Türkiye İş Bankası Müşteri Hizmetleri
İş Bankası Müşteri Hizmetleri telefon numarası
Türkiye iş bankası müşteri hizmetlerine, Türkiye’den ve K.K.T.C.’den ‘ü arayarak, yurt dışından ise ’ü arayarak ulaşabilirsiniz.
İş bankası müşteri hizmetleri telefon şubesi sadece telefon tuşlarını kullanarak ya da müşteri temsilcisine ulaşarak Bankacılık İşlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz Dijital Bankacılık kanalıdır.
İş Bankası Telefon bankacılığı ile sistemi tanıtma
Telefon Şubemizde kendinizi sisteme tanıtma işlemini 3 şekilde yapabilirsiniz:
- Müşteri Numaranızı, Müşteri Şifrenizi veya Ticari Şifrenizi ve cep telefonunuza gönderilen mobil onay kodunu tuşlayarak,
- 16 haneli Bankamatik Kartı numaranızı, kart şifrenizi ve cep telefonunuza gönderilen mobil onay kodunu tuşlayarak,
- 16 haneli Kredi Kartı numaranızı, kart şifrenizi ve cep telefonunuza gönderilen mobil onay kodunu tuşlayarak.
İş Bankası Online Hizmetler Şifre Belirleme
Şifre Belirleme
Müşteri Şifreniz/Ticari Şifreniz yoksa veya unuttuysanız, şifrenizi;
- Telefon Şubemizdeki menülerden sırasıyla 4-1 tuşlayarak,
- Bankamatiklerimizden,
- www.isbank.com.tr‘de “Anında Şifre” uygulamasından,
- İşCep’ten Yeni Şifre Alın’a tıklayarak,
- Şubelerimizden Geçici Müşteri Şifresi* / Geçici Ticari Şifre** alarak
belirleyebilirsiniz.
Kayıp / Çalıntı Kart ve Şüpheli İşlem Bildirimi
0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden 1’i tuşlayarak bağlanacağınız müşteri temsilcimiz ile kartınızı güvence altına aldırabilir, şüpheli işlem bildiriminde bulunabilirsiniz.
İş Bankası Müşteri Hizmetleri İletişim
Türkiye’nin en önemli ve en büyük bankaları arasında olan İş Bankası ile işlem yapacağınız zaman Türkiye İş Bankası iletişim numarasını tuşlayabilirsiniz. 444’lü telefon numarası yerine Türkiye İş Bankası müşteri temsilcisini arayarak görüşmelerinizi yapabilirsiniz. Telefon bankacılığı hizmetleri sayesinde şubelerden gerçekleştirebileceğiniz işlemleri yapabilirsiniz.
İş bankası hakkındaki tüm ürün ve hizmetlerine ilişkin görüş, öneri ve şikayetler için kullanabileceğiniz iletişim yöntemleri;
- İletişim Formunu doldurarak internetten,
- 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi arayarak,
- İş Bankası şubeleri aracılığıyla,
- Genel Müdürlüğe aşağıda belirtilen posta adresine yazılı olarak
- iletebilirsiniz.
Şirket Ünvanı: T. İş Bankası A.Ş.
Genel Müdürlük Adresi: İş Kuleleri 34330 Levent Beşiktaş-İstanbul
E-Mail Adresi:İletişim Formu
Telefon: 0850 724 0 724
Tebligata elverişli KEP adresi: isbankasi@hs02.kep.tr
Mersis Numarası: 0481005859000909
Yer Sağlayıcı
Türkiye İş Bankası A.Ş. (Yer Sağlayıcı Belge No:944)
Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti
Bireysel Müşteri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğ
TBB Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Başvuru Formu
TBB Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Bilgi Broşürü
Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Uygulaması’na www.turkiye.gov.tr adresindeki ‘’ e-Devlet Kapısı’’ uygulamasında yer alan ‘’ E-Hizmetler’’ alanından ulaşılabilmektedir.
Yetkili Denetim Organı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)
Posta Adresi: Büyükdere Caddesi No:106 Şerbetçi İş Merkezi Esentepe Şişli/İstanbul Telefon: (212) 214 50 00Faks: (212) 216 09 92Web Adresi:www.bddk.org.tr
İş Bankası Çağrı Merkezi Numarası
Türkiye İş Bankası çağrı merkezine bağlanmak için 0850 724 0 724 numarasını kullanabilirsiniz. Müşteri temsilcileriyle hızlı bir şekilde iletişime geçebilmek için sırasıyla 5-9-5-2 numaralarını tuşlayabilirsiniz.
Kısayol tuşlarını kullandıktan sonra menüler arasında uzun süre boyunca gezinmeden doğrudan operatöre bağlanabilirsiniz. Operatörler 7 gün 24 saat boyunca İş Bankası ile ilgili yaşadığınız sorunları çözebilmek için sizlere hizmet vermektedir.
İş Bankası müşteri temsilcileri direk bağlanma için yukarıdaki adımları takip ederek şubelerde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz farklı işlemleri yapabilir, internet bankacılığı ile ilgili şifre işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve daha pek çok farklı işlemi yapabilirsiniz.
İş Bankası iletişim ve çağrı merkezi: 0850 724 0 724
İş Bankası Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma
İş Bankası müşteri hizmetleriyle sizlere destek verirken aynı zamanda sosyal medya kanalları üzerinden de hizmet vermeye devam eden İş Bankası, internet üzerinden gelen geri dönüşleri hızlı bir şekilde değerlendirme altına almaktadır.
Sizlerden gelen geri dönüşler sayesinde hizmet kalitesini her geçen gün geliştirmeye devam eden İş Bankası, sosyal medya platformları üzerinden yaptığınız yorumlara da hızlı bir şekilde değerlendirmektedir.
Çağrı merkezi üzerinden sorunlarınızı çözemediyseniz veya alternatif kanallar arıyorsanız sosyal medya kanallarını da kullanabilirsiniz. Resmi internet sitesi, sosyal medya kanalları, e-posta adresi ve çağrı merkezi üzerinden müşterilerine kesintisiz hizmet vermeyi hedefleyen İş Bankası, aktif bir şekilde tüm bütün iletişim kanallarını değerlendirme altında tutmaktadır. Müşteri temsilcileri ile iletişim kurabilmek için isterseniz İş Bankası iletişim formunu da kullanabilirsiniz. İletişim formu üzerinden iletişime geçebilmek için gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde girmeniz yeterli olacaktır. Böylelikle müşteri hizmetlerine istediğiniz mesajı iletebilir ve sizlerle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.
Telefon Şubesi ile yapabileceğiniz işlem listesi
İş bankası telefon bankacılığı ile yapabileceğiniz işlem listesi aşağıdaki resimde belirtilmiştir. Resmin tam haline buradan ulaşabilirsiniz.
İş Bankası İletişim E-Posta Adresi ve Sosyal Medya Adresleri
İŞ BANKASI Facebook
İŞ BANKASI Twitter
İŞ BANKASI Instagram
İş Bankası e-mail adresi: isbankasi@hs02.kep.tr
İş Bankası İnternet Bankacılığı
İş Bankası İnternet Bankacılığı site adresi: https://www.isbank.com.tr/Internet/
İş Bankası Ticari işlemler internet bankacılığı adresi: https://www.isbank.com.tr/TicariInternet/Transactions/Login/FirstLogin.aspx
İş Bankası’nın mobil ve internet bankacılığı seçenekleri sayesinde birçok bankacılık işlemi bankaya gitmeden gerçekleştirilebiliyor. Atm sırasında beklemeniz dahi gerekmeden işlemlerinizi halledebiliyorsunuz.
İş Bankası internet bankacılığı ve İş Bankası mobil şubesi hizmetlerinden yararlanırken güvenlik gereği şifre kullanmanız gerekiyor. Bu şifrenin de yine güvenlik gerekçesi ile belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekiyor. Peki şifrenizi unuttuysanız veya yeni bir şifre alacaksanız nasıl bir yol izlemelisiniz?
İş bankası internet bankacılığı şifre alma ve iş bankası mobil şubesi şifre alma yöntemleri aşağıdaki başlıklarda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.
İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır
Isbankasi.com.tr adresine girdikten sonra sağ üstte bireysel ve ticari seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçeneklerin altındaki “Anında Şifre” seçeneğine tıklayıp aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Açılan sekmeden bireysel veya ticari seçeneklerinden birini seçmelisiniz. Sayfanın başında Müşteri Numaranız / TCKN / YKN yazan bir kutucuk sizi karşılayacaktır. Buraya TC. Kimlik numaranızı, müşteri numaranızı veya yabancı kimlik numaranızı girmelisiniz. Daha sonra sırasıyla cep telefonu numaranızı ve karşınıza çıkan güvenlik kodunu da girmelisiniz. Güvenlik kodunu da girdikten sonra telefonunuza mobil onay kodu adında bir numara gönderilecektir. Mobil onay kodunu kutucuğa girdikten sonra açılan sayfada bankada kayıtlı doğum tarihi bilginizi girmeniz bekleniyor. Bu adımdan sonra istediğiniz şifreyi belirleyebilirsiniz. Şifreyi yanlış girme ihtimaline karşı iki kez aynı şifreyi girmeniz gerekiyor. Şifrenizi belirledikten sonra şifreyi kaç ayda bir değiştirmek istediğiniz de sorulacaktır. “Yenileme periyodu” başlığı altındaki 1 ay, 3 y ve 6 ay seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.
İkinci bir seçenek olarak isbankasi.com.tr’ye girdikten sonra açılan ilk sayfada ticari ve bireysel seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Açılan pencerede Şifremi unuttum/ Şifrem yok seçeneklerinden birine tıklayarak da aynı yolu takip edebilirsiniz.
İş Bankası Mobil Şube Şifre Alma Nasıl Yapılır
Öncelikle akıllı telefonunuzda Google Play Store veya App Store üzerinden İşCep mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Android işletim sistemine sahip telefonlarda Google Play Store, IOS işletim sistemine sahip telefonlarda ise App Store üzerinden indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Uygulamayı açtıktan sonra “Bireysel Giriş” ve “Ticari Giriş” seçeneklerinden birini seçmeniz gerekiyor. Açılan sayfanın en altında “İşCep’te yeni misiniz?” sorusu karşınıza çıkacaktır. Bu sorunun altındaki “Şifre Oluşturun” seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada Müşteri Numarası/ TCKN-YKN yazan kısma bu seçeneklerden birini girmelisiniz. Daha sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Telefon numaranıza mobil onay kodu isimli bir numara gönderilecektir. Mobil onay kodunu girdikten sonra açılacak sayfada doğum tarihinizi seçmeniz istenecektir. Bu adımdan sonra yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Tedbir amaçlı şifreyi iki kez yazmanız gerekiyor. Bu adımdan sonra ise şifrenizi kaç ayda bir değiştirmek istediğinizi seçmelisiniz.
Şifrenizi Belirlerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Şifreniz;
- 6 haneli olmalı ve rakamlardan oluşmalıdır.
- 0 ile başlamamalı ve doğum yılınızı içermemelidir.
- Birbirini tekrar eden ve ardışık sayılardan oluşmamalıdır.
- Son şifrenizden farklı olmalıdır.
İş bankası müşteri numarasını nasıl öğrenebilirim?
Müşteri numaranızı bilmiyor veya hatırlamıyorsanız, Bankamatik Kartı’nız üzerinde ve kredi kartı ekstrelerinizde görebilir, ayrıca Telefon Şubesi’ni arayarak ulaşacağınız müşteri temsilcisinden de öğrenebilirsiniz.
Eğer İş Bankası müşterisi değilseniz, hemen müşterimiz olmak için Müşteri Ol butonuna tıklayabilir veya çalışmak istediğiniz İş Bankası Şubesi’ne kimliğiniz ile şahsen başvurabilirsiniz. Başvurunuz sonucunda tüm Dijital Bankacılık işlemlerinde kullanabileceğiniz müşteri numaranız belirlenecektir.
Bankamatik ya da Kredi Kartı numarası ile internet şubesine giriş yapabilir miyim?
Bankamatik Kartı’nız ya da kredi kartınız üzerinde yazılı olan 16 haneli kart numaranızı kullanarak İnternet Şubesi’ne giriş yapabilirsiniz.
Henüz bir Bankamatik Kartı’nız yoksa kart başvurunuzu bireysel İnternet Şube’sinden, Bankamatiklerden kartsız olarak, Telefon Şubesi’nden ya da size en yakın Şube’den yapabilirsiniz.
Maximum Kart ya da Maximiles Kart’ınız yoksa kart başvurunuzu www.isbank.com.tr’den, tüm Dijital Bankacılık temas noktalarımızdan ya da size en yakın İş Bankası Şube’sinden yapabilirsiniz.
Müşteri şifresini nerelerden alabilirim?
Müşteri Şifreniz yoksa veya unuttuysanız, şifrenizi,
* Anında Şifre uygulaması ile,
* Bankamatiklerden,
* Telefon Şubesi’nden veya
* İş Bankası Şube’lerinden Geçici Müşteri Şifresi* alarak
belirleyebilirsiniz. En yakın Şube ve Bankamatiklerimiz için tıklayınız.
*Geçici Müşteri Şifrenizi aldıktan sonraki 5 gün içinde İnternet Şubesi’ne giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet Şubesi’ne ilk girişinizde sizden kalıcı Müşteri Şifrenizi belirlemeniz istenecektir. 5 gün içinde İnternet Şubesi’ne giriş yapmazsanız, Geçici Müşteri Şifresi geçerliliğini kaybedecektir.
Tek Kullanımlık Şifre ve Cep Anahtar nedir?
Tek kullanımlık Şifre, Cep Anahtar aracılığı ile üretilen 8 haneli bir şifredir.
Cep Anahtar, mobil bankacılık uygulamamız olan İşCep’in içerisinde yer almaktadır. İşCep telefonunuzda yüklü değil ise telefonunuzun tarayıcısına www.isbank.com.tr/indir yazarak yükleyebilirsiniz. Yükleme işleminden sonra Cep Anahtar’ı kullanabilmeniz için aktivasyon işlemi yapmanız gerekmektedir.
Cep Anahtar ile ilgili detaylı bilgi
Cep telefonuma mobil onay kodu gelmiyor. Ne yapmalıyım?
SIM kart değişikliği yapmanız ya da cep telefonu numaranızı farklı bir GSM operatörüne taşımanız durumunda mobil onay kodunun gönderilmesi engellenmektedir.. Mobil onay kodu blokesini ;
Bankamızda kayıtlı cep numaranızdan 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi arayarak
Telefon Şubesinde kredi kartı numarası / müşteri numarası ve şifresi ile
Bankamatiklerimizde ” Daha Fazlası > Dijital Bankacılık > Mobil Onay Kodu Blokesi Kaldırma ” menüleri üzerinden
Şubelerimiz aracılığıyla
kaldırabilirsiniz.
Cep Telefonumu değiştirdim, İşCep uygulamasına giriş yapamıyorum. Ne yapmalıyım?
İşCep’te kullanacağınız telefon cihazını tanımlarken “İşCep’e sadece bu telefondan giriş yapmak istiyorum” seçeneğini seçtiyseniz öncelikle eski telefonunun cihaz tanımını İşCep uygulamasından iptal etmeniz gerekmektedir. Bunun için yeni telefonunuzdan İşCep giriş sayfası menü (üç çizgi simgesi) seçeneği içerisinde yer alan “Tanımlı Telefon Yönetimi” menüsünden müşteri numarası, şifre ve Bankamızda kayıtlı cep telefonunuza gönderilecek Mobil Onay Kodunu girerek tanımını kaldırabilirsiniz. Aynı menüden yeni telefonunuzu tanımlayabilirsiniz.
İşCep’ten para aktarma işlemlerini ( havale/EFT ) yapamıyorum, ne yapabilirim?
Dijital Bankacılık kullanımı için müşterilerimize aşağıdaki 4 seçenek sunulmaktadır:
Çok Sınırlı / Bilgi sorma ve hesap özeti alma,
Sınırlı / 3. kişilere para aktarma hariç diğer tüm işlemler,
Standart / Tanımlı 3. kişilere para aktarma ve diğer tüm işlemler,
Sınırsız / Tüm işlemler
Tercihiniz yukarıdaki ilk iki seçenekten biriyse; Dijital Bankacılık kanallarından TL yükleme, Havale ve EFT gibi para aktarımı işlemleri yapabilmeniz için, Şubenize şahsen başvurabilir, ıslak imzalı yazılı talimatınızı fiziken teslim edebilir ya da Bankamatiklerimizde kartınız aracılığı ile “ Daha Fazlası | Dijital Bankacılık | Kullanım Tercihlerim” menüsünden işlem kısıtlamanızı ” Sınırsız / Tüm işlemler ” olarak değiştirebilirsiniz.
Kullanım tercihiniz üçüncü seçenekteki gibiyse, Yeni bir hesaba Havale – EFT yapmak veya Talimatsız Fatura ödemek için talebinizi Bankamatiklerimizde “Sınırsız ” şeklinde değiştirebilir veya Şubenize yazılı talebinizi iletebilirsiniz.
İnternet şubesinden, Dijital Bankacılık kullanım tercihlerinizi sadece daha kısıtlı duruma getirebilirsiniz. Sınırladığınız kullanım tercihinizi bu kanaldan güncellemenize izin verilmemektedir. Öte yandan, kullanım tercihiniz ne olursa olsun, Bankamatik Cihazlarımızda güncelleme işlemini anlık olarak 7 Gün 24 Saat gerçekleştirebilirsiniz.
Dijital kanallarda EFT / havale yapamıyorum, kısıtlamamı nasıl kaldırabilirim?
Dijital bankacılık işlem yetkinizi, İşCep uygulamamıza giriş yaptıktan sonra “Başvurular>İşlem Kısıtlamaları” menüsünden değiştirebilirsiniz. İşCep uygulamasını uygulama mağazasından (App Store / Google Play / ) yükleyebilirsiniz
Bankamatikte kalan paramın iadesi için ne yapmalıyım?
Bankamatikte kalan paranızın iadesi ile ilgili 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi aradığınızda sistemimize öncelikli olarak bağlanır ve iade talebinizi hemen iletebilirsiniz.