Instagram video indir

Piyasalar

Endeks geçtiğimiz haftanın yaralarını sarma çabası içerisinde BIST100… Endeks Geçtiğimiz Haftanın Yaralarını Sarma Çabası İçerisinde… BIST100 …
Piyasalar ÇağrıMerkezin

Endeks geçtiğimiz haftanın yaralarını sarma çabası içerisinde

BIST100… Endeks Geçtiğimiz Haftanın Yaralarını Sarma Çabası İçerisinde… BIST100 endeksi geride bıraktığımız haftada, yurt dışı piyasalardaki olumlu risk iştahının da etkisiyle bir önceki haftadaki kayıplarının bir kısmını geri aldı. Endeks haftayı kritik bir direnç noktası olarak takip edilen 1,400 puanın üzerinde 1,430 puanda tamamladı. Banka hisseleri uzun bir süre sonra haftalık bazda %2’nin üzerinde değer kazanırken endeksteki yükselişe olumlu katkı sağladı. Yurt içi piyasalar bugün TÜİK’in açıklayacağı Mart ayı tüketici enflasyonunu takip edecek. Endeksin yeni haftaya yurt dışındaki görünüme bağlı olarak artıda başlaması beklenebilir. Olası geri çekilmelerde 1,400 ve 1,350 puan seviyeleri destek noktaları olarak takip edilecekken, risk iştahının da el verdiği ölçüde yukarı yönlü hareketlerde 1,450 ve 1,480 puan seviyelerindeki direnç noktalarına doğru bir yükseliş görebiliriz.

USDTRY… Tüketici Enflasyonu Verisi Gündemde İlk Sırada… Yurt içi piyasalar bugün TÜİK’in açıklayacağı Mart ayı tüketici enflasyonu verisine odaklandı. Beklentiler tüketici enflasyonunun yıllık bazda %16.11, aylık bazda ise %1.04 artış göstereceği yönünde. Dolar TL kuru enflasyon verisinin açıklanacağı haftanın ilk işlem gününe sakin bir başlangıç yaptı. ABD hazine tahvili getirilerinde kısmi bir yükseliş var. TCMB başkanından gelen Ortodoks para politikası sinyalleri zaman zaman kurdaki baskıyı azaltsa da Beklentilerden yüksek gelen tüketici enflasyonu, siyasi tansiyonun yükselmesi gibi gelişmeler TL varlıklarda satış baskısının sürmesine neden olabilir 

EURTRY… TL Varlıklar Majör Para Birimlerine Karşı Direnç Göstermeye Çalışıyor… TL varlıklar tüketici enflasyonu verisinin açıklanacağı yeni haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Euro TL kuru geçtiğimiz haftanın son işlem günündeki yükselişin ardından 9.61 seviyelerinde yatay bir görünüm sergiliyor.

EURUSD… Amerika Doları Global Bazda Güçlü Bir Görünüm Sergiliyor… Global risk iştahının yüksek seyretmesi güvenli liman olarak görülen Amerikan doları üzerinde baskı kursa da, ABD’de istihdam verisinin ekonominin beklentilerden hızlı toparlanacağına işaret etmesi ve aşılama konusunda günlük bazda rekor kaydetmesi paritede senaryoların dolar lehine olmasına katkı sağlıyor. Euro Dolar paritesi Avrupa piyasalarının Paskalya sonrasında tatil olduğu haftanın ilk işlem gününde 1.1750 seviyesinin altına sarkma çabası gösteriyor. ABD hazine tahvil faizleri yükseliş eğilimini devam ederken piyasalar ekonomik toparlanma konusunda ABD tarafından gelecek PMI verilerinden ipucu arayacak.

XAUUSD… Ekonomide Toparlanma Beklentileri Güvenli Limana Satış Getirdi… ABD’de istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesi ve ekonomik toparlanmanın hızlı bir şekilde devam ettiğine işaret etmesiyle birlikte altın fiyatları satış baskısı altında kaldı. Ons altın %0.40’a yakın değer kazancıyla haftaya 1,722 $ seviyelerinde başlangıç yaptı. ABD’de istihdam verisi aşılamaların etkisi ve kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte son 7 ayın en büyük yükselişini kaydetti. Tarım dışı istihdam Mart ayında 916 bin kişi artış gösterdi.

 GLDGR… 450 TL Seviyenin Üzerine Tutundu… Gram altın, spot altın fiyatlarındaki düşüş ve Dolar TL kurundaki yükselişin etkisinde 454 TL seviyelerinde dengelendi.

 BRENT… OPEC+ Üretimi Artıracak… OPEC+’in önümüzdeki aylarda üretimi artırma kararı ve Suudi Arabistan’ın Asya’daki müşterileri için navlun fiyatlarını yükseltmesi petrol fiyatlarına satış getirdi. OPEC+ Mayıs ve Temmuz arasındaki süreçte üretimi günlük 1 milyon varil artırma kararı aldı. Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 63 $ seviyelerine kadar geriledi.

 S&P500… İstihdam Verileri Ekonomik Toparlanmanın Devam Ettiğine İşaret Etti… ABD’de spot hisse senedi piyasaları geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Paskalya tatili nedeniyle işlem görmedi. İstihdam verileri ABD’de toparlanmanın devam ettiğine işaret etti. ABD’de istihdam verisi aşılamaların etkisi ve kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte son 7 ayın en büyük yükselişini kaydetti. Tarım dışı istihdam Mart ayında 916 bin kişi artış gösterdi. Yeni haftanın ilk işlem gününde risk iştahındaki olumlu seyirle birlikte ABD endeks vadelileri artı bölgede işlem görüyor.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Teknik seviyeler ÇağrıMerkezin
Read More

Teknik seviyeler

BIST100 Endeksi dün -1.24% değer kaybederek 1375 seviyesinde kapatti. • BIST100 Endeksi dün -1.24% değer kaybederek 1375 seviyesinde kapatti. Gün ...
Piyasa analizi ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasa analizi

BIST100 endeksi güne pozitif yönde başlayabilir. (Piramit Menkul)   BIST100 endeksi dünkü işlemleri %0,10 oranında hafif eksi ile 1.407 puandan ...
Youtube video indir