Instagram video indir

Tepki alışı bekleniyor

Başkan Biden 2,2 trilyon dolarlık mali paket detaylarını paylaştı. Şirketlerin vergi yükünü %21’den %28’e artırarak finanse edilecek paketin …

Başkan Biden 2,2 trilyon dolarlık mali paket detaylarını paylaştı. Şirketlerin vergi yükünü %21’den %28’e artırarak finanse edilecek paketin Eylül ayında yasalaşması ve önümüzdeki 8 yılda harcanması bekleniyor.

Başkan Biden 2,2 trilyon dolarlık mali paket detaylarını paylaştı. Şirketlerin vergi yükünü %21’den %28’e artırarak finanse edilecek paketin Eylül ayında yasalaşması ve önümüzdeki 8 yılda harcanması bekleniyor.
Aşılanmanın hızlanması ve altyapı paketi açıklaması sonrası ABD ve Asya borsalarında temkinli bir yükselişle güne başlıyoruz. 10 yıllık ABD tahvilleri 1,73 civarında dengelenmiş gözüküyor.

Türkiye varlıklarında Merkez Bankası şoku sonrası ilk kez sakin bir seyir görüyoruz. Türk lirası gelişmekte olan ülke paralarıyla birlikte dolara karşı sınırlı değer kazanıyor. MSCI Türkiye günü yatay kapattı. Sanayi hisseleri bankaları yenmeye devam ediyor.

Dünya borsalarındaki yükselişi ve Türk lirasındaki sınırlı güçlenmeyi arkasına alan Borsa İstanbul’da tepki alışı bekliyoruz. Yükseliş muhtemelen sanayi şirketlerinin öncülüğünde olacak. Yabancıların tepkisine göre yükselişin kalıcı olup olmayacağı belirlenecek. Endeks için destek ve direnç olarak 1.350 – 1.430 seviyeleri öne çıkıyor.
Merkez Bankası’nın saat 15.00’te piyasalarla yapacağı toplantıda “uzun müddet yüksek faiz seviyesinin korunacağı” ve “gerekirse ilave sıkılaşmaya gidileceği” mesajının verilmesi Türk lirasına güvenin sağlanmasına destek verebilir. Yüksek beklentilerimiz yok. Ama ümitliyiz.

Teknik tarafta Erdemir, Vestel Beyaz, Enerjisa, Koza Altın, Turkcell öne çıkıyor. Banka hisselerinde oynaklık azalmadan kısa vadeli pozisyon önermiyoruz.

Haberler & Makro Ekonomi
Doğalgaz tarifelerinde sınırlı zam
BOTAŞ konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatını Nisan ayında %1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1302 TL, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1456 TL olarak belirledi. Bu BOTAŞ tarafından bu yıl yapılan 4. %1’lik zam oldu. Elektrik üreticilerine yapılan tarife değişikliğinin sınırlı olması nedeniyle spot elektrik fiyatları üzerinde dolayısıyla elektrik üretim şirketleri üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Jantsa'dan SPK başvurusu ÇağrıMerkezin
Read More

Jantsa’dan SPK başvurusu

Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kar dağıtımı kapsamında bedelsiz sermaye artırımına ilişkin SPK'ya başvuru yaptı. Jantsa Jant Sanayi ve ...
Teknik seviyeler ÇağrıMerkezin
Read More

Teknik seviyeler

BIST100 Endeksi dün -1.24% değer kaybederek 1375 seviyesinde kapatti. • BIST100 Endeksi dün -1.24% değer kaybederek 1375 seviyesinde kapatti. Gün ...
Youtube video indir