Instagram video indir

FX Piyasaları

Kurda yukarı yönlü hareketlerin kuvvetlenmesi ve 8,40 direncinin aşılması durumunda 8,4865 direnci takip edilebilir. (Ziraat Yatırım …
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

Kurda yukarı yönlü hareketlerin kuvvetlenmesi ve 8,40 direncinin aşılması durumunda 8,4865 direnci takip edilebilir. (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dün %1,58 seviyelerini gören ABD 10 yıllık faizi, şu sıralar %1,55 seviyelerine gevşemiş durumda. Dolar endeksi (DXY) ise ABD tahvil faizlerindeki gerilemenin etkisiyle zayıf seyrini sürdürüyor ve 91 seviyelerinde. Yurtiçinde piyasada koronavirüsün etkileri takip edilmeye devam ediliyor. Risk primi göstergemiz 5 yıllık CDS, 2 baz puan artışla 410 baz puana yükseldi. Geçen haftanın sonu gününü 8,07 seviyelerinden kapatan USD/TL’de yükseliş bugün daha da belirginleşti ve 8,37 seviyesine kadar bir hareket gözlendi. Kurda yukarı yönlü hareketlerin kuvvetlenmesi ve 8,40 direncinin aşılması durumunda 8,4865 direnci takip edilebilir. Bir sonraki hedef 8,5840. Aşağı yönlü hareketlerde ise sıralı 8,1360 ve 8.0765 destekleri izlenebilir. Veri tarafında bu sabah, TSİ 10’da nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verisi takip edildi. Endeks Nisan ayında bir önceki aya göre %7,5 oranında azaldı; Mart ayında 86,7 olan endeks, Nisan ayında 80,2 oldu. Bugün ayrıca, TSİ 14’te TCMB mart ayı PPK toplantı özeti yayınlanacak. TCMB son toplantıda politika faizinin sabit bırakmış ve “gerekirse ilave sıkılaşmaya gidileceği” açıklamasını karar metninden çıkartmıştı. ABD tarafında ise, Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi ve Kansas Fed imalat sanayi endekslerinden ekonomik toparlanmaya dair vereceği sinyaller izlenecek. Ek olarak, ABD Başkanı Biden’ın liderliğinde Küresel İklim Zirvesi bugün başlıyor.
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin
EUR/USD: Euro dün Dolardaki geri çekilmenin durmasıyla birlikte 1,1999 seviyesini görmüştü. Bugün ise dolar endeksindeki geri çekilme devam ediyor ve parite 1,2050’lerden işlem görüyor. Paritede 1,1975 desteğinin kırılması durumunda 1,1944 takip edilebilir. Diğer yandan, 1,2080 yakın direncinin üzerinde 1,2115 seviyesi izlenebilir. Avrupa tarafında bugün piyasaların odak noktasında, TSİ 14.45’te ECB’nin faiz kararı ve TSİ 15.30’da ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması olacak. Lagarde’ın konuşmasında ekonominin görünümüyle ilgili olumlu bir değerlendirme ya da varlık alım hızının yavaşlatılacağına yönelik işaretler euronun güçlenmesine destek verebilir.
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin
XAU/USD: ABD on yıllık tahvil faizinin, artan vaka sayıları ve devam eden ekonomilerdeki normalleşme endişeleri ile birlikte, %1,55 seviyelerinde yataya yakın seyrinin desteklediği değerli madende yön yukarı. Özellikle ekonomideki belirsizliğin güvenli liman olarak görülen değerli madene talebi arttırması fiyatlamalarda 1.800 seviyesini öne çıkarmakta. Bu seviyenin kırılması durumunda 1.810 seviyesi ikinci direnç olarak hedeflenebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.775 seviyesine doğru çekilme gözlenebilir.
FX Piyasaları ÇağrıMerkezin

 
FX Raporu’muzun pdf halini görüntülemek için tıklayınız…

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir