Instagram video indir

Altın son iki ayın zirvesinden döndü

Paladyum haftanın en çok değer kazanan kıymetli maden olarak öne çıkmasının yanı sıra rekor seviye kaydettiği bir haftayı yaşadı. Altın …
Altın son iki ayın zirvesinden döndü ÇağrıMerkezin

Paladyum haftanın en çok değer kazanan kıymetli maden olarak öne çıkmasının yanı sıra rekor seviye kaydettiği bir haftayı yaşadı.

Altın geçtiğimiz hafta son iki ayın en yüksek seviyesini kaydetmesine rağmen, yatayda bir kapanış yaparak kazançlarının haftanın sonuna taşıyamadı. Piyasalar bir taraftan aşılanma konusundaki iyimserliğini fiyatlarken, diğer taraftan rekor vaka sayısını kaydedilmesini fiyatlamaya çalışıyor. ABD tarafındaki aşılama çalışmaları hızla giderken, Hindistan gibi Asya ülkelerindeki vaka sayılarının kontrolden çıkması piyasalardaki risk algısını artırıyor. Bu gelişmeler hisse senedi piyasalarınca satış yönlü karşılanırken, güvenli liman altına yansıması pozitif yönlü oldu. 1777 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, bu gelişme karşısında 1798 dolar/onsa kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Bu fiyatlamayı destekleyen bir diğer unsur ise dolar endeksinde yaşanan geri çekilme oldu. Üç haftadır aralıksız olarak aşağı yönlü hareket eden dolar endeksi geçtiğimiz hafta 91 seviyesini de aşağı doğru kırarak son altı haftanın en düşük seviyesini kaydetti. Altın da bu gelişmeden pozitif yönde desteklense de haftayı güçlü bir kapanışla tamamlayamadı. 1777 dolar/onstan seansı tamamlayan sarı maden önceki haftaya kıyasla yerinde saymış oldu.

Gümüş de altına eşlik ettiği haftada 26,64 dolar/ons seviyesine kadar uzanmasına rağmen haftayı güçlü bir kapanışla tamamlayamadı. 25,96 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, haftayı 26 dolar/ons seviyesinden tamamlamayı başarırken yüzde 0,1 kazancı hanesine yazmış oldu.

Platin önceki haftaya kıyasla yüzde 2’nin üzerinde kazanç elde ederken kazançlarıyla altınla gümüşü geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta iklim zirvesi gerçekleşirken, ülke liderlerin iklim hedeflerine belirlenmesi için yeşil enerji kullanımı çağrısı platini destekleyen unsur oldu. Hidrojen enerjisi gibi sera gazı salınımı düşük bir enerji çeşidinde hammadde olarak kullanılan platin öne çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 1231 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan platin, yüzde 2,1 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum haftanın en çok değer kazanan kıymetli maden olarak öne çıkmasının yanı sıra rekor seviye kaydettiği bir haftayı yaşadı. 2783 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2926 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak rekor seviyesinde işlem görmüş oldu. Otomobil üreticilerinin paladyum talebine karşın teminiyle ilgili problemlerin yaşanıyor olması paladyum fiyatını desteklemeye devam ediyor. Seansı 2856 dolar/ons seviyesinden tamamlayan paladyum önceki haftaya kıyasla yüzde 2,8 değer kazanmış oldu. 

Kaynak Doğukan ÇİÇEK TROY PRECIOUS METALS TRADE INC.

Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Piyasanın durumu ÇağrıMerkezin
Read More

Piyasanın durumu

BIST 30 Endeksi son işlem gününde %0.4 düşüş ile 1,460 seviyesinden günü tamamladı. ENDEKS NASIL PERFORMANS GÖSTERDİ? BIST 30 Endeksi son işlem ...
Youtube video indir