Kredi Faiz Oranları – Kredi Hesaplama Aracı 2021
Tüketici kredisi veya bireysel ihtiyaç kredisi olarak da bilinen ihtiyaç kredisi, esnek kredi ödeme planı ile ihtiyacınız olan paraya en ucuz şekilde ulaşabilmenizi sağlayan İş Bankası İhtiyaç kredisi ile ulaşabilirsiniz.
İhtiyaç kredinizi kullanabileceğiniz alanlar;
- Elektronik,
- Beyaz Eşya,
- Eğitim gibi
farklı alanlarda ihtiyacınız olan nakde kolayca ulaşmak için kullanabilirsiniz.
İş Bankası ihtiyaç kredisi geri ödemelerinizi bütçenizi yormadan planlayabilmenize de yardımcı olur.
İhtiyaç kredinizi size özel* belirlenen ihtiyaç kredisi faiz oranıyla dilerseniz aylık eşit taksitlerle, dilerseniz kişiye özel esnek taksitli** ödeme planıyla kullanabilirsiniz.
Üstelik, Anında Kredi’ye başvururken dilerseniz ilk taksitinizi krediyi kullandığınız tarihten 3 ay sonra olacak şekilde belirleyebilir ve kredinizi eşit taksitlerle geri ödeyebilirsiniz. 90 güne varan ödemesiz dönemli Anında Kredi’ye İşCep veya İnternet Şubesi’nden başvuru yapabilirsiniz. 90 güne varan ödemesiz dönem seçimi Bankamatiklerden yapılan Anında Kredi başvurularında geçerli değildir.
İş Bankası İhtiyaç Kredisi Hesaplama Aracı Nasıl Kullanılır?
İhtiyacınız olan kredi tutarı ve vade bilgilerini girdikten sonra Hesapla butona tıklamanız durumunda Geri Ödenecek Toplam Tutar, taksit tutarı ve örnek ödeme planınıza ulaşabilirsiniz.
Her türlü bireysel ihtiyaçlarınızda kullanabileceğiniz İhtiyaç kredisi hesaplamanızı aylık eşit taksitlerle yapabilir ve kredinizi kullanabilirsiniz.
İş bankası müşteri hizmetlerine direk bağlanma için buradaki konuya göz atabilirsiniz.
İş Bankası İhtiyaç Kredisi başvurusu nasıl yapılır?
İşCep ile ihtiyaç kredi başvurusu
- İşCep uygulamasına girip “Krediler” > “Kredi Başvurusu Yap” > “Anında Kredi” veya
- “Başvurular” > “Kredi” > “Anında Kredi” adımları takip edilerek
Türkiye İş Bankası İnternet Şubesi’nden ihtiyaç kredi başvurusu
İş Bankası İnternet Bankacılığı ile 7/24 ödemelerinizi takip edebilir, avantajlı fiyat ve oranlarla işlemlerinizi hızlı ve kolay gerçekleştirebilirsiniz.
İş bankası İnternet Şubesi Bireysel giriş adresi: https://www.isbank.com.tr/online-bireysel-internet-subesi
- “Kredilerim” > “Anında Kredi” veya
- “Başvuru-Ürünler” > “Anında Kredi Başvuru” adımları takip edilerek
- Bulunduğunuz sayfada sağ üst köşede yer alan “Hemen Başvur” butonu tıklanarak
- isbank.com.tr üzerinden ihtiyaç kredisi başvurunuzu buradan yapabilirsiniz.
İş Bankası Bankamatikten ihtiyaç kredisi başvurusu
- Kartlı İşlem menüsünden “Diğer İşlemler” > “Başvurular” > “Anında Kredi” veya
- Kartsız İşlem menüsünden “Başvurular” > “İhtiyaç Kredisi” adımları takip edilerek,
SMS ile İhtiyaç Kredisi başvurusu
- NAKİT, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, AYLIK GELİR aralarında boşluk bırakılarak yazılıp 4402’ye gönderilerek,
Telefon Şubesi’nden ihtiyaç kredisi başvurusu;
- 0 850 724 0 724 Telefon Şubesi aranarak hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.
50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaçlarınız için dijital temas noktalarından yapacağınız başvurunuzun onaylanması halinde, talep ettiğiniz kredi tutarı o an hesabınıza aktarılacaktır. 7/24 kredi kullanım kolaylığı sunan “Anında Kredi” ile ilgili tüm detayları inceleyebilirsiniz.
isbank.com.tr’den, Telefon Şubesi’nden ve İş Bankası Şubelerinden yapılan başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda;
İşCep’ten veya İnternet Şubesi’nden “Krediler” > “Kredim Hazır” menüsü aracılığıyla sözleşmenizi onaylayıp kredinizi o an hesabınıza aktarabilirsiniz.
İhtiyaç kredisi taksitleriniz, taksit tarihinde hesabınızda yeterli tutar bulunması durumunda otomatik olarak tahsil edilir. Kredi taksitlerinizi İşCep, İnternet Şubesi veya Bankamatikler aracılığı ile de kolayca ödeyebilirsiniz.
Bireysel İhtiyaç Kredisi için Talep Edilebilecek Belgeler
Başvuru sahibi ve kefiller için
- Başvuru Formu
- Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi aslı ve fotokopisi
- Gelir durumunuzu gösterir belge
İş Bankası İnternet Bireysel Şubesi
İş bankası anında şifre almak için: https://www.isbank.com.tr/online-bireysel-internet-subesi
İş Bankası İnternet Şubesi’nde 7 gün 24 saat geniş işlem seçeneklerinden yararlanabilir, ödemelerinizi takip edebilir, avantajlı fiyat ve oranlarla işlemlerinizi dilediğiniz yerde hızlı ve kolay gerçekleştirebilirsiniz.
- Müşteri numaramı nasıl öğrenebilirim?
Müşteri numaranızı bilmiyor veya hatırlamıyorsanız, Bankamatik Kartı’nız üzerinde ve kredi kartı ekstrelerinizde görebilir, ayrıca Telefon Şubesi’ni arayarak ulaşacağınız müşteri temsilcisinden de öğrenebilirsiniz.
Eğer İş Bankası müşterisi değilseniz, hemen müşterimiz olmak için Müşteri Ol butonuna tıklayabilir veya çalışmak istediğiniz İş Bankası Şubesi’ne kimliğiniz ile şahsen başvurabilirsiniz. Başvurunuz sonucunda tüm Dijital Bankacılık işlemlerinde kullanabileceğiniz müşteri numaranız belirlenecektir. - Bankamatik ya da Kredi Kartı numarası ile internet şubesine giriş yapabilir miyim?
Bankamatik Kartı’nız ya da kredi kartınız üzerinde yazılı olan 16 haneli kart numaranızı kullanarak İnternet Şubesi’ne giriş yapabilirsiniz.
Henüz bir Bankamatik Kartı’nız yoksa kart başvurunuzu bireysel İnternet Şube’sinden, Bankamatiklerden kartsız olarak, Telefon Şubesi’nden ya da size en yakın Şube’den yapabilirsiniz.
Maximum Kart ya da Maximiles Kart’ınız yoksa kart başvurunuzu www.isbank.com.tr’den, tüm Dijital Bankacılık temas noktalarımızdan ya da size en yakın İş Bankası Şube’sinden yapabilirsiniz.
İş Bankası Mobil Şifre İşlemleri
1. İşCep’i İndir
İşCep uygulamasını App Store/Google Play Store’dan ya da telefonunuzun tarayıcısına www.isbank.com.tr/indir yazarak cep telefonunuza indirebilirsiniz. İşCep yüklenebilmesi için telefonunuzun IOS 11 veya Android 5.0 ve üzeri sürüme sahip olması gerekmektedir.
iOS uyumlu telefonuma İşCep’i nasıl indirebilirim?
Android uyumlu telefonuma İşCep’i nasıl indirebilirim?
2. Şifre Al
İşCep uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra ekranda bulunan “Yeni Şifre Alın”a tıklayarak, www.isbank.com.tr deki Anında Şifre‘ye tıklayarak müşteri şifrenizi oluşturabilirsiniz.
iOS uyumlu telefonumla nasıl şifre alabilirim?
Android uyumlu telefonumla nasıl şifre alabilirim?
Cep Anahtar Aktive Et
Cep Anahtar, bir ileri güvenlik aracı olup mobil cihazlarda çalışan ve “Tek Kullanımlık Şifre” üreten ücretsiz bir uygulamamızdır. İleri güvenlik aracı olan Cep Anahtarınızı; İnternet Şubesi, Telefon Şubesi ve İşCep’te kullanabilirsiniz.
İş Bankası Mobil Şube Şifre Alma Nasıl Yapılır
Uygulamayı açtıktan sonra “Bireysel Giriş” ve “Ticari Giriş” seçeneklerinden birini seçmeniz gerekiyor. Açılan sayfanın en altında “İşCep’te yeni misiniz?” sorusu karşınıza çıkacaktır. Bu sorunun altındaki “Şifre Oluşturun” seçeneğine tıklayın.
Tüketici Destek Kredisi
Tüketici Destek Kredisi Özellikleri Nelerdir?
Şehir belediye sınırları içinde kalan, tapuya müstakilen veya kat mülkiyeti esasına göre tescilli veya müstakil veya kat irtifakına göre tescil edilmekle birlikte iskan raporu veya iskan raporunun gecikmesi halinde yetkili belediyenin iskana elverişli olduğuna ilişkin yazısı olan ipotek konulacak mevcut konutun ekspertiz değerinin en fazla %50’si tutarında, Tüketici Destek Kredisi kullandırılmaktadır. 06.03.2007 tarihinden sonra müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılacak Tüketici Destek Kredileri BSMV’den muaftır.
Konut tadilatı haricinde kullanılan Tüketici Destek Kredileri için KKDF muafiyeti söz konusu olmayacaktır (halen KKDF %15). 5582 sayılı Kanuna göre, müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılan Tüketici Destek Kredileri (mortgage) de İpotekli Konut Finansman Sistemi kapsamındadır.
Tüketici Destek Kredisi müşterilerimizin mevcut konutlarının ipoteği karşılığında kullandırılmaktadır. İş yerleri ipoteği ile kredi kullandırılmamakta, müşterilerimizin mesken amaçlı kullanılan konutlarının ipotek edilmesi tercih edilmektedir. Arsa ipoteği mukabili kredi kullandırılamamaktadır. İpotek alınacak konut üzerinde 1. derece 1. sıradan ipotek tesis edilmektedir.
Tüketici Destek Kredisi Başvurusu için Gerekenler
Bireysel kredi başvurusu yaparken istenecek temel belgeler
(Başvuru sahibi ve kefiller için):
Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi,
Gelir durumunuzu gösterir belge.
Tüketici Destek Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Size en yakın şubemizden Tüketici Destek Kredisi için başvuruda bulunabilirsiniz.
Tüketici Destek Kredisi Faiz Oranları
Tüketici kredisi özellikleri ile öne çıkan ve tamamlayıcı konut kredileri içerisinde yer alan Tüketici Destek Kredisi’nden değişken faiz oranları ve 60 aya kadar vade olanakları ile yararlanabilir, nakit ihtiyaçlarınızı pratik bir şekilde karşılayabilirsiniz.
Arsa Kredisi
Arsa Kredisi Özellikleri Nelerdir?
Satın alacağınız arsanın acil satış değerinin en fazla %50’sine kadar kredi kullanabilirsiniz.
Arsa Kredisi Başvurusu için Gerekenler
Arsa kredisi kullandırım oranı, acil satış değeri üzerinden belirlenir. Acil satış değerinin %50’sine kadar arsa kredisi çekebilmek mümkündür. Örneğin; acil satış değeri 100.000 TL olarak belirlenen bir arsa için 50.000 TL’ye kadar kredi kullanabilirsiniz.
Başvuru sahibi ve kefiller için gerekli belgeler
Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi,
Gelir durumunuzu gösterir belge,
Tapu belgesinin fotokopisi,
İpotek tesis edilecek arsa üzerinde (ipotek, rehin, vs.) bulunup bulunmadığını gösterir Tapu Dairesi yazısı.
Arsa Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Arsa kredisine başvurmak ve kredi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için sizi en yakın şubemize bekliyoruz.
Arsa Kredisi Faiz Oran/urun-ve-hizmet-ucretleriları
Satın almayı düşündüğünüz arsanın acil satış değerinin azami %50’sine kadar ve maksimum 60 ay vade ile arsa kredisi çekebilirsiniz.
2/B Arazi Kredisi
2/B tasarısı olarak bilinen 6292 sayılı kanun kapsamında satılan arazilerin hak sahipleri, söz konusu arazilere 120 aya kadar varan uzun dönemli vade olanakları ve bütçe dostu taksit imkânları ile kolayca sahip olabilirler. Bir yandan peşin ödemede sağlanan %60’a varan indirimden yararlanabilir, diğer yandan yüksek dönemsel ödemelerle bütçenizi yormadan finansman sağlayabilirsiniz. Hak sahibi olarak krediye konu taşınmazın ipoteği ile 2/B kredisi kullanma olanaklarından çok yönlü bir şekilde faydalanabilirsiniz.
*%60’lık oran, kamuoyunda 2/B yasası olarak da bilinen 6292 sayılı Kanun’a ilişkin 4 Şubat 2013 tarih, 28549 sayılı Resmi Gazete’deki değişiklik çerçevesinde duyurulan, hak sahiplerinin arazilerinin satışında, 400 metrekareye kadar olan kısım için rayiç bedelin %50’sinin esas alınacağı ve 6292 sayılı Kanun’un satış bedelini peşin ödeyecek hak sahiplerine %20’lik ek indirim uygulanacağı yönündeki düzenleme esas alınarak hesaplanmıştır.
2/B Arazi Kredisi Başvurusu için Gerekenler
2/B kredisinden faydalanarak arazilerine sahip olmak isteyen hak sahiplerinin; başvuru ücretini yatırdığını belgeleyen dekont, hak sahipliğini belgeleyen yazılı resmi tebligat metni ve Nakit Kredi için gerekli diğer temel başvuru belgeleri ile İş Bankası şubelerine başvurması yeterlidir.
Arsa Kredisi Özellikleri & Arsa Kredisi Başvurusu için Gerekli Temel Belgeler
2/B Arazi Kredisi başvurusu için gereken temel belgeler (Başvuru sahibi ve kefiller için):
Başvuru Formu
Nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi,
Gelir durumunuzu gösterir belge,
Başvuru ücretinin yatırıldığını belgeleyen dekont,
Hak sahibi olunduğunu ve tapu devrinin gerçekleşmesi için ödenmesi gereken tutarı belirten yazılı tebligatın yapılmış olduğu belge.
2/B Arazi Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
2/B Arazi Kredisi için size en yakın şubemizden başvuruda bulunabilirsiniz.
Yat Kredisi
Tekne Kredisi Nedir?
Yat veya tekne kredisi, yat/tekne satın almak için nakit karşılığı veya müşterinin mevcut konutu üzerine ipotek tesis edilerek kullandırılan bir tür bireysel kredidir. Yat/tekne kredisi, belirli bir teminat karşılığında orta veya uzun vadeli olarak çekilebilir. Tekne kredisi olarak da bilinen yat kredisi, hem sıfır hem de ikinci el tekne ya da yat alımları için kullanılabilir.
Yat Kredisi Özellikleri Nelerdir?
Ülkemizin doğa harikası koylar ile çevrili olması, Avrupa ülkelerine kolay erişim, marina sayısının ve hizmet olanaklarının gelişimi gibi hususlar, yat ve tekne kullanımını olumlu yönde etkilemektedir. İhtiyaçlarınıza uygun bir tekne veya yat ile denizde hoş vakit geçirebilir, yaz dönemini çok daha keyifli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Yat/tekne satın alırken karşınıza çok sayıda seçenek çıkar. Sıfır tekne alımlarında cazip indirimler ve promosyonlar söz konusu olabilir. Kredi ile sıfır yat ya da tekne alırken üretici, aracı ya da satıcı firmadan alınmış bir proforma fatura da talep edilebilir. İkinci el tekne ve yat alımlarında da uygun fiyatlardan yararlanabilmek mümkün olur. İkinci el yat ya da tekne satın almayı planlıyorsanız Deniz Ticaret Odası tarafından görevlendirilmiş bir bilirkişi raporuna ihtiyacınız olabilir.
Yat Kredisi Başvurusu için Gerekenler
Başvuru için gerekli temel belgeler
(Başvuru sahibi ve kefiller için):
Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi
Gelir durumunuzu gösterir belge.
Yat Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Uzun zamandır hayalini kurduğunuz deniz aracına İş Bankası’nın avantajlı ödeme koşulları ile sahip olabilirsiniz. Nakit blokaj ya da gayrimenkul ipoteği ile kullanabileceğiniz Yat Kredisi için şubenize uğrayarak başvuruda bulunabilirsiniz.
Çevreci Kredi
Yapı izolasyonu, beyaz eşya dönüşümü ve ısı koruma gibi alanlarda çevreci çözümler sunan kredi sayesinde, evinizi ya da binanızı daha ekonomik şekilde iklimlendirebilirsiniz. Eski beyaz eşyalarınızı yenileyerek hem çevreye hem de bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.
Çevreci Kredi Nerelerde Kullanılabilir?
İkamet edilen binanın zemin, duvar ve tavanının ısı ve/veya su yalıtımı,
İkamet edilen hanenin pencerelerinin iki camlı ya da üç camlı sistemlerle değiştirilmesi,
İkamet edilen hanede doğalgaz dönüşümünün gerçekleştirilmesi, ikamet edilen binanın merkezi ısıtma sistemine geçirilmesi,
Mevcut ısıtma/soğutma sistemlerinin daha yeni ve enerji verimliliği yüksek olanlarla değiştirilmesi (buhar kazanı, radyatör, tesisat, ısı paylaşım sistemleri vs.),
Güneş enerjisi ile ısıtma ve sıcak su sağlayan sistemlerin adaptasyonu (sisteme dair her eleman – paneller, kazanlar, tesisat ve radyatörler vs.),
Enerji verimliliği yüksek (A sınıfı ya da daha verimli olan A+, A++, A+++) dayanıklı tüketim mallarının (fırın, buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi, klima, kombi gibi beyaz eşyalar) satın almasına yönelik harcamalarını gösterir proforma fatura veya kredi kullandırım tarihinden en fazla bir hafta önce düzenlenmiş asıl fatura ile en yakın şubemize başvurulması yeterlidir.
Ayrıca, kredilendirme tutarı; söz konusu işin proje, ürün ve/veya sarf malzemesi ve uygulama giderlerini kapsayabilecek, site veya apartmanlarda yapılacak toplu yenileme projeleri de her bir kat maliki için ayrı ayrı olmak üzere kredilendirilebilecektir.
Çevreci Kredisi Başvurusu için Gerekenler
Başvuru sahibi ve kefiller için gerekli belgeler:
Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi,
Gelir durumunuzu gösterir belge.
Hizmet veya mal henüz satın alınmamışsa, proforma fatura
Hizmet veya mal satın alınmışsa, kredi kullandırım tarihinden en fazla bir hafta önce düzenlenmiş asıl fatura
Satın alınacak dayanıklı tüketim mallarının yüksek enerji verimli sınıfa (A, A+, A++, A+++) dahil olduğunun proforma fatura veya asıl fatura üzerinde belirtilmesi, ürünün garanti belgesi ile birlikte gelen “Enerji Verimliliği Etiketi” üzerindeki bilgilerle doğrulanması gerekmektedir.
Çevreci Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yukarıda yer alan belgeler ile size en yakın şubemizden başvuruda bulunabilirsiniz.