelikli vize başvurusu için hemen resmi sıra numaranızı alın.Konsolosluklar tekrardan vize başvuruları kabul etmeye başladığında, başvuru kabulü yapmış olduğunuz online randevu kaydı sırasına göre gerçekleştirilecektir.

Vize – Almanya Dışişleri Bakanlığı

Almanya’ya seyahat edebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Alacağınız vizenin türü, Almanya’da kalacağınız süre ile doğru orantılıdır. Almanya’ya kısa süreli olarak mı, örneğin turist olarak mı …

Almanya Vize Başvurusu – Visa Centre Turkey

Almanya vize başvurunuz için gerekli ön işlemler tarafımızca hazırlanacak olup, iDATA kurumunun randevu sistemine girişinizin yapılması sağlanacaktır. Almanya vizesi başvuru sahiplerinin başvuru tarihi ve gidiş tarihi arasında 90 gün öncesinden başvurusunu gerçekleştirmeleri gerekir.

Almanya Vizesi Nasıl Alınır: 2022 Vize Ücreti Ne Kadar …

Almanya vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir: • Vize başvuru formu (Hem Türkçe hem de Almanca olacak şekilde iki dilde) • Vize talep dilekçesi. • Seyahat bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerliliği ve 2 boş sayfası olan pasaport. • 3,5*4,5 cm boyutlarında 2 adet ve son 3 ay içerisinde çekilmiş biometrik …

iDATA – Gerekli Evraklar

iDATA Ofislerinden Yapılabilecek Ulusal Vize Başvuruları için Önemli Bilgiler; Türkiye’deki Almanya Dış Temsilciliklerinden yapacağınız Ulusal vize başvurularınızı için (90 gün üzeri olan Çalışma, Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi, Staj, Dil Kursu) randevularınızı https://ulusalrandevu.idata.com.tr/tr adresindeki randevu sistemi üzerinden alabilirsiniz.

Almanya Vizesi – Vize Başvuru Merkezi

Almanya’ya vize almak isteyen kişiler başvurularını Almanya Konsolosluğu üzerinden gerçekleştirmeyecektir. Almanya Konsolosluğu tarafından anlaşılan başvuru merkezi ve başvuru merkezine akredite A tipi seyahat acenteleri üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Almanya Vize Başvuru Formu

Almanya Konsolosluğu ve Almanya Büyükelçiliği, Almanya vizesi ile ilgili başvuruları konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ve Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapılmalıdır. Almanya vizesi başvurusunda sunulacak en önemli belge Schengen Vizesi Başvuru formudur.

Almanya’ya giriş ve vize işlemleri ile ilgili güncel bilgilendirmeler

23 Ara 2021 … Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilcikleri için Almanya’ya giriş ve vize işlemlerine yönelik … Schengen vize başvuruları: Parmak izi kaydı.

Schengen-Vizesi – Almanya Dışişleri Bakanlığı

Başvurunuzu aşağıdaki üç aşamada hazırlayınız: 1.) Elektronik vize başvuru formumu doldurun. Alternatif vize başvuru formunun …

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2022

Pasaport · Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi · Vize Başvuru Formu ve Taahhütname · Almanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat …

Almanya Vize Rehberi: Almanya Vizesi Nasıl Alınır? | Pegasus

Almanya Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler · Pasaport (Pasaportların 10 yıldan eski olmaması, 2 sayfasının boş olması ve dönüş tarihi itibarıyla en az 6 ay …

Almanya Konsolosluğu – Almanya Vizesi

amaçlarla Almanya’ya seyahat etmek isteyen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya Ulusal vize başvurusunda bulunmakla mükelleftirler. Uzun süreli vize …

Vize Hizmetleri

Bunun için ticari nitelikteki görüşme sebebinizi Almanya’da ziyaret edeceğiniz … Vize başvuruları her hafta SALI ve PERŞEMBE günleri Alman Konsolosluğuna …

Schengen Vizesine Başvuru Şartları – Schengen Vizesi Bilgileri

Almanya Vize Başvurusunda en sık karşılaşılan maksatlar için gerekli ilave belgeler: Alman Turist Schengen Vizesi ilave şartları: Aile üyesinin veya sponsorun …

Almanya Vizesi için Yeni Başvuru Süreci – ATSO

Schengen vizesi biyometri (parmak izi ve fotoğraf) uygulaması hakkındaki bilgilendirme aşağıdaki dosyada yer almaktadır. iData Antalya (Almanya vize başvurusu).

Almanya Vizesi – Vize Merkezi

Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yılda alınan tüm vize sayfalarının fotokopileri eklenmelidir. Başvuru dosyasında, varsa başvurana ait eski pasaportlar da …

Almanya Vize Başvuru, Ankara – Eagvs

Almanya vize başvurusu için pasaportunuzun kullanılabilir en az iki adet boş sayfası bulunmalı. Son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş, vizenin bitiş tarihinden en …

Almanya Vize Başvuru İşlemleri. Gerekli Evrak ve…

Reklam · Almanya Vize Başvuru Ve Randevu İşlemleri İçin Hemen Ara Bilgi Al

Almanya Vize Başvuru Ve Randevu. Kolay Vize İşlemleri

Reklam · Almanya Vize Başvuru Ve Randevu İşlemleri İçin Hemen Arayın Bilgi Alın

Almanya’ya Giriş ve Vize İşlemleri ile İlgili Güncel…

Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilcikleri için Almanya’ya giriş ve vize işlemlerine yönelik hâlihazırda geçerli olan özel koşulları lütfen dikkate alınız

Almanya Vizesi Nasıl Alınır 2021? – Yedi Vize

15.2.13 Almanya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
15.2.14 Almanya Vize Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
15.2.15 Almanya Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur 2021?

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? Gerekli Evraklar…

Aynı zamanda vize başvurusu için gerekli olan tüm belgeleri başvuru öncesi eksiksiz bir şekilde tamamlamalısınız. Almanya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir