Instagram video indir

Çin’de organlarını bağışlayanların sayısı 3 milyonu aştı

Çin Kızıl Haç Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki kayıtlı organ bağışı gönüllülerinin sayısı 3.15 milyonu aştı. Çin Kızıl Haç …
Çin’de organlarını bağışlayanların sayısı 3 milyonu aştı ÇağrıMerkezin

Çin Kızıl Haç Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki kayıtlı organ bağışı gönüllülerinin sayısı 3.15 milyonu aştı.

Çin Kızıl Haç Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki kayıtlı organ bağışı gönüllülerinin sayısı 3.15 milyonu aştı. Parti başkanı ve Çin Kızıl Haç Derneği Başkan Yardımcısı Liang Huiling’e göre, 33 binden fazla organ bağışçısı hayatını kaybettikten sonra bağışta bulunarak yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kurtardı.
 
Liang, Çin’in doğusundaki Nanjing kentinde organ bağışçılarını anmak ve ayrıca organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek için düzenlenen bir etkinlikte, insan organ bağışının hayat kurtaran, insanlar arasında sevgiyi teşvik eden ve sosyal medeniyet ve ilerlemeyi vurgulayan asil bir davranış olduğunu söyledi.
 
Çin, organ bağışı programının pilot uygulamasını 2010 yılında başlattı. Çin Organ Nakli Geliştirme Vakfı tarafından 2019 yılında yayınlanan Organ Bağışı Geliştirme Raporu’na göre, 2015 yılında 2,01 PMP olan bağışçı sayısı 2019’da milyon nüfusta 4,16’ya (PMP) yükseldi. 2011’de organ ticareti yasadışı ilan edildikten ve 2015’te idam mahkumlarından organ kullanımı yasaklandıktan sonra gönüllüler Çin’deki tek meşru nakil kaynağı haline geldi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir