Instagram video indir

Boyunda sivilce neden çıkar 2022?

Boyunda sivilce sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Ciltte sivilce bebekler ve orta yaşlı kişiler dahil her yaşta görülebilir. Bu yazımızda bunun nedenleri ve çözüm yollarından bahsedeceğiz.
Boyunda sivilce neden çıkar 2022? ÇağrıMerkezin

Boyunda sivilce sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Ciltte sivilce bebekler ve orta yaşlı kişiler dahil her yaşta görülebilir. Bu yazımızda bunun nedenleri ve çözüm yollarından bahsedeceğiz.

Boyunda sivilce neden çıkar 2022? ÇağrıMerkezin
Boyunda sivilce neden çıkar 2022? 7

Boyun Sivilcesi Neden Olur?

Bu bölgede çıkan sivilcelerin genelde nedeni hormonal dengesizliktir. Bu yüzden çareyi kozmetik ürünlerde aramaktansa düzenli olarak hormonlarınızı kontrol ettirmeniz en doğrusudur. Ayrıca kullandığınız saç bakım ürünleri ve sık bir şekilde dar yakalı kazak, gömlek vs giymeniz de boyun bölgenizde sivilce çıkmasının sebebi olabilir.  

Vücudun ter atamamasından kaynaklı olarak genellikle boyun bölgesinde sivilce oluşumları görülebilir. 

Boyun bölgesinde görülen sivilceleri tetikleyen bir diğer durum ise deterjan alerjisi olabilir. Kullanılan deterjan, alerji yaptığında boyun ve göğüs bölgesinde sivilce oluşabilir. Özetle, deterjan ile yıkanan tüm kumaşlar vücudunuza değdiği noktada alerjiye neden olur. Bu nedenle uzmanlar, hassas ciltler için alerji yapmayan hipoalerjenik deterjanlar kullanmanızı önerirler.

Kadınlarda adet döneminde olan hormon değişimleri, artan hormonlar sivilce oluşumuna neden olur. Başta yüz ve boyun bölgesinde sivilceler ortaya çıkar. Bu dönemde doktorlar cilt temizliğine dikkat etmenin çok faydalı olabileceğini söylemektedir.

BOYUNDA ÇIKAN SİVİLCE NASIL GEÇER?

Boyun bölgesinde çıkan sivilceler fazlaca rahatsızlık verici bir durumdur. Boyun bölgesine temas eden kıyafetler veya saç gibi etkenlerden kaynaklı sürekli tahriş olmaya müsaittir. Bu durumdan kaynaklı olarak can yakıcı olabilir. 

– Boyun bölgesinde sivilce varsa bir sivilce merhemi kullanabilirsiniz. 

– Bu bölgede olan sivilceler asla sıkılmamalı ve sabırlı olunmalıdır.

– Bol su için. Vücudunuz susuz kaldığında sivilce oluşumu hızlanır.

– Saçlarınız asla boyunla temas etmemelidir. Saçlarda olan yağ sivilceye neden olur.

– Elleriniz ile sivilcelere dokunmayın, çünkü ellerinizde bulunan bakteriler sivilce oluşumuna neden olur.

– Gece yattığınız yastık yüzü düzenli olarak değişmelidir. 

– Havlular ortak kullanılmamalıdır.

– Kullanılan şampuan ve saç kremi kaliteli olmalıdır. Parfümlü saç bakım ürünleri cildi çok daha tahriş eder. Bu ürünler kullanılmamalıdır.

– Giyilen tişörtler ve gömlekler boynunuzu sıkmamalı veya sürtmemelidir. Nefes alan, pamuklu ve rahat yakalı ürünler tercih edilmelidir.

– Kuvvetli kokusu olan kozmetikler kullanılmamalıdır. 

– Çene bölgesinde çok fazla sivilce varsa, bu durum hormonsaldır hemen bir test yapılmalıdır.

Boyun Akne Çeşitleri

Püstüller: Kırmızı, hassas ve genellikle irinle dolu şişlikler.

•  Papüller: Genellikle kümeler halinde (döküntüye benzer) oluşan ve sıklıkla saç çizgisi çevresinde ve boyunda fark edilen, derinin katı yükselmesi .

Nodüller: Derinin derinliklerinde gelişen derin, ağrılı topaklar. Nodüller bazen tıbbi müdahale gerektirir ve her zaman reçetesiz satılan ürünlerle tedavi edilemez.

• Hormonal kistik akne: Hormonal bir dengesizlik nedeniyle ortaya çıkan, sıklıkla ağrılı kistlerin patlaması. Bunlar hamilelik veya adet döngüsü sırasında ortaya çıkabilir.

Boyun Aknesinin Nedenleri ve Önlenmesi

Aşırı yağ üretimi: Boyun sivilceleri hakkında bilinmesi gereken ilk şey, yüzdeki sivilcelere neden olan aynı şeylerin olmasıdır . Boyundaki sivilce, yüzünde sivilce gören herkesi etkileyebilse de, Waldorf dermatologların boyun sivilcelerini erkeklerin sakal bölgelerinde ve o bölgeyi fazla çeken ve folikülleri tahriş eden hirsutizmli (erkek tipi saç) kadınlarda çok sık görme eğiliminde olduklarını belirtiyor. Sivilceyi bu kadınlar yaratıyor” diyor. 

Komedojenik (yani gözenek tıkayan) ürünler: Aşırı yağ üretimi, boyunlarına bakmayı ihmal eden kişiler tarafından daha da kötüleşebilir. Waldorf, “İnsanlar boyuna yüz gibi davranmayı ve makyaj, güneş kremi, nemlendirici ve ter karışımı ve hareket etmeyi unutuyorlar – hepsi komedojenik olmasa bile” diyor. Hassas ciltler için formüle edilmiş, koku ve aşırı yağ içermeyen ürünleri arayın.

Boyunda Sivilce İçin Bitkisel Doğal Tedavi Yöntemleri

Diş macunu

Her sabah dişlerinizi temizlemek için kullandığınız diş macunu boyundaki sivilceleri hızla tedavi etmek için de kullanılabilir. Beyaz diş macunu kullanmalısınız; Jel diş macunu kullanmaktan kaçının.

  1. Gece yatmadan önce boyunda sivilce olan bölgeye bir miktar beyaz diş macunu sürün.
  2. Sabahları boynuzu suyla yıkayın.
  3. İsterseniz gündüz de işlemi tekrarlayabilirsiniz. Diş macununun sivilce üzerinde en az yarım saat kaldığından emin olun.

Sarımsak

Sarımsak, sivilcelerin hızlı tedavisinde yardımcı olabilecek, antiviral, antifungal, antiseptik ve antioksidan özellikler içeren sivilcelere kesin çözüm olabilecek bir maddedir. Sarımsakta bulunan kükürt ayrıca sivilcelerin hızlı iyileşmesini sağlar.

  1. Bir diş sarımsağı bıçakla ikiye kesin.
  2. Sarımsakları sivilce üzerine sürün ve cildi ılık suyla yıkamadan önce beş dakika bekletin.
  3. Tedaviyi günde birkaç kez tekrarlayın.
  4. Ayrıca günde bir adet çiğ sarımsak yemek de kanınızı temizlemenize, sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ancak midede yanma yapabileceğinden fazla çiğ sarımsak yemeyin.

Karbonat

Karbonat sivilcelerden kurtulmak için etkili bir diğer doğal yöntemdir, çünkü karbonat cilde peeling etkisi yapıp, cildin fazla yağ , kir ve ölü cilt hücrelerinden temizlemesine yardımcı olur .

  1. Bir tatlı kaşığı karbonatı bir miktar su veya limon suyuyla karıştırarak kalın bir hamur yapın.
  2. Cildinizi iyice yıkayın, hafif nemli bırakın. Macunu boyundaki sivilceye uygulayın ve birkaç dakika kurumasını bekleyin. Kuruma veya tahrişe neden olabileceğinden, karbonat cildinizde asla birkaç dakikadan daha uzun süre tutulmamalıdır.
  3. Ardından boynunuzu ılık suyla yıkayın.
  4. Hızlı sonuçlar için işlemi günde iki kez bu işlemi tekrarlayın.

Bal

Bal, iyileşme sürecini hızlandırabilen ve aynı zamanda enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilecek doğal bir antibiyotik kaynağıdır.Sivilceler için de doğal tedavi yöntemidir.

  1. Temiz bir pamuklu çubuğu balın içine batırın, boynunuzda sivilce olan yere sürün ve yarım saat bekletin.
  2. Ardından cildi ılık suyla iyice yıkayın.
  3. Bunu günde birkaç kez yapın.
  4. Diğer bir seçenek bal ve tarçın karışımı bir macun yapmak ve yatmadan önce sivilce üzerine uygulamaktır. Sabahleyin sivilce önemli ölçüde geçmiş olacaktır. Cildi soğuk suyla iyice yıkayın.

Limon

Sivilcelerden kurtulmanın bir diğer hızlı yolu, C vitamini bakımından zengin olan limon suyunun kullanılmasıdır. Bu çözümü uygulamak için birkaç yol var.

  1. Temiz bir pamuklu çubuğu taze limon suyuna batırın ve yatmadan önce boyundaki sivilcelere uygulayın.
  2. Ayrıca bir yemek kaşığı limon suyunu bir tatlı kaşığı tarçın tozu ile karıştırıp gece yatmadan sivilce olan yere sürün.
  3. Sabahları cildi ılık suyla iyice yıkayın. Ancak, bu yöntem hassas cilde sahip olanlar için uygun değildir.

Buz

Buz, sivilcelerin kızarıklığını, şişmesini ve iltihabını hızlı bir şekilde gidermek için kullanılabilir. Sivilce olan bölgede kan dolaşımını iyileştirmede ve cilt gözeneklerinde sıkılaştırmada ve ciltte biriken kir ve yağı gidermede yardımcı olur.

  1. Buzluktan buz küplerini çıkarıp, temiz bir beze sarın ve sivilce olan yerde 1-2 dk tutun.
  2. Birkaç dakika tutmayı bırakın ve daha sonra işlemi tekrarlayın.
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir