Instagram video indir

En iyi 10 Kas Gevşetici Krem & Ağrı Kesici Krem İsimleri

Hangi ağrı kesici krem kasları rahatlatır? Kas gevşetici ilaçlar ve kas gevşetici kremler nelerdir? Kas gevşetici krem yerine ne kullanılır? Thermeflex jel ne için kullanılır? sorularını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.
En iyi 10 Kas Gevşetici Krem & Ağrı Kesici Krem İsimleri ÇağrıMerkezin

Kas gevşetici krem nedir?

Kas gevşetici kremler kasların/eklemlerin, hafif kas ağrıları tedavi etmek için kullanılır. Mentol ve metil salisilat olarak bilinirler. Metil Salisilat, kök birasını andıran tatlı, meyveli bir kokuya sahip renksiz, viskoz bir sıvıdır, ancak nane şekerlerinde bir bileşen olduğu için genellikle “nane” olarak adlandırılır.

Kas gevşetici kremlerin çalışma prensibi, öncelikle sürülen yerin soğutulması ve ardından ısıtılması şeklinde çalışmaktadır. Kaslarınızdaki, eklemlerinizdeki veya tendon ağrılarınızı derinden hissetmenizi deriniz üzerindeki bu değişimlerden dolayı hissetmezsiniz.

Kas gevşetici krem nasıl kullanılır?

Kas gevşetici ilaçlar ve kas gevşetici kremler sadece cilt üzerinde kullanılması gerekmektedir. Göz, ağız, burun ve cinsel organ üzerinde kullanılması ciddi sorunlara neden olabilir. İlaçları bu alanlara değdirirseniz bol su ile yıkayın. Kontakt lens takarken ellerinizi iyice yıkayın veya bir başkasından rica edin.

Kas gevşetici uygulanacak bölgeye günde en fazla 3 veya 4 kez ince bir tabaka ilaç uygulayabilirsiniz. İlacı tam anlamıyla uygulamak için hafifçe ovalayarak cilde yayabilirsiniz. Eğer elinizi tedavi ediyorsanız elinizi yıkamak için 30 dakika beklemeniz gerekmektedir.

Antispazmodik Kas Gevşeticilerin Yan Etkileri

Uyuşukluk hali, baş dönmesi, baş ağrısı, sinirlilik, idrar renginin kırmızı veya turuncu olması, kan basıncında düşme gibi yan etkiler oluşabilir. Belirli bir ilacın yan etkileri açısından doktor veya eczacınıza danışın.

Antispastik İlaçlar

Baklofen, dantrolen, diazepam molekülleri bu gruptaki ilaçlara örnektir.

Baklofen MS, omurilik yaralanması gibi hastalıklarda spastisite tedavisi için tercih edilebilir. Merkezi sinir sistemindeki baskılayıcı bir moleküler yol (GABA) üzerinden etki eder. Kas spazmına yol açan omurilikten köken alan sinyalleri bloke eder. İnme ve beyin hasarı gibi omurilikten daha yukarı seviyelerden kaynaklanan spastisitede etkisi daha azdır. Tedaviye başlandığında ilk günler uyuşukluk yan etkisi fazla olabilir; sonra genellikle azalır. Bulantı, baş dönmesi, baş ağrısı, güçsüzlük gibi yan etkileri olabilir. Aşırı dozlarda nöbet sıklığını arttırabilir. MS, omurilik felci, beyin hasarı gibi hastalıklarda tablet formu ile spastisite kontrol altına alınamazsa intratekal baklofen pompası denilen yöntemle ilaç doğrudan omuriliğin çevresine verilebilir.

Dantrolen omurilik yaralanması, inme, serebral palsi ve MS gibi hastalıklardaki spastisiteyi tedavi etmek için kullanılabilir. Doğrudan çizgili kaslara etki eder. Bu nedenle kas güçsüzlüğü yapabilir. Uyuşukluk, baş dönmesi, halsizlik gibi yan etkilere neden olabilir.

Diazepam enfeksiyon, travma veya spastisiteye bağlı kas spazmlarını azaltmak için kullanılabilir. Omurilikte bulunan kas aktivitesini baskılayıcı moleküllerin etkisini güçlendirerek etki ettiği düşünülür. Omurilikten daha yukarı düzeylere de etki ederek yatıştırıcı etki gösterebilir. Uyuşukluk, halsizlik ve kas güçsüzlüğü yapabilir. Uzun süre kullanılırsa alışma ve bağımlılık yapabilir. Uzun süre kullanımdan sonra aniden kesilmesi nöbet, endişe, çarpıntı gibi etkilere yol açabilir.

ÇEŞİTLİ AĞRI KESİCİ KAS GEVŞETİCİ KREM İSİMLERİ

VOLTAREN 

Voltaren ne işe yarar? sorusu da sıklıkla merak edilen sorulardan biridir. Voltaren, kas ağrılarını hızlı bir şekilde geçiren ilaçlardan biridir. Çok eski ilaçlardan biri olduğu için Voltaren krem neredeyse her evde bulunur. Özellikle burkulma ve yoğun kemik ağrıları gibi sağlık sorunlarında doktorlar tarafından reçete edilmektedir.

KAMFOLİN 

Adele Ağrılarında ilk akla gelen kas gevşetici ve ağrı kesicidir. Genellikle bel be boyun tutulmalarında en çok kullanılan kremdir. Ağrıyan bölgeye sürüldüğünde bölgede bir yanma hissi oluşturur. Bu sayede ağrıyı çekmeye başlar. Kokusu biraz keskindir. Kamfolin Pomadı sürdüğünüzde sıcak bir havlu ile sararsanız etkisini 2 katına çıkarabilirsiniz.

MUSCORİL AMPUL 4mg

Kas gevşetici dediğinde akla ilk gelen ilaç ismidir. Vücuda uygulandıktan sonra 15 dakika içerisinde etkisini gösterir. Kas gevşetici ilaçlarda görülen kusma, ishal olma gibi yan etkiler bu ilaçta da görülmektedir. Tedaviye ek olarak hekimler aynı markanın merhemi ile kullanılmasını tavsiye etmektedir. Kas gevşetici Muscoril kullanan hastaların daha ender olarak, aşırı uyku hali, tansiyon problemi, sersemlik, kısa süreli hafıza kaybı yaşadığı da bilinmektedir. 

MAJEZİK

Kas gevşetici özelliğinin yanı sıra, akut gibi romatizma hastalıkları gibi spondilit artirit gibi tedavilerde de sıklıkla tercih edilmektedir.  Majezik, tablet formunda doktorun önermesine tabi olarak günde 1 tablet sabah aç karnına alınması tavsiye edilmektedir

DİKLORON

Kas gevşetici dikloronformundaki ilacı ise, günde bir en fazla iki kere aç veya tok karnına alınması tavsiye edilir. Kapsül formundaki ilacı ise, günde bir kereden fazla kullanılması tavsiye edilmez. Ürünün belli başlı yan etkileri ise şunlardır;  kısa süreli konsantre olamama, mide de yoğun gaz problemi, uyku düzeni bozukluğu, ishal hal, uyku apnesi olarak sıralanmaktadır.

MUSCOFLEX

Ürünü günde en az 1 en çok 2 kere alınması doktor tarafından tavsiye edilir. Ürünün bir haftadan uzun süre kullanılması tavsiye edilmez. Diğer birçok kas gevşeticide olduğu gibi muscoflex isimli ürünün problemli bölgeye jel ile masaj yaparak daha çabuk tedaviye yanıt verdiği gözlemlenmektedir.

Kas gevşetici ilaçlar nelerdir?

Klorzoksazon, tizanidin, siklobenzaprin gibi moleküller bu gruptaki ilaçlar arasındadır. Tizanidin aynı zamanda kas spastisitesi tedavisinde de kullanılır.

Hangi ağrı kesici kas gevşetici?

iyasasa bulunan ve kas ağrısı tedavisinde kullanılabilecek topikal ağrı kesiciler şunlardır:
Bengay Krem.
Dolgit Krem.
Naprosyn Plus Jel.
Difenak Gel.
Romatim Jel.
Voltaren Emulgel Krem.
Fastjel.
Muscoflex Duo Jel.

Thermoflex jel ne için?

THERMOFLEX®, etkin madde olarak etofenamat içerir. Etofenamat, steroid olmayan (kortizonsuz) anti-romatik (romatizma tedavisi) ilaçlar grubundandır ve iltihap/inflamasyon giderici (anti-inflamatuvar) ve ağrı kesici (analjezik) özelliklere sahiptir.

Kas gevşetici etkisi ne zaman geçer?

Kısa etkili benzodiazepamdır.Hızla etkilidir , ortalama ( iv ) 3 dk sonra etkisi görülmeye başlar.15 -20 dk.da istenilen etkiye ulaşılır.Yaklaşık 45 – 90 dk. etki sürelidir.

Eklem ağrılarına ne iyi gelir ilaç?

Bursit, tendinit ve artritin neden olduğu iltihap, şişme, ağrı, sertlik için ibuprofen, naproksen, indometasin gibi steroidal olmayan anti-enflamatuar ilaçlar, ağrı kesici, ateş düşürücü, kas gevşeticiler.
Lyme hastalığı gibi enfeksiyon durumlarında antibiyotikler.

Kemik ağrısına ne iyi gelir ilaç?

Ağrı kesiciler: Kemik ağrısını azaltmak için en sık reçete edilen ilaçlardır. Ancak altta yatan rahatsızlığı iyileştirmez, sadece ağrıyı dindirmeye yardımcı olabilir. Hafif ağrılarda İbuprofen (Advil), asetaminofen (Tylenol); orta veya şiddetli ağrılarda ise Parasetamol ya da morfin gibi ilaçlar reçete edilebilir.

Makaleyi ne kadar faydalı buldunuz?

Yıldızlara tıklayarak oylayabilirsiniz

Ortalama reyting 0 / 5. Oylama Sayısı: 0

Bu yazıyı oylayan ilk siz olun

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts
Youtube video indir