Instagram video indir

Garanti Sim Kart Bloke Kaldırma 2022

Garanti Sim Kart Bloke Kaldırma 2022 ÇağrıMerkezin

Numara taşıma, 4.5G veya başka nedenlerle yapılan SIM kart değişikliklerinden sonra, Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve Garanti BBVA Mobil’e girişte kullanılan tek kullanımlık şifreler güvenliğiniz için bloke edilmektedir.

Blokenizi kaldırmak için Garanti BBVA ATM’lerinden Sim Kart Değişiklik Bildirimi işlemini yapabilir, 444 0 333 no’lu Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi’ni arayabilir veya şubelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Güvenliğiniz için yukarıda belirtilen iletişim kanalları haricinde; e-posta, SMS veya telefonla yapılan aramalarla sizden bilgi talep eden kişilere itibar etmeyin.

Garanti BBVA Sim Bloke Kaldırma

Garanti Bankası müşterisi olduktan sonra kullanmanız için size verilen şifre ve tanımlanan telefon numarasının kullanım kuralları içinde kullanmanız istenir. Bu durumda kullanımınızla alakalı herhangi bir kısıtlama olması söz konusu olmaz. Ama sim kartınızla bazı zamanlarda sorun yaşanması ile birlikte bloke edilmesi durumu ortaya çıkabilir. 

Bunu anlamanız için:

  • Giriş yaparken uyarı almanız
  • İnternet bankacılığına tanımlı telefon numaranızın aktif olmaması
  • Telefon veya sim kart değişimi gibi sorunlardan biri veya birkaçını gerçekleştiriyor olması gerekir. 

Bu durumu yaşayan ve nedeni hakkında bilgisi olmayan kişilerin ilk olarak yapması gereken nasıl bir yol izleyeceklerini bulmak olmalıdır. Neden kaynaklandığını bilmeniz halinde çözüm daha kolay ortaya çıkar.

Garanti Bankası Sim Bloke Nasıl Anlaşılır?

Garanti Bankası tarafından size bir hizmet sözleşmesine göre verilen kartın aniden sim kart blokesi sorunu çıkarması halinde nedenini bulmanız ve çözüm sağlamanız gerekir. Zaten sim kart blokesi uygulaması, işlem yapmaya çalıştığınız sırada banka tarafından alacağınız bir SMS ile öğrenebilirsiniz.

Bunun için:

  • Şubeye gitmek
  • İnternet bankacılığına başvuru yapmak
  • Telefon bankacılığı ile bilgi edinmek şeklinde bazı yolları izleme şansınız olur. 

Bu iletişim yollarının sonucunda ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamak için bilgi almanız gerekir. Bilgi veren kişi size bu durumun neden kaynaklandığını söylemesi gerekir.

Garanti BBVA Müşteri Hizmetleri ile Sim Bloke Kaldırma

Garanti BBVA sim kart blokesi sorunu ile karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gerekenlerden bir tanesi de telefon bankacılığı hattınızı kullanmak olmalıdır. Telefon bankacılığı numarasını aradıktan sonra hemen yaşadığınız durumu anlatmanız ve ardından da gereken onayları vermeniz gerekir. Onaylar verildikten hemen sonra yeniden telefon numarası tanımlanması veya operatör değişikliği durumu kayıt altına alınır. Güvenlikle alakalı bir durum olmadığı anlaşıldığında ise bloke kaldırılır.

  • Garanti Bankası Müşteri Hizmetleri Numarası: 444 0 333
  • Garanti BBVA Müşteri Hizmetlerine Direkt Bağlanma

Garanti Bankası Sim Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Sim kart blokesini Garanti Bankasından kaldırmak için banka müşterileri iki yol kullanabilir:

  • Garanti bankası müşterileri bloke olan sim kartlarını bizzat Garanti Bankası şubelerine giderek aktif hale getirebilirler.
  • Banka müşterileri isterlerse 444 0 333 numaralı Garanti müşteri hizmetleri hattını arayarak sim kartlarının blokesini kaldırabilir.

Müşteri güvenliği açısından Garanti Bankası ATM cihazları üzerinden sim kart bloke kaldırma işlemi yapılamaz.

Telefon Bankacılığı İle Sim Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Sim kart blokesini Garanti Bankası çağrı merkezini arayarak kaldırmak için müşterilerin yurt içinden 444 0 333 numaralı ve yurt dışından +90 444 0 333 numaralı alo garanti çağrı merkezini araması gerekir. Çağrı merkezini arayıp sesli yanıt sistemine sim kart bloke işlemi yapmak istediğini söyleyen müşteri ilgili müşteri temsilcisine bağlanır. Burada talebi alan müşteri hizmetleri yetkilisi sistem üzerinden sim kart blokesini açar ve yeni sim kart kullanılır hale gelir. Blokenin kaldırılması için çağrı merkezini sadece müşterinin kendisinin araması ve müşteri temsilcisi tarafından sorulan kimlik bilgileri ve kişisel güvenlikle alakalı soruları cevaplaması gerekir. Diğer yandan sim kart blokesi telefon numarası değişikliği sebebiyle yapılmışsa bu durumda bu bloke işlemi çağrı merkezinden kaldırılamaz ve müşterinin Garanti Bankası şubesine giderek cep telefonu numarası değişikliği ile ilgili başvuru formunu doldurması gerekir.

Bazı durumlarda bankanın internet bankacılığı sistemi sadece sim kart değil cep telefonu değişikliği sebebiyle de kullanıcı girişine bloke koyabilir. Bu durumda da yine Garanti Bankası çağrı merkezi aranıp bu durum sebebiyle konulan bloke kaldırılabilir.

Şubeye Giderek Sim Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Sim kart blokesini Garanti Bankası şubelerine giderek kaldırmak için müşterilerin resmi kimlik belgeleri ile Garanti Bankası şubelerine gitmesi yeterlidir. Banka personeli kimliğini ibraz eden müşterinin sim kart bloke kaldırma talebini hemen gerçekleştirir. Garanti Bankası sim kart bloke kaldırma işlemi şayet cep telefonu numarası değişikliği sebebiyle ise bu işlem sadece şubede müşteri tarafından gerçekleştirilir.

Garanti Sim Kart Bloke Kaldırma İşlemi

Garanti Bankası artık yeni adı Garanti BBVA olarak hizmet vermektedir. Bu banka müşterileri ATM para çekme işlemlerinde ve internet bankacılığı girişlerinde size gelen doğrulama mesajı gelmezse işlem yapamazsınız. Sim kartı bloke olanlarında bu doğrulama mesajı gelmediğini görmekteyiz. Kolay birkaç işlem ile sim kart blokesi kaldırma yapabilirsiniz.

Garanti BBVA çağrı merkezi numarası olan 444 0 333’ü arayarak müşteri temsilcisine bağlanabilirsiniz. Bu bağlanma sonucunda temsilci ile görüşüp sim kartınızın blokeli olduğunu ve açtırmak istediğini söylemeniz yeterli olacaktır. Cep telefonunuz muhakkak yanınızda olması gerekir. Bankacı size doğrulama mesajı atacak ve bu doğrulama mesajını temsilciye söylemeniz durumunda sim kart blokesi kalkacaktır.

Garanti Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Eğer müşteri hizmetleri ile bu işlemi yapamadınız veya yapmak istemiyorsanız, Banka şubelerine giderek bu işlemi 5 dakika içinde yapabilirsiniz. Gişe personeli veya bireysel müşteri temsilcisinden sıra alarak sim kart bloke kaldırma işleminizi yapabilirsiniz. Bankaya giderken yanınızda cep telefonunuz ve kimliğinizin olması yeterlidir. Başvuruları şahsen yapmanız gerekiyor. Başvuru yapıldıktan sonra banka size bir mesaj gönderecek ve bu mesaj sonunda sim kart blokesi kalkacaktır.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Related Posts
Youtube video indir