Instagram video indir

EGR Valfi İptali Nedir? Temizliği Nasıl yapılır?

EGR Valfi İptali Nedir? Temizliği Nasıl yapılır? ÇağrıMerkezin
İçerik Listesi Show
  1. EGR İptali Nedir ? Nasıl Yapılır ? EGR İptal Olursa Ne Olur ?
  2. EGR Nasıl Çalışır?
  3. EGR İptali Nasıl Yapılır?
  4. EGR Arızası Nasıl Anlaşılır?
  5. EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur?
  6. EGR İptali hakkında sıkça sorulan sorular
    1. EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? – Araba Haber
    2. Egr İptali Nedir ? Egr İptali Avantajları ve Dezavantajları
    3. Egr İptali nedir? Egr İptal İşlemi Nasıl Yapılır? Egr …
    4. Egr ve Kat İptali Nedir? Niçin Yapılır? Nasıl Yapılır …
    5. EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? Tüm Detaylarla
    6. EcuFast » DPF & EGR İptali
    7. EGR NEDİR?(İPTAL ETMEK NEDENDİR?) | DonanımHaber Forum
    8. EGR Valfi İptali RESİMLİ | DonanımHaber Forum
    9. EGR valfi nedir? Ne işe yarar? İptal etmek doğru mu?
    10. Egr Nedir? – Servis Paşaoğlu
    11. EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? Tüm Detaylarla
    12. Egr İptali nedir? Egr İptal İşlemi Nasıl Yapılır? Egr …
    13. EGR İptali – Masterchip
    14. Egr İptali Nedir? Egr Nasıl İptal Edilir
    15. EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? Tüm Detaylarla
    16. EGR İPTALİ
    17. EGR NEDİR?(İPTAL ETMEK NEDENDİR?) | DonanımHaber Forum
    18. EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur | Oto Arızaları
    19. EGR – Egr Valfi Tamiri, EGR Valfi Nedir Ne İşe Yarar
    20. EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur | Oto Arızaları
    21. Egr İptali Nedir ? Egr İptali Avantajları ve Dezavantajları
    22. EGR NEDİR?(İPTAL ETMEK NEDENDİR?) | DonanımHaber…
    23. EGR İptali Yararlı mı? Zararlı mı? – Bilgi… – Oto Club Türkiye
    24. EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? – Araba Haber
    25. Dpf Ve Egr Iptali Nedir
    26. EGR Valfi Nedir Nasıl Çalışır | Bilgio.Net
    27. Egr İptali Nedir? | Ankara Partikül Temizleme | DPF
    28. Egr Iptali Nedir
    29. Sık EGR Tıkanması ve EGR İptali Meselesi
    30. EGR Nedir? Nasıl Çalışır? Animasyonlu Anlatım (EGR Valfi…)
    31. Egr Iptali Nedir

EGR Valfi iptali, egzoz gazının soğutulmasıyla daha düşük emisyonlarda çalışmasını ve dışarı daha az zehirli gazın atılmasını sağlayan parçadır.

EGR İptali Nedir ? Nasıl Yapılır ? EGR İptal Olursa Ne Olur ?

EGR iptal olursa ne olur sorusuna cevap vermeden önce EGR nedir bundan bahsetmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Açılımı Exhaust Gas Recirculation olan yani Egzoz Gazı Geri dönüşümü anlamına gelen EGR, kara taşıtlarında yer alan elektropnömatik bir valftir. Bu valf, motor içerisinde yer alır. Görevi ise egzoz gaz devir daim işlemlerinde aktif rol almaktır diyebiliriz. EGR, aracın performansına zamanla kirlenme, paslanma ve yıpranmalardan dolayı zarar verebilir. Hatta aracın arızalanmasına da neden olabilir. EGR valfi, çoğunlukla araç içerisinde yeri bilinmeyen parçalar arasında yer almaktadır. Valf, küçük bir parça olmamakla birlikte aracın motor bölgesinde yer alır. Direkt olarak aracın motor bölgesine bağlı ve komutları motor tarafından almaktadır. EGR nedir ? EG ?R iptali zararı var mı

EGR Nasıl Çalışır?

Silindir yanma odasına gönderilen oksijen ve yakıt çok yüksek derecelerde yanar, bu kadar yüksek derecelerde NOx gazı oluşabilir. Buda emisyon artmasına yol açar. Motor Beyni motorun yüklenme durumu, sensör değerleri gibi verileri yorumlayarak sık sık EGR valfini belli aralıklarda açar ve kapatır. EGR valfi açık olduğu zaman egzoz manifoldundan çıkan gazın bir kısmı EGR yardımıyla yanma odasına geri gönderilir. Bu sayede içerideki oksijen oranı düşürülerek yanma sıcaklığını önemli bir oranda azaltır. Düşük yanma sıcaklığında NOx gazları eskisi kadar fazla oluşamaz ve böylelikle emisyon düşürülmüş olur. Motora tam yüklenildiği zaman ise araçtan performans istenildiği için EGR valfi motor beyni tarafından kapatılır ve yanma odasına egzoz gazı göndermeyi keser. Bu sayede tamamen oksijen dolan yanma odası daha fazla güç üretir. EGR valfi içinden geçen egzoz gazları yüzünden kirlenip içinde tıkanıklık oluşabilir. EGR arızalanmalarına neden olan kurum, zaman, pas gibi etkenler açısından EGR sistemi düzenli olarak temizlenmelidir. Bir EGR sisteminin temizlenme zamanının geldiğini; egzoz borusundan koyu siyah duman çıkıyor, motor tekliyor ya da çalışmıyor, motor ısısı artıyor, sürekliliği halinde motorda hasar, yakıt tüketimi hızla artıyor, gaz pedalından kaynaklı tekleme oluyor ise belirtiler temizlenme zamanının geldiğinin habercisidir.

EGR İptali Nasıl Yapılır?

EGR iptali 2 şekilde yapılabilir:

  1. Mekanik İptal: Mekanik müdahale ile EGR valfi işlev dışı bırakılır. Bu şekilde iptalde EGR valfi yerinden sökülür. Bu müdahale uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Çünkü motor EGR varmış gibi işlevlerine devam etmektedir, bir süre sonra ciddi motor arızaları görülebilir.
  2. Yazılım İptali: Birçok araç bakım firmasının verdiği bu işlemde EGR valfi yazılımsal komutla iptal edilir. Aracın beyninden EGR sistemi silinir ve motor çalışmaya devam eder. Bu yöntem uzmanlar tarafından önerilmektedir. Araç beyninden EGR’nin tamamen silinmesi yaşanabilecek ciddi motor arızalarının da önüne geçecektir.

EGR Arızası Nasıl Anlaşılır?

EGR arızasının anlamak için birkaç işareti vardır. Aracınızda yaşadığınız şu durumlar EGR arızasını işaret edebilir:

  1. Araç çekişinde düşüklük.
  2. Motor titremesi ve teklemesi.
  3. Motorda şiddetli sarsıntı.
  4. Motorun hiç çalışmaması.

EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur?

EGR valfi iptal edilirse motorun aldığı temiz hava miktarı artacaktır. EGR’nin iptali neticesinde motor performansında artış görülür. EGR valfindeki arıza motorda sıkışıklığa neden olduğu için iptal işlemi sonrasında motorda rahatlama görülür.

EGR İptali Nasıl Yapılır?

Eğer EGR Valfi iptali yaptırmak istiyorsanız öncelikle bu iş hakkında bilgisi olan ve ECU yazılım okuma cihazları kullanılan firmalar ile görüşmeniz gerekmektedir. Bazı arabalarda OBD soketi üzerinden gerçekleştirilirken bazı arabalarda ise beyin sökülerek beyin içerisinde ki yazılımın bilgisayar ortamına alınması ile gerçekleştirilir. Bilgisayar ortamındaki yazılımın içerisinde ki haritaları okumaya ve güncellemeye yardımcı olan ayrı bir program vardır. Bu program sayesinde yazılımın içerisindeki EGR haritası ve arıza kodlarının bulunduğu haritalar bulunur. Daha sonra ise iptal işlemi gerçekleştirilir. Güncellenmiş olan yazılım motorun ECU ‘suna tekrar yazdırılır. Böylece işlem tamamlanmış olur. Bazı araçlarda EGR soketi sökülürken bazılarında ise sökülmesine gerek kalmayacaktır.

EGR iptali avantajları:
  • Aracın çekiş gücü yükselir.
  • Motorun aldığı temiz hava miktarı artış gösterir.
  • Motor egzoz elemanları çalışma düzeni içerisinde temizlenmiş olur.

EGR İptali Zararı Var Mı  ?

EGR iptali zararı var mı sorusuna cevabımız, hayır. Bu iptal işleminin motora herhangi bir zararı yoktur. Ancak belirtmemiz gerekir ki iptal işleminin mekanik şekilde yapılması motorda bazı hasarlara yol açabilmektedir. EGR iptalinin yazılımsal yöntemler ile ve uzmanlar tarafından yapılması önerilmektedir. EGR’nin mekanik yollarla yapılan iptal işleminde araç beyni EGR arızasını göstermeye devam edebilir. Bu yüzden de bir süre sonra araçta beyin açısından ciddi problemler yaşanabilir. Yazılımsal iptal işleminde ise araç beyninde tanımlı olan EGR tamamen silinir. Bu yöntemle araç EGR fonksiyonunu tanımaz. Sizde sorunsuz bir şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.

EGR İptali hakkında sıkça sorulan sorular

EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? – Araba Haber

EGR iptali, araçlarındaki EGR valfinde sorun yaşayanların uygulayabilecekleri bir işlemdir. İngilizce ‘’ Exhaust Gas Recirculation’’ kelime grubunun kısaltması olan EGR, egzoz gazının soğutulmasını sağlayan sistemin adıdır.

Egr İptali Nedir ? Egr İptali Avantajları ve Dezavantajları

EGR iptali nedir, nasıl yapılır sorularının açıklamasından önce EGR nedir konusuna değinmek gerekir. EGR açılım olarak Exhaust Gas Recirculation – Egzoz Gazı Geridönüşümü anlamına gelir.Kara taşıtlarında yer alan elektropnömatik …

Egr İptali nedir? Egr İptal İşlemi Nasıl Yapılır? Egr …

EGR İptali işlemi nedir? EGR iptalinin yapılmasındaki başlıca sebebler yukarıda saydığımız etmenlerin sonrasında temizleme veya onarma işlemi yapılsa dahi eski randıman vermeyince yada arızalı valfin değişimi için istenen ücretlerin yüksek fiyatlarda olması durumunda araç kullanıcılarının bir çoğu iptal yoluna başvurmaktadır.

Egr ve Kat İptali Nedir? Niçin Yapılır? Nasıl Yapılır …

Aracının gücünü arttırmak isteyen kullanıcıların ilk yaptığı uygulamalardan birisi budur. Egr valfinin içerisine koyulan demir bir kapak hava geçişini engelleyip, valfin çalışmasını engeller. Bu durumda motordan çıkan egzoz gazları tekrar olarak yanma odasına gönderilmez. Direkt olarak egzozdan atılması sağlanır. Ancak unutulmamalıdırki Egr iptali gerçekleştirildiğinde aracınızın emisyon değeri artacaktır. Oluşan hava kirliliğinde aracınızın payı daha da artacaktır. İptal işlemi eski mo…

EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? Tüm Detaylarla

17.09.2021 · İngilizce Exhaust Gas Recirculation kelimelerinin baş harflerinden oluşan EGR egzoz gazının soğumasını sağlamaktadır.EGR iptali genellikle bu sistem arızalandığı zaman sorulmaktadır. Çünkü yüksek fiyatlarda olabildiği için iptal daha uygun olmaktadır.. Ancak farklı amaçlardan dolayı da alınabilmektedir. Kara taşıtlarında bulunan elektropnömatik bir valf …

EcuFast » DPF & EGR İptali

EGR Valfi Nedir ? (Egzoz Gaz Devirdaim) EGR Valfi ise dışarı atılacak egzoz gazlarının bir kısmının tekrar motora girmesini sağlar böylece yanma odasındaki yanma reaksiyon hızı azalır ve yanma sıcaklığı düşer. Düşük yanma sıcaklığı, nitrojen …

EGR NEDİR?(İPTAL ETMEK NEDENDİR?) | DonanımHaber Forum

17.02.2007 · Kısacası EGR’nin bir katkı yapabileceği nokta kalmıyor, etkisi atmosferik ortamda bile en aza indirilmiş durumda. Zaten bu araçlarda turbonun da çok erkenden devreye girdiğini düşünürsek EGR artık günümüz arabalarının apandistidir. Alınmasında bir sakınca yoktur hatta ve hatta günün birinde patlama riskini ortadan kaldırır ..

EGR Valfi İptali RESİMLİ | DonanımHaber Forum

11.04.2008 · egr iptali egr nin emme manifolduna açılan kısmına düz metal conta kesilip geçişi iptal etmek şeklinde yapılır..egzoz gazı emme manifolduna geçemez ve aynı yoldan geri döner..eğer contayı egzoz manifoldu tarafına koyarsanız hem tüketimi arttırırsınız hem de egr içindeki sensör okuma yapmayacağından motor arıza lambası yanar..o yüzden egr sistemi …

EGR valfi nedir? Ne işe yarar? İptal etmek doğru mu?

19.03.2017 · EGR valfi iptal edilirse ne olur? EGR sistemi özellikle bazı oto saniy atölyelerinde motorun gücünü törpüleyen bir sistem gibi anlatılabilmektedir. Ancak bu sistem genellikle düşük ve orta motor devirleri ve sabit hızlarda devrededir. Aracın marka ve modeline göre değişmek üzere tam gaz durumunda devre dışı kalabilmektedir.

Egr Nedir? – Servis Paşaoğlu

EGR valfiegzoz gazının geri dönüşüm sistemini kullanılarak egzoz gazındaki azot oksitlerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Bu egzoz gazının çoğu havaya karışır. Bu sayede yanma odasındaki yanma için gerekli olan reaksiyon hızı azalır hatta yanma sıcaklığı da böylece düşer. Egzoz gazının devir daiminin gerçekleşmediği durum ise motorun tam yükte çalışıyor olmasıdır. Çünkü fazla m…

EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? Tüm Detaylarla

Egzoz gazının soğumasına sağlayan egr iptali, birçok araba kullanıcısının genellikle yaptıracağı bir sistemdir.

Egr İptali nedir? Egr İptal İşlemi Nasıl Yapılır? Egr …

EGR İptali işlemi nedir? EGR iptalinin yapılmasındaki başlıca sebebler yukarıda saydığımız etmenlerin sonrasında temizleme veya onarma işlemi yapılsa dahi eski randıman vermeyince yada arızalı valfin değişimi için istenen ücretlerin yüksek fiyatlarda olması durumunda araç kullanıcılarının bir çoğu iptal yoluna …

EGR İptali – Masterchip

EGR iptal işlemi, tıkanık valfin temizlikten sonra bile eskisi kadar randıman vermediği durumlarda ya da arızalanan valfin değişimi için oluşabilecek yüksek maliyetlere alternatif olarak uygulanır. Aynı zamanda, aracından her zaman yüksek performans bekleyen kullanıcılar tarafından da EGR iptali tercih edilebilir.

Egr İptali Nedir? Egr Nasıl İptal Edilir

EGR arızasında ekonomik açıdan düşünüldüğünde iptal işlemi tercih edilen bir yöntemdir. Araca mekanik müdahale yoluyla ya da yazılımsal olarak yapılan uygulamayla EGR iptali yapılmaktadır. EGR iptali, araçlarındaki EGR valfinde sorun yaşayanların uygulayabilecekleri bir işlemdir.

EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? Tüm Detaylarla

17.09.2021 · İngilizce Exhaust Gas Recirculation kelimelerinin baş harflerinden oluşan EGR egzoz gazının soğumasını sağlamaktadır.EGR iptali genellikle bu sistem arızalandığı zaman sorulmaktadır. Çünkü yüksek fiyatlarda olabildiği için iptal daha uygun olmaktadır.. Ancak farklı amaçlardan dolayı da alınabilmektedir. Kara taşıtlarında bulunan elektropnömatik bir valf …

EGR İPTALİ

EGR iptali nedir, nasıl yapılır sorularının açıklamasından önce EGR nedir konusuna değinmek gerekir. EGR açılım olarak Exhaust Gas Recirculation – Egzoz Gazı Geridönüşümü anlamına gelir.Kara taşıtlarında yer alan elektropnömatik bir valftir.

EGR NEDİR?(İPTAL ETMEK NEDENDİR?) | DonanımHaber Forum

17.02.2007 · Hatta bir çok dizel araba ülkemizde satışa sunulmadan önce EGR iptali yapılıyor diye biliyorum. Benzinlide ise durum dizele göre daha iyi, dünya standartlarına göre hala çok kötü. Yanlış hatırlamıyorsam ülkemizde 97 oktan yakıt yok. 95+katkı şeklinde eşdeğer yanma gücü sağlanıyor ancak katkı demek silindire giren …

EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur | Oto Arızaları

10.11.2017 · Önemli İpucu : Öncelikle EGR Vanasının araçta tam olarak ne işe yaradığını öğrenmeniz gerekir. Bu sayede iptal edilip edilmemesi gerektiğini ve ne derece araca fayda sağladığını kendiniz de tespit edebilirsiniz. EGR valfi nedir ne işe yarar sayfasına burayı tıklayara göz atmanızı tavsiye ederim.

EGR – Egr Valfi Tamiri, EGR Valfi Nedir Ne İşe Yarar

Bu durum, günümüz gelişmiş dizel motorların Elektronik EGR Valflerini hızla bozar.Bu valfler oldukça pahalı parçalardır ve sık sık değiştirmek bütçenizde olmaması gereken bir açık oluşturur bu nedenle egr valfi iptali işlemi yapılabilmektedir.

EGR Valfi İptal Edilirse Ne Olur | Oto Arızaları

EGR valfi nedir ne işe yarar sayfasına burayı tıklayara göz atmanızı tavsiye ederim. … Kimi zaman duman atma egr valfi iptali sonrasında gözlemlenebilecek bir hadisedir.

Egr İptali Nedir ? Egr İptali Avantajları ve Dezavantajları

EGR İptali Nedir? Nasıl Yapılır? EGR iptali nedir, nasıl yapılır sorularının açıklamasından önce EGR nedir konusuna değinmek gerekir.

EGR NEDİR?(İPTAL ETMEK NEDENDİR?) | DonanımHaber…

Hatta bir çok dizel araba ülkemizde satışa sunulmadan önce EGR iptali yapılıyor diye biliyorum. … sadece EGR iptali ile motor gücünün 10-15 hp artması mümkün değildir..

EGR İptali Yararlı mı? Zararlı mı? – Bilgi… – Oto Club Türkiye

Okuduğum kadarıyla; Egr iptali 2 şekilde yapılıyor. EGRnin emme manifolduna düz metal conta koyuluyor veya yazılımsal olarak iptali yapılıyor.

EGR İptali Nedir, Nasıl Yapılır? – Araba Haber

EGR iptali nedir, nasıl ve nereden yapılır? … İngilizce ‘’ Exhaust Gas Recirculation’’ kelime grubunun kısaltması olan EGR, egzoz gazının soğutulmasını sağlayan sistemin adıdır.

Dpf Ve Egr Iptali Nedir

Ne Nedir?’in bu bölümünde EGR (Exhaust Gas Recirculation) sistemi nedir, nasıl çalışır, EGR valfi temizliği nedir, EGR iptali ile …

EGR Valfi Nedir Nasıl Çalışır | Bilgio.Net

Merhaba arkadaşlar, ne nedirin bu bölümünde EGR sistemi nedir, nasıl çalışır, iptal edersek güç kazanma imkanı var mıdır? Bunlardan bahsedeceğiz.

Egr İptali Nedir? | Ankara Partikül Temizleme | DPF

EGR İPTALİ NEDİR? Egr valfi kısaca yanmamış eksoz gazlarının tekrar motora gönderilmesi için tasarlanmıştır.Bu valf kurumlardan dolayı tıkanıp kurumla kaplanıyor…

Egr Iptali Nedir

Ne Nedir?’in bu bölümünde EGR (Exhaust Gas Recirculation) sistemi nedir, nasıl çalışır, EGR valfi temizliği nedir, EGR iptali ile …

Sık EGR Tıkanması ve EGR İptali Meselesi

Toyota Club Türkiye. Ynt: Sık EGR tıkanması ve EGR iptali meselesi. « Yanıtla #20 : Eylül 02, 2015, 11:22:05 ». (Gizli Üye).

EGR Nedir? Nasıl Çalışır? Animasyonlu Anlatım (EGR Valfi…)

Ne Nedir ?’in bu bölümünde EGR (Exhaust Gas Recirculation) sistemi nedir , nasıl çalışır, EGR valfi temizliği nedir , EGR iptali ile …

Egr Iptali Nedir

Ne Nedir?’in bu bölümünde EGR (Exhaust Gas Recirculation) sistemi nedir, nasıl çalışır, EGR valfi temizliği nedir, EGR iptali ile …

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Kitapsepeti Müşteri Hizmetleri ÇağrıMerkezin
Read More

Kitapsepeti Müşteri Hizmetleri

Kitapsepeti Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası, müşteri hizmetleri bölümümüzde Kitapsepeti Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası ile alakalı bilgiler paylaştık. Kitapsepeti Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası yazımızın detayları..
Youtube video indir