Instagram video indir

Uluslararası sermaye piyasaları

%3 ile Salesforce ve %2 ile Apple yer aldı. Walgreens %1.1 ve Johnson & Johnson ise %1 oranında değer kaybederek endeksin en çok düşen hisseleri …
Uluslararası sermaye piyasaları ÇağrıMerkezin

%3 ile Salesforce ve %2 ile Apple yer aldı. Walgreens %1.1 ve Johnson & Johnson ise %1 oranında değer kaybederek endeksin en çok düşen hisseleri oldular

Eurotahvil Piyasaları

Haftanın son işlem gününde tahvil piyasalarına yatay ancak satıcılı seyir hakimdi. 10 yıl vadeli ABD kıymetinde getiri 3.9 baz puan artışla %1.66 seviyesinde oluşurken, benzer vadeli Almanya kıymetinde getiri 3.2 baz puan yükseldi. İtalya ise bölge genelinde negatif ayrıştı ve 10 yıllık kıymet getirinde 6.5 baz puan artış görüldü.

Yurtiçinde de benzer şekilde yatay seyir hakimdi. Türkiye’de 5 yıllık CDS yaklaşık 5 baz puan artışla 443 seviyesinde fiyatlandı. 2024 vadeli İş Bankası kıymeti $0.02 yükselişle yatay fiyatlanırken, 2026 vadeli Vakıfbank kıymeti $0.27 düşüşle yaklaşık $98.75 seviyesinden işlem gördü.

Uluslararası sermaye piyasaları ÇağrıMerkezin

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

Federal Rezerv yetkilileri, politikanın destekleyici kalacağına dair piyasalara güvence verdikçe, hisse senetleri Mart 2020’nin en düşük seviyelerinden yaklaşık %85 oranında yükseldi. Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, merkez bankası faiz oranlarını ayarlamadan önce fiyat istikrarı ve istihdam hedeflerine ulaşıp ulaşılmadığına dair kanıtlar aradığını söyledi. Yine de üretici fiyatlarının yükseldiğini gösteren veriler önümüzdeki aylarda enflasyonun durumuna ilişkin tartışmaları alevlendirdi.

Haftanın son iş gününde ABD endeksleri pozitif kapandı. Dow Jones endeksi %0.9 oranında S&P500 endeksi %0.77 ve Nasdaq %0.5 oranında değerlenerek günü sonlandırdılar. Dow Jones endeksinde sağlık ve IT %1.5 civarı değerlenerek en çok değerlenen sektörlerden olurken temel tüketici ürünleri ve enerji en çok değer kaybeden sektörler arasında yer aldılar. Endekste Deutsche Bank tarafından hedef fiyatı $222 seviyesinden $244 seviyesine yükseltilen Honeywell International %3.24 oranında değerlenerek en çok primlenen hisse olurken Mizuho tarafından hedef fiyatı $380’dan $394’a revize edilen United Health Group %3.13 oranında yükseldi. Diğer dikkat çeken yükselişler arasında %3 ile Salesforce ve %2 ile Apple yer aldı. Walgreens %1.1 ve Johnson & Johnson ise %1 oranında değer kaybederek endeksin en çok düşen hisseleri oldular. S&P 500 endeksinde ise sağlık ve takdirsel tüketim ürünleri %1.5 civarı değerlenerek endeksin en iyi performans gösteren sektörleri olurken enerji %0.5 kayıpla en zayıf performansı sergileyen sektör oldu. Endekste sendika birleşmesine karşı zafer kazanan Amazon %2.2 değerlenirken ABD’de 12-15 yaş grubu aralığına aşılama için izin isteyen Pfizer %1.78 yükseldi. Diğer yüksek hacimli değerlenen hisseler arasında %1.2 civarı yükselen Wells Fargo %1.8 değerlenen Intel ve %1.1 oranında primlenen General Electric yer aldı. Comcast %1.4 ve AMD %0.7 oranında değer kaybederek dikkat çekti.

Avrupa tarafında aşılama konusunda süre gelen sıkıntılar ve Almanya endüstriyel üretim verilerinin beklentileri karşılayamaması endeksleri baskılamaya devam etti. Euro Stoxx50 endeksi yatay pozitif kapanırken DAX endeksi %0.2 değerlendi. FTSE100 endeksi ise %0.4 oranında değer kaybetti. FTSE100 endeksinde temel tüketici ürünleri gayrimenkul ve enerji %1 civarı değer kaybederek dikkat çekerken sağlık ve endüstri %0.3 oranında değerlendi. Endekste yüksek hacimli dikkat çeken işlemler arasında sırasıyla %1.3 ve %1.2 oranında değer kaybeden Vodafone ve Barclys’in yanı sıra %2 civarı düşüş yaşayan Consalidated Air yer aldı. Taylor Wimpey ise %1.9 oranında değerlendi. DAX endeksinde ise tercihe bağlı tüketim ürünleri ve sağlık %0.5 üzerinde değerlenerek en iyi performansı sergileyen sektörler olurken iletişim servisleri ve gayrimenkul sırasıyla %1.1 ve %0.9 oranında düşerek en kötü performansı sergileyen sektörler oldular. Endekste Delivery Hero %2.6 ile en çok değerlenen hisse olurken Deutsche Post %1.9 ve Fresenius %1.5 oranında primlenerek dikkat çektiler. Düşen tarafta ise %1.8 ile Continental ve %1.7 ile Deutsche Wohnen yer aldı.

Haftanın son iş gününde Çin tarafında açıklanan Mart ayı TÜFE ve ÜFE verileri beklentilerin üstünde gelerek sırasıyla %0.4 ve %4.4 olarak açıklanırken Almanya Şubat ayı endüstriyel üretim verisi beklenti olan %1.5’un altında -%1.6 olarak açıklandı. ABD tarafında ise Mart ayı ÜFE verisi beklenti olan %0.5’in üstünde %1 ve Şubat ayı son revize toptan satış verisi beklentinin hafif üstünde %0.6 olarak açıklandı. Ekonomik takvimin zayıf olduğu haftaya Pazartesi piyasalar Japonya Mart ayı öncü makine siparişlerini ve ÜFE verilerinin yanı sıra ABD aylık bütçe açıklamalarını takip edecek.

Uluslararası sermaye piyasaları ÇağrıMerkezin

Emtia & FX Vadeli Kontratları (Futures)

Haftanın son işlem gününde Dolar endeksi kapanış öncesi yaklaşık 92.15 puan seviyesinde yatay işlem görüyor. Gün içerisinde 92.41 seviyesine kadar yükselen endeks için 92 seviyesi ilk destek konumunda yer almaya devam ediyor. Benzer şekilde EURUSD paritesi de kapanış öncesi 1.19 seviyesinde yatay fiyatlanıyor. Güniçi en yüksek 1.1920 seviyesini test eden parite en düşük 1.1867 seviyesinden işlem gördü. Yaklaşık bir haftadır yükseliş eğilimini koruyan altın ise 50 günlük ortalamayı aşamadı ve yaklaşık %0.76 düşüşle $1742 seviyesinde fiyatlanıyor. Güniçi en düşük $1731.32 test edilirken en yüksek $1757.40 seviyesinden işlem geçti. Altın için 50 günlük ortalama üzerinde yer alan $1760 ilk güçlü direnç olmaya devam ediyor.

Bir süredir güniçi oynaklığın arttığı petrol fiyatlarında da yatay seyir görüldü. Dar bantta hareket eden ve güniçi en yüksek $59.95 seviyesini gören aktif vade WTI petrol kontratı yaklaşık %0.40 düşüşle $59.30 seviyesinde fiyatlanırken, aktif vade brent petrol kontratında değer kaybı %0.25 oldu. Tarımsal emtialarda pamuk %0.81 ve kakao %0.13 yükselirken, mısır %0.65, kahve ise %0.47 düşüş kaydetti. LME metallerinde ise genel olarak satıcılı bir gün oldu. 3 ay vadeli bakır %0.90, nikel %1.19 ve çinko %0.88 oranında değer geriledi.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir