Instagram video indir

Netflix, Abone kaybetmeye başladı! Şirket hisseleri düşüşte

Netflix, uzun zamandan sonra ilk kez abonelik kaybetti. Türkiye’deki en popüler dizi ve film platformlarından birisi olan Netflix, uzmanların görüşüne göre düşüş yaşamaya devam edecek.
Netflix, Abone kaybetmeye başladı! Şirket hisseleri düşüşte ÇağrıMerkezin

Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük dizi ve film izleme platformu olan Netflix, hem küresel olarak hem Türkiye’de son derece popüler. HBO Max, Amazon Prime ve Disney +’ın da pazara dahil olması ile birlikte artan rekabetle birlikte Netflix üye kaybetmeye başladı.

Her yılın 4 çeyreğinde toplam kullanıcı sayısını ve diğer istatistikleri paylaşan Netflix, 2022 yılının ilk çeyreğindeki verileri paylaşınca sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcı kazanmak yerine Netflix üye kaybettiğini açıkladı.

Netflix Ani Bir Düşüşte

Netflix, Abone kaybetmeye başladı! Şirket hisseleri düşüşte ÇağrıMerkezin
Netflix, Abone kaybetmeye başladı! Şirket hisseleri düşüşte 7

2022 yılının ilk çeyreğinde Netflix, açıklanan verilere göre 200.000 kullanıcı kaybettiğini gösteriyor. Şirket son 10 yıldır hiç bu kadar büyük kullanıcı kaybı yaşamamıştı. Uzmanlar ve analistler tarafından yapılan araştırmada yaklaşık olarak 2 milyon kullanıcı kaybı olacağı öngörülüyor.

Yapılan bu veri açıklamasından sonra şirketin hisseleri de ani bir düşüş yaşadı. Üye kaybının en büyük nedeni de diğer rakiplerinin Netflix’e göre daha iyi içerikler sunmasından kaynaklanıyor. Avrupa pazarında yapılan pek çok ankette kullanıcılar Disney+ ve HBO Max’in çok daha ‘mantıklı’ bir seçenek olduğunu söylüyor.

Eğer analistlerin öngördüğü gibi Netflix’in bu düşüşü devam ederse bu durum şirketin zor günler geçirmesine ve uzun vadede sonunun gelmesine neden olabilir.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir