Instagram video indir

Piyasaların yönü

Koronavirüs kaynaklı endişeler, gelişmiş ülke borsalarındaki kar satışları ve ABD-Rusya arasındaki tansiyonun yeniden yükselmesi yurt içi hisse …
Piyasaların yönü ÇağrıMerkezin

Koronavirüs kaynaklı endişeler, gelişmiş ülke borsalarındaki kar satışları ve ABD-Rusya arasındaki tansiyonun yeniden yükselmesi yurt içi hisse senedi piyasalarında satış baskısı yaratmaya devam ediyor.

BIST100…Global Risk İştahı Zayıfladı… Koronavirüs kaynaklı endişeler, gelişmiş ülke borsalarındaki kar satışları ve ABD-Rusya arasındaki tansiyonun yeniden yükselmesi yurt içi hisse senedi piyasalarında satış baskısı yaratmaya devam ediyor. Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün %0.87 değer kaybederek 1,365 puana geriledi. Asya piyasaları ve ABD vadelileri yeni işlem gününde de satıcılı bir görünüm sergiliyor. Koronavirüs vaka sayılarındaki artışın kısmi kapanma tedbirlerine rağmen devam etmesi ve global piyasalarda risk iştahındaki bozulma endekse gelebilecek tepki alımlarının sınırlı kalmasına neden olabilir.

USDTRY…TL Varlıklar Majör Para Birimlerine Karşı Zayıf Bir Görünüm Sergiliyor… Dolar TL kurunda aşağı yönlü denemeler sınırlı kalırken, kur dün 8.07-8.13 bandında işlem gördü. Koronavirüs kaynaklı endişeler ve cari açığın finansmanı konusunun TL varlıklar üzerinde satış baskısı yaratmaya devam etmesi beklenebilir. TCMB’nin karar metnindeki faiz indirimi iması ile yönünü yukarı çeviren Dolar TL kuru sabah saatlerinde 8.12 seviyelerinde işlem görüyor.

EURTRY… 9.80 Seviyelerine Yöneldi… TL varlıklar majör para birimleri karşısında güç kazanmakta zorlanıyor. Euro TL kuru sınırlı bir yükselişle 9.77 seviyelerinde işlem görüyor.

EURUSD…1.20 Seviyelerinde Konsolide Olma Çabasında… FED başkanı Powell ABD ekonomisindeki toparlanmanın etkilerine ve arz kaynaklı sıkıntılara bağlı olarak enflasyonun biraz yüksek seyredeceğini ancak FED’in enflasyondaki yükselişleri taahhütlerine bağlı olarak sınırlı tutacaklarını ifade etti. ABD’de 10 yıl vadeli tahvil faizleri dün bir miktar gerilerken dolar endeksi global bazda zayıf bir görünüm sergilemeyi sürdürüyor. Global piyasalarda risk iştahının düşük seyretmesi ve Johnson&Johnson aşısı konusundaki gelişmeler dolara yükseliş için alan yaratsa da Euro Dolar paritesi şimdilik 1.20 seviyelerinde konsolide olma çabasına girmiş gözüküyor.

XAUUSD…ABD 10 Yıllıklarındaki Geri Çekilmeden Destek Buldu… ABD tahvil faizlerindeki gerileme ve koronavirüs salgını kaynaklı endişeler sonrasında spot altın 1,785 $ seviyelerine yükseldi. Dolardaki zayıflamanın devam etmesi durumunda altın fiyatlarının yükselmeye devam etmesi beklenebilir.

GLDGR…2021 Yılının Zirvesine Yöneldi… Global altın fiyatlarındaki yükselişten destek bulan gram altın bu yılın en yüksek seviyelerine yükseldi. Gram altın Dolar TL kurundaki sakin seyrin de etkisiyle 466 TL seviyelerinde işlem görüyor.

BRENT…Petrol Talebine Yönelik Endişelerle Geriledi… Artan stok verileri ve koronavirüs vaka sayılarındaki yükselişin talep üzerinde baskı yaratacağına dair endişelerle birlikte petrol fiyatları geriledi. Amerikan Petrol Enstitüsünün açıkladığı verilere göre ham petrol stokları 436 bin varil artış gösterdi. OPEC+ üyeleri ise Mayıs ayından itibaren üretim kısıntılarını azaltmayı hedefliyor. Petrol fiyatları üzerindeki dengelenme çabasının devam etmesi beklenebilir. Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 65 $ seviyelerinde işlem görüyor.

S&P500…Aşırı Alım Bölgesinden Geri Çekildi… ABD endeksleri haftaya düşüşle başladıktan sonra haftanın ikinci gününü de ekside tamamladı. S&P500 endeksinde tarihi zirve seviyesinden geri çekilme kar satışlarına bağlı olarak devam etti. S&P500 endeksi dün %0.68 değer kaybıyla 4,135 puana geriledi.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Küresel piyasalar ÇağrıMerkezin
Read More

Küresel piyasalar

Dün piyasalarda neler oldu? Dün ABD piyasaları, FOMC toplantısında Fed Başkanı Powell’ın destekleyici mesajlarına karşın, varlık fiyatlarının ...
Günün gelişmeleri ÇağrıMerkezin
Read More

Günün gelişmeleri

Dün yurtiçinde Mart ayına ait açıklanan ekonomik güven endeksi bir önceki aya göre artarak 98.90 seviyesine yükseliş gösterdi. TÜRKİYE:   Dün ...
Youtube video indir